![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
משורר הפורום
הגלגלים שלי: פונטו SX לשעבר. מאזדה 3. רכב שהוא אונייה עם שם של מטוס :)
|
עזרה לגבי צמיג לפונטו ספייס 01' (165/70 R14)
לאחר דין ודברים עם עצמי החלטתי להסגר, פחות או יותר, על צמיג יוקוהומה A-Drive.
הוצע לי מחיר של 270-280 ש"ח לצמיג, כמובן לאחר הבהרה למוכר שצמיג מקסימום בן חצי שנה. (בשיחת טלפון עם הספק הוא הציע לו צמיגים בני שנתיים, בעל המקום כמעט וניתק לו בפרצוף) אני ועדת חברי קבועים אצל עסק זה וחברי גם מכר לו רכב לא מזמן-(מוכר כאדם אמין) שאלתי היא מה דעתכם על הצמיג והמחיר, ואם יש לכם הצעות טובות יותר. תודה, סימון. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
אני יכול להמליץ לך בחום על יוקוהומה C-Drive במידה 14\60\185 צמיג שקט מאוד
ובעל אחיזה מאוד טובה. מחירו היום בשוק בין 280 ל300ש"ח ויש מלאי די חדש בן 5 חודשים. אין שום בעיה לאשר אותו אצל אחד הבוחנים של מכון טסטים, העלות היא 22 ש"ח. אני ממליץ לך בחום לשדרג את המידה של הצמיג למידה 14\60\185, אין שום סיבה לחשוש מתצרוכת דלק יותר גבוה. אחרי בדיקה של 2 מכלים מלאים לא הרגשתי בשום שינוי בצריכת הדלק של הרכב. ואחרי הכל- החתך של הדגם הזה מאוד יפה ![]() לי יפה מאוד עם הג'נטים החדשים ![]() נערך לאחרונה על ידי אדי.ו : 06-03-08 ב 08:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
סמב"צית
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
צטט:
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
משורר הפורום
|
צטט:
לגבי שדרוג לצמיג רחב יותר: זה מוסיף עומס על הציריות ועל מכלול ההגה. הרכב מתפקד מצוין על 165, עוד 12% לא יתנו שינוי משמעותי. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
לדעתי את הטועה. אני כאשר החלפתי למידה גדולה יותר השיפור באחיזה ניכר בצורה מאוד ברורה. התנהגות הרכב בבלימות וסיבובים השתפרה מאוד.
![]() |
#7 |
משורר הפורום
|
אני אגיד לך למה השיפור ניכר בצורה מאוד ברורה.
כשעברת ל185 מן הסתם עברת מצמיג ישן (שהייה 165) לצמיג חדש 185. אני בטוח ומשוכנע שגם אם היית שם סתם כך רביעיית צמיגים חדשה היית חש בהבדל ניכר. עם זאת, אני אומר חד משמעית-ישנו הבדל! הבדל הבא ליידי ביטוי באחיזה, בצריכת הדלק, בתאוצה ובבלימה. התועלת (ע"פ דעתי האישית בלבד) הצומחת ממנו לדעתי קטנה ביחס לחסרונותיו; הסיבה שאני לא אמליץ על הגדלת מידה היא שלרכב קטן כמו פונטו 165 זה בהחלט רוחב מספק, מה גם שהגדלת המידה תוביל בהכרח לעומס יתר על מערכת ההיגוי, הציריות וכו'. להזכירך, לפונטו הגה חשמלי רגיש ולדעתי מיותר להעמיס על המע' הזו. ברכב אחר של משפחתי שרוחב הצמיגים הסטנדרטי הוא 155 הותקנו צמיגים ברוחב 175. היה אמנם הבדל קטן באחיזה וביכולת הבלימה, את המחיר שילמנו בציריות שהלכו בקצב מסחרר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
ייתכן ואתה צודק אבל במקרה שלי הוחלפו הצמיגים לאחר שנה עם צמיגים של הנקוק שהם לא הכי איכותיים אבל הם בסדר. האחיזה שלהם בהשוואה לאחיזה של ה-CDRIVE במידה הרחבה יותר היא משמעותית נמוכה יותר.
אני מאמין שכל אחד צריך להתאים את הצמיגים לאופי הנהיגה שלו ולקחת בחשבון את השיקולים, לכל צד יש דברים חיוביים ושליליים. אגב, תוכל להגדיר במונחים של זמן את הביטוי "קצב מסחרחר"? הנושא גם הטריד אותי בעת החלפת הצמיגים אך בסופו של עניין לאחר שיקולים רבים החלטתי לעלות במידה ולהרוויח ביצועים.
"הלאה הלאה, עזוב אותך שטויות, הלאה" (מיכאל 2010) נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 07-03-08 ב 04:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
צטט:
יתרה מזאת, ניתן היה להזמין גם צמיגים במידה של 195.45.15. אני לא יודע מה ההבדל במעבר בין 165 ל 185, אבל אני זוכר בוודאות (מהELX הקודמת שלי), שצמיגים איכותיים במידה המקורית עושים פלאים, ככה שבכל מקרה יצאת מנצח שהתקנת צמיגים איכותיים. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
משורר הפורום
|
צטט:
אחרי שנתיים וחתי חזרנו למידה המקורית (155). אמנם ברכב המדובר, סובארו ליאונה, ידועה לשמצה רגישות הציריות, אך עדיין, הקצב המדובר גבוה לכל הדעות. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
שאלה לגבי טיפולים לפונטו ספייס | yairl | פונטו - טכני | 3 | 19-12-07 12:14 |
עזרה לגבי החלפת מידה בצמיגים לפיאט טיפו+מחפש חלקים | פורום הגראז' | 0 | 11-09-07 15:34 | |
רשמים מבדיקה לפונטו ספייס | פורום הגראז' | 3 | 10-07-07 04:31 | |
עזרה לגבי סכמת חשמל לפיאט אונו (92) | פורום הגראז' | 2 | 02-04-07 14:02 | |
עזרה לגבי נורת הזרקת דלק ורכב מקרטע בפונטו ספייס 2001 | פורום הגראז' | 11 | 19-03-07 22:50 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד