![]() |
|
![]() |
פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Guest
|
שאלות לפני החלפת מכסה שסתומים ושמן גיר בפונטו
יש לי פונטו 96 1100 150KM שקניתי לא מזמן ואני מתכוון לעשות לו שני טיפולים של החלפת אטם מכסה שסתומים עקב נזילה והחלפת שמן גיר בגלל שההילוכים הולכים קצת קשה (במיוחד 1 ו2 ) וגם יש לי תיעוד של כל הטיפולים שהרכב עבר עד עכשיו ואין שם החלפת שמן גיר.
השאלות שלי על החלפת אטם מכסה שסתומים : 1. האם יש צורך בסילקון / שרלק? 2.מה המומנט סגירה של הברגי מכסה? 3.יש סדר מסויים שסוגרים את הברגים? בנושא שמן גיר : 1.האם הבורג ריקון זה בורג רגיל משושה מתחת לגיר ? (זהיתי את הבורג מילוי כ-הלן) 2.האם אפשר לעשות את זה לבד ולמלות את השמן בעזרת מזרק גדול יחסית? 3.איזה חברות מוכרות יש של שמן והאם צריך חצי סינטטי וכו'? 4. סוג השמן המתאים זה 75/80 ? |
|
|
![]() |
#2 |
Guest
|
אם אינני טועה שמן הגיר המומלץ ע"י היצרן הינו 80-90. בכל מקרה, בפונטו הקודמת שלי, בתקופות קרות, היה קשה להוציא את ההילוך הראשון כאשר הרכב היה קר עדיין. בהמלצתו של eddie קניתי שמן 75-80 של חברת TOTAL ואכן נפתרו הבעיות.
אגב, חיפוש אחר שמן 75-80 היה לא פשוט עד שלבסוף פניתי למוסך פג'ו סיטרואן בהרצליה. אני מציע לך לגשת ישר לשם, או לכל מוסך מורשה פג'ו סיטרואן. בכל מקרה, החלפת השמן אינה מסובכת אך היות ומחיר העבודה בלבד היה בזמנו 50 ש"ח לא התלבטתי בכלל ופניתי למכון סיכה שיבצע את העבודה. אם אתה מאזור חולון, תוכל למצוא מכון סיכה בתחנת הדלק שבסמוך ל"כיכר הדמעות". אני יצאתי משם מרוצה מהמחיר ומהיחס. |
![]() |
#3 |
Guest
|
שלום!
ניתן לרוקן את שמן הגיר ע"י פתיחת הבורג אלן התחתון בגיר . מילוי מתבצע ע"י פירוק הבורג העליון בגיר . שניהם ברגי אלן . השמן הממולץ כמו שרענן ציין . אני השתמשתי בשמן סינטטי מיוחד שקניתי לגירים ידניים ומאז הגיר חלק . רק לידע כללי הגיר של הפונטו תמיד קשה בהילוכים הראשונים . אני החלפתי את ברגי האלן במנוע ובגיר (ברגי ריקון שמנים ) לברגי בוקסה רגילים עלו לי 10 שקלים לבורג . ככה אני לא מסתכן בשחיקה ותקיעת הבורג במנוע . . בהצלחה.. עמית |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד