![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: punto 60 hp
|
לא יצא כל הנוזל קירור
שלום אשמח לקבל עזרה בנושא החלפת נוזל קירור. החלפתי את נוזל הקירור היום (פונטו 2006 ידני) באופן יזום. לאחר שניתקתי את הצינור התחתון ממיכל העיבוי ופתחתי את ברגי ניקוז האויר יצאו רק 3.5 ליטר,וזה גם מה שנכנס מה שאומר שכנראה לא כל הכמות יצאה, הבעיה שהוספתי נוזל paraflu כחול מוכן והמקורי אדום.
א. למה לא יצא כל הנוזל (אולי לא חיממתי מספיק לפני?) ב. האם זו בעיה שמתערבב paraflu כחול עם אדום? תודה. דרך אגב עיינתי בהודעות שעסקו בנושא ולא מצאתי תשובה חד משמעית |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
תמיד יכול להישאר קצת במערכת. תלוי בזווית שבה הרכב עומד. אפשר לתת סטרטר קצר (בלי להתניע) כדי להוציא קצת מים (לדוגמה, מתוך רדיאטור החימום).
הבעיה: אסור לערבב בין נוזל אדום לבין הכחול. צריך בהקדם האפשרי לשטוף את המערכת ולחזור לנוזל האדום. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
תודה על התשובה. באיזו זוית הרכב צריך לעמוד? מה זה "קצת" לפי מה שנכתב בפורום צריך לצאת קרוב ל5 ליטר?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
נוזל קירור
יש 4.2 ליטר במערכת הקירור, כל הנוזל לא יוצא נשאר קצת
נוזל בראש המנוע, גם אצלי נכנס רק 3.5 ליטר. פיני |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
כאשר מחליפים את סוג הנוזל הכי טוב לשטוף את המערכת עם מים לפני שמכניסים את הנוזל החדש.
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
עוד תהיות בנושא נוזל קירור.
-האם הנוזל שמגיע לא מהול בפחית העגולה זה האדום? -על שתי סוגי פחיות נוזל הקירור- המהול והלא מהול רשום PARAFLU 11 אז למה אסור להם להתערבב? -אם עושים שטיפה עם מים רגילים- לא ישארו מים כאלו במערכת? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
אסור לערבב פראפלו אדום עם כחול.
כן, סביר להניח שיישארו מעט מים במערכת, אבל הם לא יזיקו לה. (הערבוב של האדום והכחול כן).
|
|
|
#8 | |
|
Junior Member
|
צטט:
לאחר שהייתי היום במוסך (חלמיש בעפולה) והסברתי להם שהם סיפקו לי נוזל קירור לא מתאים בעל המוסך לקח אחריות ונתן לי ללא תשלום נוסף את הparaflu up האדום. שוב הוצא הנוזל קירור המערכת נשטפה והוכנס הנוזל המתאים (מדולל כמובן). תודה לכל מי שעזר. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
אני אידיוט........!
חזרתי לפני כשעתיים מטיפול במוסך המורשה בעכו (מוסך פטין)
טיפול גדול (שמן + מסנן, שמן גיר, מצתים, מסנן מזגן, תושבת גיר אוטו' + תיקונים קטנים פה ושם, בעיקר קוסמטיים) - מכיוון שזו פעם ראשונה שאני מכניס את הפונטו לטיפול, בקשתי שיבדקו האם הנוזל שבמיכל הוא פרפלו (לטענת המוכר דאז כן, אבל לא היה לי איך לאשר זאת). נאמר לי שלא ניתן לראות אם הנוזל הוא פרפלו או לא, אבל הם לא רואים שום סימנים למים רגילים - כך שאם אני מעוניין יוסיפו לי פרפלו... אידיוט שכמוני אמר בסדר (סה"כ 35 שקלים)... ראיתי איך פותחים את הניקוז התחתון, ומנקזים חלק מנוזל הקירור החוצה (שיצא בגוון אדום-נחושת בהיר כזה - משמע פרפלו אדום?) ומוסיפים פרפלו כחול... רק שחזרתי וניכנסתי לפורום נפל לי האסימון וניזכרתי שנרשם פה במפורשות שאסור לערבב בין הנוזלים!!! אז....מעבר לכך שאחזור למוסך בהזדמנות ראשונה (כרגע לצערי אין מצב)... האם גוון המים שירדו מצביע באמת על פרפלו אדום שהיה במערכת? באם כן, ואז מין הסתם יש לי כרגע קוקטיל של אדום וכחול, כמה זה יזיק אם אסע כך בסופ"ש + ראשון וביום שני אכנס חזרה למוסך שיחליפו את כל הנוזל לפרפלו אדום (זה משנה אם אדום או כחול? מבחינת איכות או משהו?)? אוףףף....טמבל
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
דבר ראשון יכולת לדעת מראש בעת הקנייה מה צבע הנוזל שברשותך
צינור המלוי של הנוזל בגוון צהוב וניתן לראות דרכו את גוון הנוזל שבפנים דבר שני, ידוע במפורש שאין לערבב את שני הצבעים זו הוראת יצרן של הנוזל מה זה עושה ואיזה נזק יגרם ? שאלה טובה. הנוזלים פשוט בהרכבים כימיים שונים ולכן אין לערבבם אחד עם השני |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| צבע נוזל קירור | gingel | פונטו - טכני | 12 | 02-05-08 21:18 |
| מהילת נוזל קירור עם מי ברז | פיני | פונטו - טכני | 24 | 17-03-08 05:41 |