![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס ELX 16V
|
התיעצות לגבי החלפת מנוע
שלום חברים,
ברשותי פונטו ספייס ELX אוטו' מודל 2002. לפני שבוע מיד כשהחנתי את הרכב בחניה שליד הבית התחילו לעלות אדים ממכסה המנוע וכשיצאתי מהרכב ראיתי גם נהר של פראפלו זורם לכיוון הביוב. אחרי שהערפל התפזר שמתי לב שיש קרע בצינור העבה שמתחבר לרדיאטור למטה משמאל. כמובן שלא נסעתי ואתמול (אחרי שבוע) גררתי את הרכב למוסך המרכבה בירושלים. לאחר בדיקה ראשונה הוחלט לפרק את הראש משום שבמי הקרור היה שמן. אני חייב לציין שבפעם האחרונה שבדקתי מים (בערך לפני שלושה שבועות) באמת ראיתי הרבה טחינה בפתח של הרדיאטור. לא ידעתי מה לעשות עם זה משום שתמיד חשבתי שהטחינה נראית במכסה של השמן במקרה של ראש מנוע וגם הרכב נסע מצויין,סחב מצויין בעליות ובלי שום התחממות ובלי שום קרטועים. כמובן שלאחר הפתיחה ראו שהראש אכול וכמו-כן באחת הבוכנות ניראה חריץ- ראו תמונה מצורפת. לפי דברי מנהל העבודה צריך להחליף את כל המנוע בגלל החריץ הזה וגם משום שכבר חרטו את הראש יותר מדי פעמים- פעמיים על ידי ולכו תדעו כמה פעמים על ידי קודמי. האם לפי התמונה אתם יכולים להעריך אם באמת יש נזק לבוכנה? אם אין אז אולי מספיק להחליף ראש. את הכל,כולל כל הדברים מסביב, הוא מוכן לעשות ב- 4700 ש"ח (ללא מע"מ) והמנוע שהוא מצא הוא של רכב משנת 2005 עם 40,000 ק"מ. האמת שהק"מ הזה נשמע לי יותר מדי נמוך. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
את הראש אפשר למלאה לגובה המקורי ולישר אבל למה לשבור את הראש (-: אפשר להביא ראש אחר
לגבי החריץ צריך לראות מה העומק שלו אולי אפשר לעשות חריטה אבל זה סרט של שיפוץ מנוע וזה יצא יותר זול להחליף אותו החריץ ניגרם ככל הניראה מרינג שבור למיטב הבנתי |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
עשית טעות גדולה, שלא התייעצת בפורום לפני שגררת למוסך והורידו ראש.
היית צריך להחליף את הצינור שנזל, להניע ולבדוק. לא היה נגרם לך נזק יותר ממה שקרה, אם קרה. לפי הסיפור שלך לא נראה לי שהיה צורך בהחלפת מנוע. קשה לקבוע לפי התמונה, אבל לא ברור לי למה הצילינדר שסימנת מבריק וזה שלימינו שחור. אם המנוע מפירוק או מיבוא, לא ניתן לקבוע את מצבו או את מס' הק"מ שעשה. במצב הזה אני הייתי עושה ראש בלבד.בכול אופן אם תחליט לתחליף את המנוע, זכותך לקבל את שלך. אני מוכן לקנות אותו ממך. הרבה אנשים לא יודעים שכאשר מחליפים מנוע במוסך, המנוע "התקול" הוא שלך. ועוד הערה ברשותך, לא היית צריך לפרסם שהמוסך מוכן להחליף מנוע ללא מע"מ. גם לך זה לא כדאי, במקרה שיהיה לך בעיות עם המנוע המוחלף, לא תוכל לתבוע את המוסך, ידרשו ממך להציג חשבונית. דוד.
![]() |
#4 |
Senior Member
|
הצילינדר לימין האחד עם החריץ שחור עקב זווית הצילום אם תירצה אישתי תוכל לכתוב פה הסבר טוב יותר ומעמיק הרבה יותר היא עשתה קורס בבית ספר מקצועי לצילום בקיץ האחרון
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
מה יהיה הסוף ?. חשבתי שאישתו של יאיר השני עברה קורס צילום.
![]() מעניין מה שכתבת, הראה לה את התמונה ועדכן. לי לא נראה שבמקרה הזה, יש בעיה של זוית צילום. דוד.
![]() |
#6 |
Senior Member
|
אני יעדכן בהמשך אולי אני ישנה את השם שלי שלא תיתבלבל
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
תודה רבה על התגובה המהירה!
קודם כל לגבי המחיר, הכוונה הייתה שעלי להוסיף עוד מע"מ ולא חס וחלילה שזה שחור. המוסך הזה הוא מאד מסודר ולא חאפר. יאיר, חשבתי להביא ראש אחר, אבל יש את העניין עם החריץ הזה, זה אמנם יהיה יותר זול אבל ריסקי. ניסיתי למשש את החריץ הזה ולא הרגשתי כלום וגם בקושי הצלחתי לראות אותו. החריץ לא מגיע עד למעלה לפי התמונה, אז על מה זה יכול להשפיע? זה לא סדק... יש לך הערכה כמה עולה רק הראש? האם בודקים את הרינגים לפני שסוגרים את הראש? דוד, הצילינדר יותר שחור בגלל זוית הצילום והפלש- שניהם ניראו זהים בציבעם. לפי מה שכתבת אני מבין שכדאי להחליף ראש ולזרום עם זה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
לצערי אני חייב לכתוב לך את האמת מהניסיון.
מי שאמר לך שצריך להחליף מנוע, ושאי אפשר לשפץ את הראש, תהיה לך בעיה איתו, אם הוא יבצע את העבודה, הוא יגיד לך שאין אחריות. לחרט שלי יש ראש כזה משופץ, אני יכול לקנות לך אותו ב-500 ש"ח עם אחריות כולל מע"מ. אבל תצתרך לתת לו את שלך, ולא חשוב מצבו. אני יודע שלא תקנה, זה רק כדי לתת לך מושג היכן אתה עומד. אבל אם תרצה אין בעיה. שאל במוסך ועדכן. דוד.
![]() |
#9 |
Junior Member
|
הוא אמר שיש שלושה חודשי אחריות על המנוע ועל העבודה, כמובן בתנאי שהבעיה במנוע ולא בגלל הזנחה שלי.
אתה ממש קורה מחשבות דוד, אבל אני עצלן אז אני אחפש ראש בירושלים. בכל מקרה, נראה לי שהכיוון שלי הוא להחליף ראש. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
על איזה מנוע הוא אמר שלושה חודשי אחריות ?.
אחריות נותנים בלי התניות. מה זה אחפש ראש בירושלים ?. קודם דבר עם המוסך, אם הוא מסכים. דוד.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
התיעצות לגבי קניית צמיגים 165/70 R14 במבצע בטייר קלאב | avhyh | פונטו - טכני | 11 | 12-11-10 23:47 |
יעוץ לגבי החלפת מוסך, הזמנת קיט GSR, שאלות לגבי וריאטור | mishel27 | פונטו - טכני | 19 | 19-04-10 20:53 |
התיעצות לגבי סט אטמים (ספייס elx 2001) | איתם קופרה | פונטו - טכני | 24 | 15-07-09 22:57 |
התיעצות לגבי תוספת בבראבו | command sergeant major | שיפורים וקוסמטיקה | 2 | 31-10-08 05:15 |
התיעצות לגבי מיקום טיפול ב PUNTO HGT | psychotrip | פונטו - טכני | 11 | 30-01-08 19:19 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד