![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX 16V
|
רעש משונה מכיוון רצועת טיימינג\משאבת מים
ידעתי שהיום הזה יבוא, שנתיים וחצי האוטו אצלי ועד היום ראה מוסך רק בשביל טיפולים אבל כנראה שבזה הפלא תם.
רכב פונטו 16V שנת 2001 ידנית (ק"מ 153K) מטופלת רק במרכזי. התחיל לי תופעה די משונה אתמול בבוקר. יש לי מין רעש מוזר כזה של כמו וואקום כזה עם כחכוח קל למשך שנייה מדי 3-4 שניות מאיזור משאבת המים או הטיימינג. הרכב לא מתחמם אבל התחיל להאיץ בהילוך 1 בצורה איטית מאוד, הטורים עולים אבל התאוצה איטית. כאילו הכוח מהמנוע לא עובר לגלגלים. בעת ההנעה או מעט לאחריה עד שהמנוע קצת מתחמם התופעה לא קיימת. קורה בעיקר אחרי קצת מאמץ או כשהמנוע עובד כבר כמה דקות. מישהו נתקל בדבר הזה? חשוב לציין שאני מכניס את הרכב לטיימנינג שבוע הבא במרכזי, אבל רוצה להתכונן נפשית האם באמת הטיימניג שגם ככה אני צריך לעשות יפתור את הבעיה. תודה רבה,צביקה.
Fiat Punto Spice ELX 16V - 2001 - Automatic נערך לאחרונה על ידי Tzvika 16V : 29-11-08 ב 22:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
היה שלום, קלאץ יקר ?
טוב נו, אם זה קלאץ אז אמור לקרות בכל מצב, ולא לפרקים. מתי הוחלף בפעם האחרונה אם בכלל ? נערך לאחרונה על ידי רקובי : 29-11-08 ב 23:05. סיבה: אי קריאת החומר הכתוב |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
ייתכן והקלאץ ממש רגע לפני שהוא מחליק בכל מצב.
כשקלאץ' חם הוא מאבד מאחיזתו ולכן הגיוני הדבר שאחרי כמה דקות נסיעה זה מתחיל. בהנחה שזה אכן המצמד, אני מניח שהתופעה תחמיר בקצב מהיר. ממליץ להקדים את הטיימינג ולמצוא זמן עוד השבוע לטיפול בשניהם.
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX 16V
|
הקלאצ' עדיין מקורי.
שאלתי כזאת, מבחינה טכנית לא ברור לי מה הקשר בין הרעשים שאני שומע לקלאצ'. מישהו יכול להסביר לי את הסיבה?
![]() |
#5 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
ישנם במערכת המצמד מעין "רפידה" (כמו במערכת הבילום רק שרפידת המצמד עגולה). הרפידה מחוברת בעזרת ברגים או ניטים (לא סגור על זה) הנעוצים בתוך מגרעת ברפידה. ככל שהרפידה נשחקת, אביזרי החיבור (קרי ברגים\ניטים) מתחילים לגעת בדיסק שעל גלגל התנופה ולעשות רעשים מוזרים.
אם אכן הבעיה היא מצמד, דאג להחליף את כל מכלוליו כולל מיסב לחץ שלעיתים לא מוחלף. אם אינני טועה ב-ELX יש צורך בריקון שמן הגיר בעת החלפת המצמד, אולי יהיה שווה לנצל את ההזדמנות להחליף שמן באם לא הוחלף בזמן האחרון. עריכה: החלק הראשון שהוא מחזיק ביד הוא החלק אליו התכוונתי. http://www.youtube.com/watch?v=6BaECAbapRg
"הלאה הלאה, עזוב אותך שטויות, הלאה" (מיכאל 2010) נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 30-11-08 ב 02:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
רצועת טיימינג | mevron | בראבה - טכני | 4 | 06-05-08 00:41 |
נקרעה רצועת טיימינג .... | פורום הגראז' | 7 | 02-06-07 18:40 | |
רצועת טיימינג נקרעה... | פורום הגראז' | 20 | 15-05-07 00:03 | |
רצועת טיימינג | פורום הגראז' | 1 | 28-01-07 18:37 | |
השיניים של משאבת המים שלי הפוכות לכיוון הסיבוב | פורום הגראז' | 6 | 25-01-07 15:20 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד