![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
התייעצות פילוסופית לגבי הפיאט שלי :)
אהלן
כפי שכבר כתבתי כמה פעמים, יש לי פונטו 2003, עשתה מעל 190K. הרכב במצב מכני טוב, מניע בלי בעיות, בקושי מאבד מים(אני ממלא קצת פעם בחודש בערך), סוחב יפה , קלאץ לא "בורח" ומעביר בדרך כלל הילוכים בסדר, אבל משום מה אני תמיד בחוסר שקט ותמיד פוחד שיקרה משהו, ברור לי שאף אחד לא נביא וגם ברכבים הכי מתקדמים יש תקלות לא צפויות אבל אני תמיד חושב קדימה ואני רוצה לנסות להקדים תרופה למכה עד כמה שניתן זה ברור לי.. אגיד לכם מה "הבעיות" שאני חווה ואולי תוכלי לכוון אותי מה לבדוק. * העברת הילוכים לא חלקה, לפעמים רוורס לא עובר וצריך ללחוץ מחדש על הקלאץ, קשיים בהכנסה להילוך ראשון גם כשהרכב חם. * ריח של שמן שרוף אחרי נסיעה שאני יוצא מהרכב אני מריח (רואים בתחתית המנוע נזילות שמן כאלו). * אין לי הסיטוריית טיפולים של הרכב, אני רק יוצא שהוחלף מנוע לפני שנה, האם כשמחליפים מנוע חייב להחליף טיימינג? מה התסמינים של טיימינג שעומד ללכת? האמת אני די מרוצה מהפיאט, קלה לאחזקה, חסכונית ועושה את העבודה היטב אך בזמן האחרונים אני "חוטא" ומחפש ביד2 הזדמנויות להחליף את הרכב, חשבתי לקנות פיאט אולי עם מודל חדש יותר או לפחות עם ק"מ נמוך יותר, מה אתם חושבים, להשקיע בפיאט שלי שלהערכתי לא נישאר עוד הרבה כי הק"מ כבר ממש גבוה, או לקנות פיאט עם מקסימום 160אלף ק"מ והיסטורית טיפולים מתוקתקת? אני פשוט בחוסר שקט כי בלי רכב אני אבוד(יש לי 40 ק"מ עד העבודה ואין תחבורה ציבורית), האם יש סט של בדיקות וטיפולים שניתן לעשות כדי להשתיק את המצפון? לקחת אותו מיוזמתי למכוני בדיקה כמו שעושים לפני קניית רכב סתם כדי ליראות איפה אני עומד? אני חושב שיש מילה להגדיר אותי - פאראנויד, אבל זה רק כי הרכב חשוב לי... ואני די בטוח (או לפחות מקווה) שהמחשבות האלה רצות לא רק אצלי בראש תודה רבה ושבת שלום |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
לגבי החלפת הילוכים תנסה להחליף שמן גיר אולי זה יעזור
לגבי הטימינג והחלפת המנוע אמורים להחליף את הרצוע ומותחן עם כל המחזירי שמן מקדימה ומאחור ופקקי מים אם צריך ואף מומלץ (בדגם 16 סשתומים יש פקקי מים באזור החיבור של המנוע והגיר והם נהרסים עקב בלאי טבעי עם הזמן) כי המנוע כבר בחוץ לגבי תסמינים של רצוע שהולכת לשבוק חיים אין תסמינים שמרגישים עם הזמן אם זו הכוונה מה שכן יכול לקרואת אם לא מחליפים בזמן את הרצוע והמותחן כסט כי תמיד צריך להחליף ביחד הרצועה תיקרע ויגרם נזק למנוע בנוסף יכול להיות מצב בו הרצוע יכולה לקפוץ שינים ואז גם יכול להיגרם נזק ותרגיש בחוסר סחיבה וקשיי התנעה זה תקף לכל סוגי הרכבים דוגמה נוספת לדבר שיכול לקרואת אם לא מחליפים בזמן (יכול לגם לקראת גם אם אבל הסיכוי עולה אם לא מתוחזק נכון) המותחן יכול להידפק כלומר להישבר המיסב בו יכול יום אחד להידפק או אם הוא משולב בגלגל פלסטיק שמורכב על המיסב אז הוא יכול להישבר זה וזה לא נעים קרה לאחות שלי בפיאסטה שלה מזל שיש אנשים כמו דוד שנתן לי המון עזרה לתקן את הנזק |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| התייעצות לגבי שמן מנוע.. | עמיתת | פונטו - טכני | 5 | 28-06-12 21:05 |
| עזרה|לגבי הפיאט טמפרה שלי | idan.k | טמפרה - טכני | 11 | 24-03-10 14:58 |
| התייעצות לגבי שמן Agip | dodihob | רכב כללי | 7 | 15-12-09 20:29 |
| התייעצות לגבי טיימינג | iz2 | פונטו - טכני | 6 | 23-11-08 00:28 |
| עוד עדכון לגבי הפיאט אונו שלי 1400 70s לגבי צריכת הדלק | פורום הגראז' | 2 | 05-04-06 19:28 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד