מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > אודיו
עקוב אחרינו ב-RSS

אודיו אודיו ומולטימדיה לרכב.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו היפה שלי..!!!

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פיאט ריטמו דור ראשון קבריולט בארץ!

שם:  
צפיות: 
גודל:   

סקסית שלי!!!

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הנסיכה שלי :-)

שם:  
צפיות: 
גודל:   

האונו הצפונית עם הבורבית

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 15-02-13, 19:12   #1
bennyavi
Member

הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX 16V
שאלה לגבי חיווט לרדיו דיסק בפיאט פונטו ספייס 2001

אהלן לכם.

אני שייך לקטגוריית החובבנים והמאלתרים, זה לפעמים חוסך לי כסף ולפעמים עולה לי יותר, אני פשוט נהנה מזה וזה בסדר לי. אני בחיים לא אלך למוסך או מתקינים לדברים כאלה אז בבקשה תענו רק אם יש לכם עצות אחרות חוץ מ"לך למתקין לפני שתשרוף את האוטו שלך". תודה רבה

ככה, קניתי פונטו ספייס ELX 2001 לפני כמה ימים והר"ד (רדיו דיסק) לא נכבה אלא נשאר דלוק קבוע.
חיפשתי את ה(+) ACC ולא מצאתי אין לי מושג לאן הוא נעלם משם, הצהוב והאדום הם (+) קבוע מהמצבר.
אז פתחתי להנאתי הרבה את הפלסטיק שמכסה את כל הכפתורים [מזגן אורות ערפל מצת וכו'] וחיפשתי על איזה אני הולך להתעלק ולקחת משם (+) של אחרי הסוויץ' לר"ד (פלוס ACC). החלטתי שהמצת הכי נוח, פיצלתי את הכבל ומתחתי לר"ד, הכל טוב ויפה והוא באמת נכבה כאשר אני סוגר את הסוויץ' אך אוי ואבוי הוא נותן לי שמע דרך היציאות למגבר (סאב ו2 6*9 מאחורה) אבל לרמקולים הקידמיים שמחוברים ישר אליו הוא לא נותן בכלל חשמל. חשבתי שאולי שרפתי משהו שם ברוב ניסיונותיי [אני כבר רגיל לשרוף פיוזים, השלמתי עם העובדה שאני גם ממש מסכן עוד רכיבים באוטו. נא לא להטיף] וכשחיברתי ר"ד אחר שיש לי בבית ולא בשימוש, גם הוא לא נתן חשמל לרמקולים אבל העביר שמע למגבר בתא מטען. יכול להיות שאין לו מספיק מתח מהכבל שמגיע מהמצת?
-הצג בר"ד מאיר כמו באוטו הקודם כשהכל היה מחובר כראוי ועובד מעולה.
-המגבר מאחורה עובד מעולה ומפעיל את הרמקולים והסאב שמחוברים אליו.
-החוטים מהמצת מחוברים כהלכה ולא איזולירבנד.

סיכום שאלות למי שלא אוהב לקרוא הרבה:
-כמה וולטים מגיעים למצת, יכול להיות שפחות מ12V?
-מאיפה עוד ניתן למתוח חיווט (+) אחרי הסוויץ' (ACC+) לרדיו דיסק? תיבת פיוזים? אם כן, איך אני יודע איפה? (ברשותי ספר רכב ולא מצאתי מידע מתאים)
-איזה סיבה יכולה להיות לרדיו דיסק לא לתת בכלל חשמל לרמקולים במידה והוא בוודאי לא שרוף ועובד כהלכה עם שליחת שמע למגבר אחר בתא מטען?

תודה תודה לעונים
שבת שלום
bennyavi מנותק  
ישן 16-02-13, 12:36   #2
bil
Senior Member

האווטאר של bil

הגלגלים שלי: פונטו ספייס 06
לפי מה שאני מבין ממך הרמקולים הקדמיים מחוברים ישירות לרדיו דיסק והאחוריים והסאב מחוברים דרך המגבר .

אם כך המצב יכול להיות שניתקת את חיווט של הרמקולים הקידמיים או שאכן נשרף או נותק משהו , יכול להיות שמשכת חזק מידי את הריתמה ...

לגבי ה"מעביר שמע למגבר" תוודא שהרימוט (הכבל הכחול לרוב) מחובר כמו שצריך ומעביר מתח פיקוד למגבר כדי שידלק , אם המגבר נדלק ולא מנגן תבדוק את החיבורי ה RCA שמחוברים כמו שצריך .

בכל אופן , על איזה מכשיר מדובר ? ואם יש תמונות אולי זה יעזור לההבין טוב יותר איפה הבעיה
bil מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-02-13, 04:11   #3
guysternberg
Member

הגלגלים שלי: fiat punto sx
בקשר לחיווט- גם בפונטו שלי חיפשתי מאיפה לקחת + טוב .אחרי סוויצ'. אחרי שלא מצאתי חיבור מתאים החלטתי ללכת על ריליי שיקבל "פקודה" מהפלוס של המצת (משום שהמצת אחרי סוויצ' וייתן את הפעולה של הדלקה וכיבוי של הרדיו עם סיבוב המפתח) ובפלוס אתה לוקח פלוס קבוע, החיבור שלך הוא לא חיבור כל כך מומלץ כי הוספת על צרכן כבד יחסית כמו המצת צרכן כבד נוסף שהוא הרדיו דיסק פעולות מהסוג הזה עלולות לגרום לקצרים בשימוש בשני הצרכנים במקביל..

לגביי הרמקולים שמחוברים ישירות לרדיו דיסק- תחילה תבדוק אולי זה עניין של הגדרות ברדיו במקרה שלא בדקת זאת...
תוודה שסידור הכבלים של הרדיו דיסק ושל המגבר הוא נכון לכיווינים של שמאל וימין ושלא הפכת את המפצל של המגבר אם קיים.

יכולים להיות הרבה ווריאציות של חיבור לא נכון שיגרמו לתופעה שתיארת, לפי דעתי כנראה מדובר בחיווט שאינו נכון.

מקווה מאוד שעזרתי, תעדכן אם נפצרה הבעיה ואם לא תעלה מידע נוסף וננסה למצוא פתרון.

נערך לאחרונה על ידי guysternberg : 17-02-13 ב 04:13.
guysternberg מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 17-02-13, 13:07   #4
bennyavi
Member

הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX 16V
מצאתי את הבעיה

אחרי חיבורים וניתוקים רבים, ואחרי ששמתי את הר"ד של אח שלי אצלי ועבד כשורה, ואחרי ששמתי את הר"ד שלי אצלו - הבנתי שנותרה ברירה אחת, שרפתי לו מתישהו את המגבר הפנימי...

תודה רבה לכם על הניסיון לעזור! עכשיו אצטרך לחשוב מה עדיף, מגבר חדש קטן ייעודי ל2 רמקולים 6*9 או רדיו דיסק חדש
bennyavi מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

חוקי פרסום הודעות