![]() |
|
![]() |
יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
ייעוץ תוצאות בדיקה לפני קניה- elx 2003- ממש לא דחוף
שלום לכולם!
אנחנו משפחה צעירה עם שני ילדים ולכן חיפשנו משך זמן רב פונטו ספייס שתוכל להכיל את הילדים מחד ומאידך תהיה בטוחה וחסכונית... בסוף השבוע האחרון לקחתי רכב כזה לבדיקה בטסט ליין ירושלים ואני מתקשה בהבנת התוצאות- האם כדאי או לא לקנותו. האוטו elx שנת 2003,טיפטרוניק 78000 ק"מ, יד 1. מבקש מחירון. הצבע נראה על הפנים- סימנים של סלוטייפ לאורך כל האוטו (כאילו עבר שעווה להסרת שיער...). המוכר טוען שאולי הבת שלו לקחה והשתמשה לאוטו חתן כלה. המוכר נראה אמין. לאחר שיחה הוא אומר כי הקפיד על טיפולים ואף החליף רצועת טיימינג לפני זמן קצר, האוטו עבר טסט לפני שבועיים. אולם... נוזל מי הקירור הוא- מים. השמן הוא שמן רגיל שהוחלף לבד. בתוצאות הבדיקה: 1.מנוע/מערכת קירור/מערכת דלק/מערכת הצתה-רעש מערכת תזמון ושסתומים-לטפל, רעשים ונקישות פנימיות. חוסר שמן במנוע. סימני שריפת שמן, להחליף שמן ולחזור לבדיקה. לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה. , לנקות מערכת קירור,קורוזיה ונזילת מים+ ניקוי מערכת קירור.לטפל בכל מערכת הקירור ולחזור לבדיקה. סיבובי מנוע לא יציבים, לתאם מנוע. לטפל במערכת הצתה. 2. מערכת פליטה-תקין. 3. סרן קדמי ומערכת היגוי- לתקן זויות היגוי ומערכת היגוי+ איזון, שחיקת צמיגים,חופש ונקישה בתיבת הגה, נקישות במתלה. מיסבי גלגלים רועשים קל. 4. קפיצים- תקין. 5.שילדת מרכב(ליקויים בעלי משמעות שולית)- גומיות לדלתות וחלונות פגומות, כיפוף בפגוש, פגמים בצבע+דהוי. רעשים במרכב.. (ליקויים בעלי משמעות נמוכה)-פגיעות פח, תיקוני פח וצבע. 6. מערכת בלמים-תקין. 7.צמיגים- צמיגים קדמיים ואחוריים פגומים. 8. מערכת תאורה- תאריך מצבר 8/07. 9. העברת כוח- חופש צלבים, רעש מתיבת הילוכים (בלאי) בדיקת הילוכים אינה שלמה ואין אחריות עד לתיקון הליקוי ובדיקה חוזרת. 10. מחוונים- תקין. מחירון הרכב 34,500 בעל הרכב מעוניין במחיר מחירון בלבד. ארצה לשמוע את חוות דעתכם על מצב הרכב והאם המחיר סביר, ארצה גם לקבל השערות לגבי עלות תיקונים. תשובתכם דחופה- אני צריך להחזיר תשובה עד מחר בבוקר!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
רוב תוצאות הבדיקה שקיבלת הם כסת"ח (כיסוי תחת) של המכון הבודק וזה לא חדש.
אבל אתה אמרת בעצמך שנוזל מי הקירור הוא מים = לא לקנות בשום אופן לפי דעתי. פיאט מאוד עדינה בעניין הקירור מנוע והחומר שמקרר ועובר לה בעורקים, ז"א צפה פגיעה מכיוון הראש מנוע והרדיאטור. השמן הוא "רגיל" - לא יודע מה זה אומר אבל כנראה שהפילטר שמן לא מקורי וזאת עוד בעיה לפי דעתי. הרכב עצמו לא נראה טוב מבחינה אסטתית וצריך גם להחליף צמיגים. לא נשמע כמו עסקה טובה. המשך לחפש. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
עידו, תודה על תגובתך המהירה!
במקום אחר בפורום זה מצאתי תשובה לשלאה זו כאשר אחד מהעונים טען כי הוא קנה ממישהו שהתשמש רק במים מינראליים רגילים ואחר הקניה החליף לנוזל מתאים (פראפלוד או משהו כזה) והכל בסדר... האם ניתן להסתמך על זה? האם כל תוצאות הבדיקה הן כסת"ח לדעתך? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
אגב לגבי הפילטר שמן- כאשר כתבתי שהחליף שמן רגיל ולא לפי הוראות יצרן אין הכוונה לפילטר שמן אלא להוספת שמן מנוע רגיל.
שוב, תודה על התגובה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
מי שמחליף שמן לבד בדר"כ משתמש גם בפילטר חליפי (חוץ מאנשים מעטים שמבינים את המשמעות שבעניין). לגבי המים - אני לא יודע כמה זמן הרכב נסע עם מים רגילים (בטוח שלא מינראליים כי זה היה ממזמן כבר עושה המון בעיות) אבל זה לא שווה את הסיכון של זנק לטווח הארוך שנגרם למערכות שונות במנוע, במיוחד לא במחיר הזה. וכן , כמעט כל התוצאות הם כסת"ח. חכה עוד כמה שעות לעוד תגובות. בכל מקרה נשארתי באותה הדעה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
חופש צלבים - ???????
![]() בפונטו יש צלבים ? צריך לגרז אותם גם ? ![]()
![]() |
#7 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
נשמע כמו רכב לא שמור ומטופל.
לדעתי כדאי להתרחק. שים לב, להבא, שאין כזה דבר "דחוף" על גבי הפורום. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
א. סליחה, לא קראתי את הכללים לכתיבת הודעות.
ב. האם כאשר אתה אומר להתרחק זה על סמך הבדיקה- מה מחשיד? האם יש דרך לבדוק ספציפית? אנחנו מחפשים רכב שיתאים לתקציב הנוכחי וגם העתידי (טיפולים ועוד) וזה נראה די טוב... יד ראשונה- אמנם ידוע שלא טופל במוסך מורשה, אך טופל בקביעות. קילומטרז' נמוך יחסית... האם ניתן למקד את החששות? תודה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
על סמך קריאה בלבד,
הצבע נראה על הפנים, לפי התיאור שלך. סימני סלוטייפ? המוכר חושב שאולי בתו השתמשה ברכב לחתונה? ממתי מישהו חושב שמשהו קורה לרכב שלו? הוא אמור לדעת בדיוק מה קורה עם הרכב שלו. מים בתור נוזל קירור? לא רעיון מוצלח בכלל. שני הדברים האלו מספיקים בשבילי לשלול את הרכב על הסף. מי שלא מטפל ברכב שלו (קרי צבע מתקלף, או מים בתור נוזל קירור) או לא יודע מה השימוש שנעשה ברכב שלו עד רמה של סימני סלוטייפ, לא ראוי לקבל ממני את הכסף שלי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
תודה על התגובה!
אתה מזהה סימנים להזנחה המדוברת גם בתוצאות הבדיקה? או שהבדיקה נראית תקינה למעט כסת"חים נפוצים? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
עזרה בפיענוח תוצאות בדיקה לפני קנייה | got-fiat | פונטו - טכני | 21 | 25-08-08 21:14 |
ייעוץ בנוגע לפונטו 2003 | פיני ד | יעוץ ברכישת רכב | 1 | 17-04-08 03:16 |
פיענוח תוצאות בדיקת רכב לפני קנייה | cereal killer | יעוץ ברכישת רכב | 5 | 11-03-08 23:22 |
ספייס 2003 - לפני טיפול - אשמח לוודא כמה דברים | פורום הגראז' | 9 | 16-02-07 22:42 | |
סוחר רכ הזהרו מהם והתרחקו כמו מאש!!![תגובה לעזרה דחוף דחוף ] | פורום הגראז' | 1 | 15-12-06 00:09 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד