![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
התחדשתי בפונטו - בעיצומו של יישור קו.
שלום לחברי הפורום.
לא מזמן התחדשתי בפיאט פונטו SX75 שנת 98. במרוצת השנים והבעלים, הוזנחו כמה תופעות באוטו, קשה לי לראות דברים כאלה, לכן החלטתי לפעול. עד עכשיו בעיקר החלפתי נורות שרופות, והגיע הזמן לעבור לדברים קצת יותר מסובכים: תופעה 1: הפלסטיק של לוח השעונים נהיה עכור, ובאזורים מסויימים ממש קשה לראות דרכו, הרצתי חיפוש ברחבי הרשת ומצאתי שלל פתרונות שונים לבעיה הנ"ל ברכבים שונים, חלק ממשתמשים דיווחו על תוצאות שונות באותה שיטת טיפול, אני מאמין שזה קשור לרכב, ומה שהיה טוב לפלסטיק של טויוטה קורולה, לא בטוח יעשה טוב לפלסטיק של פיאט פונטו, עד עכשיו ניסיתי את שיטת משחת השיניים שהייתה נראית הכי קונבנציונלית, והתוצאות לא מעוררות התפעלות. אני מניח שחלקכם מכירים את התופעה טוב, כי ראיתי אותה ביותר מפונטו אחת.. האם יש למישהו פיתרון שהוכיח את עצמו על פיאט פונטו? תופעה 2: חלון החשמל של הנוסע עולה ממש לאט כשמשתמשים במתג שבצד של הנהג, אם משתמשים במתג שבדלת הנוסע, החלון עולה בקצב סביר. מישהו נתקל בתופעה ויודע לתת לי כיוון איפה לחפש את הפיתרון? תופעה 3: המזגן עושה נפלאות בשעות הערב. אבל בשעות הצהריים, בשיא החום, הוא בקושי מזיז לי. בנוסף, המנוע נוטה להכבות לי לעיתים תכופות בתחילת נסיעה כשמזגן פועל, בשעות הערב זה פחות קורה. מלבד נסיעה עם חלונות פתוחים, יש עוד פיתרון לבעיה הנ"ל ? אחרון חביב: הרמקולים 3.5" בדש בורד זה הדבר המביש ביותר שיש ברכב הזה. מבחר הרמקולים בגודל הזה מצומצם מאוד. האם יש אפשרות לדחוף שם רמקולים בגודל 4" ? או שאין מנוס מלעשות בניות, הגבהות וחיתוכים למיניהם? תודה מראש על העזרה, ומקווה להשתלב במהירות בקהילה. מתן. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
תקלות בפונטו
1. נסה לרכוש לוח שעונים משומש ותקין והעבר ממנו את המסגרת עם העדשה ללוח השעונים שלך.
2. מכיוון שהמרחק ממתג הנהג לחלון הנוסע, ארוך יותר אז גם מפל המתח גבוה יותר. ראשית נסה לרסס תרסיס (ספריי) סיליקון להחלקה, במסילות החלון וראה אם יש שיפור במהירות שישביע רצונך. 3. איזה מזגן במכוניתך?, ישראלי או מקורי?". צריך לבדוק את כמות הגז, פעולת מאורר/י הרדיאטור ושדלתית כניסת אויר חיצוני (מיחזור) אכן סוגרת את כניסת האויר מבחוץ (החם) במצב מיחזור אויר פנימי. 4. אין לי מידע לגבי הרמקולים, אבל ניתן להתקין גם בגודל הזה, רמקולים איכותיים יותר ושיתנו צליל טוב יותר. ברוך הבא למועדון ולפורומים. בברכה - רפי לין
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
תופעה 2: בעיה בחלון. פרק את הלחצן והציף אותו בספריי מגעים. לאחר מכן ניקוי בלחץ אוויר. התיז למסילת החלון ספריי סיליקון.
תופעה 3: בעיה במזגן. לבדוק את חום המנוע, (נתקלתי באותה הבעיה ובאותו הרכב 75 של חבר של הבן שלי.רק לאחר החלפת הטרמוסטט, שהיה תפוס ולא נפתח מספיק, ושטיפת רשתות הרדיאטור והמעבה עם חומר מיוחד מבחוץ נפתרה הבעיה.) רצוי גם לבדוק לחץ גז ולבדוק וונטה. ברוך הבא למועדון הסובלים. ![]() דוד.
![]() |
#4 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
1. חשבתי על האופציה הזו, אבל רק כמפלט אחרי שלא אצליח לנקות את הנוכחי.
2. ננסה. יש תרסיס מומלץ כלשהו? 3. לעניות דעתי מדובר במזגן מקורי, מעל הרדיו דיסק יש לי 3 בוררים: טמפ', מהירות, וכיוון. מתחתיהם יש בורר לסירקולציה. דוד, כרגע אין לי טרמוסטט ברכב, ככה שהוא בטוח לא תפוס. אל דאגה, בקרוב הוא יחזור למקומו. נעשה ניקיון לרדיאטור בקרוב ונראה אם חל שיפור. 4. אני מבולבל כבר מכל מה שקראתי, האם מישהו יכול לאשר חד משמעית שרמקולים בגודל 4" יכנסו בדשבורד ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
אם תחליט להחליף שעון, צור קשר יש ברשותי.
דוד.
![]() |
#6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 96
|
יש לי גם לוח שעונים משומש אם אתה מעוניין, אתה יכול לפרק ממנו את מסגרת הפלסטיק. אבל אם אתה מהדרום אז לך לדוד, יותר קרוב אליך רחובות
![]() רמקולים 4" לא יכנסו, אתה צריך 3.5. אני כמעט בטוח אל תקח אותי ב 100 אחוז (יש לי כאלה בבגאז' סגורים בקופסא אם אתה מעוניין, אני אישית שמתי טוויטרים מקדימה) נערך לאחרונה על ידי chesh : 24-07-12 ב 22:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
מנהל
הגלגלים שלי: Punto HGT
|
לגבי הרמקולים ...
לצערי אני באותה בעיה כמוך ... 4 לא נכנס (אולי יכנס בלי שתוכל לסגור את הכיסוי פלסטיק שלו) אפשר תמיד לבנות דיפון בדלתות ככה תוכל לשים איזה רמקולים שאתה רוצה ... (תחפש בלנקיה פרסמו מדריך איך לבנות דיפון לפונטו דור 1 ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
צטט:
משום שלא שווה לשלוח, או לנסוע לרחובות. דוד.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
התחדשתי בפונטו ספייס.. | מודל סי אי | פיאט כללי | 1 | 26-07-11 23:24 |
התחדשתי בפונטו קבריולט! | Siso_Tuning | פיאט כללי | 10 | 23-11-10 07:27 |
התחדשתי אתמול בפונטו ספייס 2001-כמה שאלות | assafy | פונטו - טכני | 8 | 25-09-10 12:31 |
התחדשתי בפונטו ספייס 2001 | mishel27 | פונטו - טכני | 1 | 07-10-09 07:41 |
התחדשתי בפונטו !! עזרה בהרכבת מגנזיום | i12z | פיאט כללי | 5 | 12-10-08 23:10 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד