![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו אקטואל
|
התייעצות לגבי טיפול מקיף לרכב
היי לכולם!
החלפתי מוסך וכרגע אני סומך הרבה יותר על המכונאי החדש שלי. אני רוצה לנצל הזדמנות ולהעביר את הרכב שלי ביום ספא/כיף לטיפול גדול ומקיף לרכב - משהו שלא עשיתי לו מעולם (עשיתי טיפולים שנתיים לפי ספר רכב במוסך מורשה, ותיקונים של בלאי רגיל כשהיה צריך). מה שבתוכנית כרגע: 1. שמן מנוע ושמן גיר. 2. מסננים (שמן, דלק, וגם מסנן מזגן). 3. בדיקה ואם צריך החלפה של כל הבלמים. 4. פלאגים + כבלי הצתה. 5. הנדברקס לא מחזיק - אז לבדוק ולסדר (משאבה / למתוח / בלמים אחורים). 6. ניקוי בית מצערת, דרמים אחורים, ותא מנוע בכללי. השאלות שלי הן אלה: א. טיימינג - כן או לא? עשיתי לפני קצת פחות משנתיים והרכב לא עבר אפילו 30K מאז. אני נוטה לכיוון ה"לא" אלא אם כן תמליצו לי אחרת. ב. לא זכור לי שאי פעם החלפתי נוזל קירור או משאבה (גם כשעשיתי טיימינג) והרכב ברשותי כ5 שנים. מתי צריך אם בכלל להחליף את אלה? אני כרגע עם פאראפלו אדום, מעולם לא הייתי צריך למלא והרכב קבוע בטמפ' תקינה. ג. מתי צריך אם בכלל להחליף נוזל בלמים? ד. פספסתי משהו נוסף שכדאי לעשות בטיפול מהסוג הזה? (בשבועיים האחרונים כבר החלפתי צמיגים ווישרים, עשיתי כיוון פרונט, וחידשתי לעצמי פנסים) תודה מראש לעונים
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט גראנדה
|
לגבי חגורת טיימנג פשוט תבדוק מה מצבה ואם צריכה החלפה אבל כנראה שלא צריך מתיאור שלך
לגבי נוזל קירור שאלתי מכונאי בטיפול אחרון אמר לי להחליף פעם ב 50 אלף ואין צורך בכל שירות להחליף נוזל קירור |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט פנדה
|
כל הכבוד על הטיפול המסור והמדוקדק שעשית ותעשה לרכב .
אני נעזר במה שפורסם פה בעבר - http://www.fiatclub.co.il/forum/atta...6&d=1191951433 לפי הטבלה הרשמית של היבואן/יצרן עולות כמה המלצות רלבנטיות לשאלותיך : 1. כל 40,000 יש לבצע בדגמי פונטו 8V (מה שאצלך) בדיקת מרווח שסתומים וכיוונון בהתאם לצורך. 2. בדיקת מערכת בקרת אדי הדלק. 3. רצועת תזמון - כל 3 שנים או 60,000 ק"מ (הקודם). כלומר , אתה יכול לחכות עוד שנה בשקט. 4. אם לא בוצע באחרונה - התחבר למחשב איבחון מקורי - אקזמינר של פיאט - בדוק אם יש תקלות בזיכרון והרץ אבחון מקיף. 5. חשוב - החלף נוזל בלמים . פעולה זו חשובה פעם בשנתיים , אפילו בנסועה נמוכה כי הנוזל עלול לספוח לחות ולרדת בביצועיו. הזמן מנחית בתכונותיו של נוזל הבלמים. וודא החלפה מלאה ויסודית. 6. לגבי נוזל קירור - אכן אין כל המלצה להחלפתו בפונטו ספייס, בפרט אם המערכת מתפקדת היטב. עדיין , אם הרכב עבר 150,000 ק"מ לדעתי חלה ירידה בתכונות הפארפלו המקורי וכדאי להחליפו באופן מקצועי. בהחלפת טיימינג נהוג לבדוק/להחליף משאבת מים. המתן להחלפה בעוד שנה . אם המשאבה נראית מושלמת (בלי נזילות וקורוזיה) אל תיגע. נערך לאחרונה על ידי panda05 : 30-12-12 ב 10:01. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
אני אישית ממליץ להחליף את המשאבת מים בכל מקרה ביחד עם הטיימינג, עלות לא גבוהה במיוחד, ואם חלילה תחל לנזול אחר כך אז יהיה צורך לפרק טיימינג בכל מקרה ועלות העבודה תהיה גבוה לכן מחליפים עם הטיימינג.
|
|
|
#5 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו סטייל 80
|
מה לגבי החלפת נוזל הגה כוח?
אצלי הנוזל נראה עכור ונראה שהמפלס יורד מהר לאחרונה.
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| התייעצות לגבי שמן מנוע.. | עמיתת | פונטו - טכני | 5 | 28-06-12 21:05 |
| התייעצות| טיפול 150K לפונטו ספייס | lior169 | פונטו - טכני | 1 | 26-04-11 20:25 |
| התייעצות - תקלה לאחר טיפול במוסך מורשה | IdanK | גרנדה פונטו - טכני | 8 | 18-11-10 19:22 |
| התייעצות לגבי טיימינג | iz2 | פונטו - טכני | 6 | 23-11-08 00:28 |
| התייעצות לגבי טיפול | פורום הגראז' | 3 | 16-04-06 22:28 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד