![]() |
|
![]() |
פיאט כללי מדברים על פיאט בכלליות וחדשות. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: גרנדה
|
הודעת Check Transmission
פיאט פונטו גרנדה 2008 גיר רובוטי.
לפני כשנה וחצי, בזמן התנעת הרכב, הופיעה הודעת Check Transmission על ה Dashboard, לאחר המתנה של 30 שניות ההודעה נעלמה ואפשר היה לנסוע כרגיל. לאחר מספר ימים הרכב לא עבר לאוטומט (אלא נסע רק עם גיר רגיל), הבעיה נפתרה ע"י איפוס מחשב במוסך מורשה, לאחר כשבועיים הבעיה חזרה שוב, ובעקבותיה בוצעה החלפת מצמד בעלות של כ 2,300 ש"ח באותו מוסך מורשה. מאז ועד היום חלפה יותר משנה, הרכב נוסע ללא בעיות, הבעיה של אי יכולת העברה לאוטומט לא התרחשה שוב מאז, אך אני עדיין חווה את ההודעה Check Transmission כמעט כל יום, הפתרון שלי הוא פשוט להמתין 30 שניות, ההודעה נעלמת, ואפשר לנסוע ללא כל בעיה. בתחילה חששתי לעשות זאת, מכיוון שהנחתי שהנ"ל מעיד על בעיה כלשהי, אך מסיבות כאלו ואחרות אני נוסע כך כבר למעלה משנה ואין שום בעיות, לכן הנחת העבודה שלי היא שאין באמת בעיה ברכב, אלא אולי בחיישן כלשהו וזה הכל, אבל זו רק תאוריה לא מבוססת שלי. בהתחלה חשבתי שההודעה מופיעה בעיקר שכאשר הרכב קר מאוד (לדוגמא, בהתנעת הבוקר לאחר לילה שלם), אך בהמשך שמתי לב שאין קשר, דווקא לאחרונה המצב התהפך, ובבקרים דווקא אין הודעה בדרך כלל (כפי שהיה בעבר), אלא דווקא לאחר מנוחה קצרה יותר (לדוגמא, מהבוקר עד לאחר שעות העבודה). בשורה התחתונה, אין איפיון מדוייק לסיטואציות שבהן ההודעה מופיעה, אך היא מופיעה לעיתים קרובות. בגיגול וחיפוש בפורומים מצאתי מספר השערות, כגון: הבעייה בסולנואידים שמפעילים את הבוכנות שמעבירות את ההילוכים או במשאבת השמן שלהם, הבעיה בנתק באחת הצמות שקורה רק כשמתקרר וברגע שהחוטים מתחממים ומתפשטים אז הנתק נעלם והכל עובד רגיל, הבעיה היא איפשהוא במערכת הבקרה החשמלית או האלקטרונית, זה יכול להיות מגעים חשמליים, חיווט, מכלול ידית ההילוכים, הסולנואידים או המחשב. עקרונית הבעיה כללא לא מפריעה לי, ומכיוון שחלפה למעלה משנה אני מניח שהבעיה היא רק סימפטום של משהו פשוט שהשתבש, אבל אם וכאשר ארצה למכור את הרכב, ארצה לפתור את הבעיה. יש למישהו המלצה מה כדאי לעשות? היכן נכון לבדוק? מעבדה לרכב ממוחשב? חשמלאי? אחר? תודה על עזרתכם. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
תקלה בתיבת ההילוכים הרובוטית
צריך שוב להתחבר עם מחשב האיבחון ולראות מה התקלה שרשומה במחשב ההילוכים.
היכולת של מחשב האיבחון המקורי של פיאט (אגזמינר) רבה יותר ועמוקה יותר משל מחשב גנרי ולכן מומלץ לבצע זאת במוסך מורשה היבואן. דרך אגב, באיזה מוסך והיכן בוצעו הבדיקות והתיקונים הקודמים?. בברכה - רפי לין
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
צטט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
הגלגלים שלי: גרנדה פונטו 1.4L רובוטי
|
לצערי המוסכים לא ממש מקצוענים בכל הנוגע לגיר הרובוטי ולרוב ימליצו להחליף ולתקן דברים שלא ממש צריך להחליף,
גם אצלי זה היה המצב, הרכב משנת 2007 , אצלי מ2010 עם 55K ק"מ. היה חובה להמתין לפחות חצי דקה לפני שילוב הילוך מניוטרל בכדי להימנע מהודעה הנ"ל. בתחילת השבוע ביצעתי שיפוץ המשאבה ההידראולית(ראה מדריך שלי) בעצמי- מה שהיה עולה לי אלפי שקלים במוסך ובינתיים אין לי את הבעיה, אני אבדוק זאת שוב בבוקר בשבילך ואולי זה המצב אצלך. בנוסף לבלאי הצפוי של המשאבה ההידראולית- החלק בעייתי הבא שידרוש החלפה הינו הצובר של השמן- ניראה כמו כדור שחור ובו יש דיאפרגמה שאחרי תקופה מיתבלה והמיכל לא שומר לחץ כמו בהתחלה ולכן שומעים את המשאבה ניכנסת לפעולה כמעט אחרי כל החלפה של 2 הילוכים . אני לא הייתי מיסתכן לישאול את המחיר במדינתנו החמדנית... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
צטט:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
הקפצה, אשמח לסיוע, תודה.
הקפצה, אשמח לסיוע, תודה.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
Gear Unavailable - Check Transmission | hamoody2001 | גרנדה פונטו - טכני | 17 | 07-02-16 15:59 |
הודעת תקלה לא ברורה | אלעד ס | 500 החדשה | 2 | 11-08-11 23:17 |
הודעת שגיאה בעת כניסה לאתר | stio | אתר המועדון | 6 | 12-12-07 23:31 |
איפוס הודעת שירות | פורום הגראז' | 0 | 17-09-07 11:48 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד