מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > גרנדה פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

גרנדה פונטו - טכני טכני - דגמי גרנדה פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו היפה שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

ה-Evo החדשה שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו היפה שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

התחדשתי באונו 1400...

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום של ניקיון של בראבו היפה שלי.

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 31-10-11, 03:05   #1
adamland
Junior Member

הגלגלים שלי: punto evo 1.4
פונטו איבו 1.4 2010, פילטר פתוח ושיפורים אחרים?

אהלן, אני דיי חדש בפורום אבל אני מנסה עדיין לעבוד פה לפי החוקים של ההודעה שקיבלתי בהתחלה.. לא מצאתי מישהו שמדבר בדיוק על הנושא שאני מעוניין לשאול עליו לכן אשאל פה כמה שאלות:
1. א. איפה בארץ (אם יש) חנות שבה מוכרים ומתקינים פילטר אוויר פתוח (שצריך מתאמים/ צנרת כנראה) שיתאים לרכב שלי? לפי מה שהבנתי אמורות להיות בארץ חנויות שמוכרות את זה. אם כן-
ב. כמה כסף כל העסק הזה (כולל ההתקנה) יעלה בערך?
מה שלא יהיה (במקרה ואין), זה מה שמצאתי באיביי- אמנם רשום שזה מתאים אבל צורת הצינור בתמונה נראית קצת לא תואמת:
http://www.ebay.com/itm/K-N-FIAT-GRA...item231593b66e

ג. האם (כמובן במקרה וכל העסק של למצוא חנות בארץ לא יילך) זה יתאים לי לרכב?

ד. אני שוקל את הקנייה הזו בעיקר כדי לשפר קצת את הצליל המעפן והבסיסי של המנוע, פחות מעניין אותי הביצועים, האם מבחינים במשהו שונה?

2. א. האם יש עוד איזשהו שינויים/ מודיפיקציות שאני יכול להתקין ולהחיל על הרכב שלי כדי לשפר ביצועים במקצת אך בעיקר את הצליל שהרכב מפיק?

ב. מה פחות או יותר הגבול של הדברים שניתן לשים/ הדברים ש"יחליקו" עליהם בטסט לרכב? אני רוצה לעשות איתו כמה שיותר ולשמור עליו בכל זאת, "בגדר תקינות החוק"... (כמובן שאני אשמח לשמוע עדיין מה עוד אפשר לעשות פה בארץ וכמה הדברים האלה עולים, רק שתציינו שאלה כבר לא עוברים טסט אם אתם מזכירים את זה, תודה)

ג. במידה ויש לי עוד דברים שאני יכול לשחק איתם לגבי הביצועים/ צליל של המנוע, כמה יעלה הכול סה"כ? ואיפה ניתן לעשות את הדברים האלה?

3. שקלתי להחליף את הנורות הקדמיות הדיי מסכנות של הפונטו עם המראה הספורטיבי יחסית שלה, לנורות קסנון לבנות, תהיתי איפה אפשר לעשות את זה, וכמה זה עולה.

נ.ב, גם לגבי שדרוגים אחרים של עיצוב האוטו, בעיקר כלפי חוץ (כל עוד זה לא מפריע בענייני טסט אני מניח) יש דיבור, האם יש מקום לשפצר את המותק הזאת למשהו שיכול באמת להיות רכב שאני אוהב עד עמקי נשמתי?

(אני עדיין לא דן על מערכות סטריאו וכאלה, בינתיים אני מסתדר עם מה שיש, ולגבי ג'אנטים, כבר הסתדרתי..)

תודה לכל העוזרים!
adamland מנותק  
ישן 31-10-11, 15:40   #2
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

הגלגלים שלי: APESS
אני אקח את תפקיד ה"קול של המבוגר האחראי", כמו שאני עושה בדרך כלל בקטעים האלה,
פילטר פתוח לא יתן לך הרבה, אם בכלל, מעבר לצליל שונה.
לגבי שיפורי ביצועים אחרים, אם זה לא בתחום הכוח, אפשרי להחליף בולמים/קפיצים וכו', אבל בגדול לא תוכל להגיע יותר מידי רחוק גם כאן. אם יש גרסה שמגיעה כבר יותר מכוונת לעניין, כדאי להחליף את הרכב לגרסה זו. קרי ספורטינג 135, ואפילו אבארת. כל העניין זה להתחיל עם בסיס טוב יותר.

דווקא התאורה בפונטו מאוד טובה. התקנת זינון בכל מקרה לא תהיה חוקית. אתה יכול אולי להתקין נורות כמו הDIAMOND VISION של פיליפס, או הNIGHT BREAKER של אוסרם.

בכל הנוגע לאביזרי מראה, על טעם ועל ריח...

ובכל מקרה, השיפור הטוב ביותר שאתה יכול לעשות לכל רכב, הוא שיפור הנהג. קורס נהיגה מתקדמת יתן לך המון. ואת זה תוכל לקחת איתך לכל רכב.

הכללים לכתיבת הודעות בפורום. נא לקרוא.
Caveman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 31-10-11, 19:58   #3
adamland
Junior Member

אז אני הולך לחפור קצת....
להגיד לך את האמת, אני עברתי את הקורס המתקדם הזה שאתה מדבר עליו, אני מאלה שיודעים מה הם עושים, ולא סתם אומרים את זה, אני לוקח אחריות כי אני פוחד על החיים שלי דבר ראשון. אם החברים שלי לא מספיק עדות בשבילך אז יש גם את ההורים ***ח
נהיגה זה כל החיים שלי, הוצאתי רשיון קארטינג+ קורס רק בגלל שיכולתי לעשות את זה מוקדם יותר מלהוציא רשיון, ואני אפילו כבר לא נהג חדש היום.
אם אתה מכיר את הבית ספר לנהיגה מתקדמת "דרייב ארט", אז און בכבודו ובעצמו לימד אותי שני קורסים(שניהם יום שלם)-ואם כבר להשתחצן-- הוא החמיא לי שאני נוהג טוב מהרבה נהגים שהוא נתקל בהם. ובנוסף לזה יום השתלמות במסלולים שלהם, שהוא כבר לא נכח שם בפעם ההיא...
אבל לצערי, החוויה האמיתית שלי היא להרגיש שיש מנוע, שיש משהו שנותן כוח מתחת למכסה מנוע שלך, בשבילי, הצליל מספיק. כי אני לא מתכוון לנהוג כמו מטורף בעיר. אבל אני רוצה להרגיש (דרך האוזניים שלי, בעזרת הצליל שהרכב יפיק) שהאוטו שלי עוד שנייה יכול לזנק ברייס מול אאודי R8 (רכב החלומות שלי) ולנצח גם... פחח, בחלומות שלי
כי מה לעשות, "נתקעתי" עם אוטו חסר כוח.. לפחות אשמח להעמיד פנים שיש לו

שלא תבין לא נכון, הפיאט? אני מאוד מרוצה ממנה, מת על הנהיגה בה, היא אפילו יותר כייפית מהוולבו S60 (200 שהייתה לאבא שלי, אבל פשוט חסר בה.... תחושה של כוח.
היא כמו צעצוע קטנטן וכייפי (היא ממש לא גרוטאה כן? כמו איזו חיפושית ישנה, שמעו לא כיף לנסוע בכאלה). גם יחסית למנוע 1.4 היא מוציאה הרבה הספק...(ככה אמרו לי אנשים שנסעו איתי)
אני אמנם לא רוצה לבנות ממנה מכונת הריגה, אבל אני רוצה שהחוויה של הנהיגה בשבילי תהייה יותר מלנסוע מנקודה א' לב'. הסיפוק העיקרי זה, להרגיש שיש קצת מה לתת, לפחות דרך הצליל... אתה יכול לקרוא לזה שמה שאני רוצה לעשות זה בשביל הפוזות.... אבל זה בשביל עצמי בלבד.
ולגבי אבארת' או כל אופציה להחליף, שמע....... הלוואי, זה כל מה שאני יכול להגיד. אני עדיין בן 20 עם משכורת של 350 שקלים לחודש (כבר ניחשת שאני חייל?) אז הרכב, ממומן ע"י ההורים כמובן... להחליף לאבארת', גם אם אהפנט אותם זה לא יקרה.. לצערי. לא סתם הם קנו לי את הגרסא הכי פשוטה שהייתה... היא הכי זולה... הרי יש נפח מנוע יותר גדול, 6 הילוכים.... עוד כל השטיקים האלה... בקיצור הבנת את הפואנטה, אני כאן מדבר על זה כיוון שחקרתי היטב את הסוגייה, פשוט נפל לי ממש בטוב פתאום למצוא את הפורום הזה ולגלות שיש כאן אנשים שמבינים בכל מה שהולך סביב רכבי פיאט למיניהם. אין לי ברירה כל כך, אני מברר על אפשרויות לשיפורים מינוריים בתקציבים דלים, כל עוד יהיה טיפה שינוי אני מרוצה.
בכל אופן תודה על התגובה המהירה שלך!
אם יש לך מה להוסיף על מה שכתבתי אני אשמח לקרוא, ואם יש לעוד מישהו מה לומר, אז בכלל!
adamland מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 31-10-11, 22:33   #4
Caveman
Super Moderator
מנהל

האווטאר של Caveman

הגלגלים שלי: APESS
לא באתי להטיף לך על דרכי הנהיגה שלך. אינני מכיר אותך, והנחתי שלא השתתפת בקורס שכזה.

אתה יכול להרכיב פילטר פתוח, או דוד גנרי כלשהו, ולקבל צליל אחר. רק אל תשכח לנקות את הפילטר אחת לתקופה, אחרת לא עשית כלום.
אבל בכל מקרה, לדעתי, אל תנסה לעשות מהאוטו מה שהוא לא, כי אז סתם תקבל רכב מצועצע. תהנה ממה שיש לרכב להציע, ולכשיתאפשר לך, תשדרג למשהו ספורטיבי יותר, ואז תקבל את כל החבילה.

הכללים לכתיבת הודעות בפורום. נא לקרוא.
Caveman מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 31-10-11, 23:54   #5
adamland
Junior Member

*** חס וחלילה, סתם רציתי להתרברב.
אבל תודה רבה, אני מעריך את הדעה שלך!
ישן 01-11-11, 00:10   #6
mgoldst
Senior Member

הגלגלים שלי: Grande
מבחינת ביצועים הגרנדה הפתיעה לטובה בעליות לדימונה מאילת
הרכב נסע בקלות והעלה מהירות - עקפתי בקלות כל מיני רכבים שנראו שלא סוחבים.
באמת אין לו קול של חיית מרוצים.
mgoldst מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 01-11-11, 01:56   #7
2fast4u4ever599
Junior Member

האווטאר של 2fast4u4ever599

הגלגלים שלי: FIAT BRAVO
תשובות לכל השאלות שלך

בוא נתחיל מהפילטר ואגזוז

http://youtu.be/mYOukDt0vIQ

איכות הסאונד של המצלמה לא משהוא נייד ועדיין נסעתי על הרכב נשמע מדהים

לא חזק מידי ונשמע מאוד מושך אנשים שהתעניינו אפילו חשבו שזה מקורי

הפילטר מתחיל להיות נשמע בסביבות 4 אלף טורים

הפילטר הוא ערכה של K&N למנוע 1.4 V16

57-056257-0562
http://www.knfilters.com/search/prod...x?Prod=57-0562

למנוע V8

http://www.knfilters.com/search/prod...x?Prod=57-0655

עולה בסביבות 750 ש"ח אצל PITSTOP.CO.IL להזמין מEBAY אפשרי יכול להיות שמשרד התחבורה לא יאשר כך בחשבון ועם מכס העלות כמעט משתווה

האגזוז הוא דוד ישיר שבא מקורי אצל כמה מכוניות כמו קורולה למשל כחלק נוסף עושה רעש

ועובר טסט בלי קומבינות לא עבר את רמות הזיהום אפילו לא קרוב

מבחינת XENON יש BIXENON תקנה רק 6000 או 4300K ותוודא שלא מסנוור(איכותי)

מחזיק פס גבוה ותחתון ולא מתפזר ולא מסנוור אפילו לא היה צריך לכוון רק תשים לב שאתה קונה דגם שמתאים לרפלקטור ולא פרוגקטור לרב בא עם כיסוי פלסטיק כזה על הנורה

עלויות ערכת פילטר אמרתי 750-800 ש"ח אגזוז 300ש"ח + עבודה 100-150 ש"ח סופית 50 ש"ח(לא חייב) XENON טוב עולה בסביבות 800-1100 ש"ח. לא להזמין בEBAY לא עובר מכס בדוק.

סמלים של ABARTH במקום המקוריים ממש מוסיף ושמים במקום מקור מתאים בול בסביבות 300 ש"ח זוג בEBAY.

עם יש לך עוד שאלות לגבי הרכב בוידאו דבר איתי. אשמח לעזור.

נ.ב. לאחר שברכב שמו אגזוז ופילטר פשוט תענוג לנסוע על הרכב נשמע חמוד ומקורי ולא מעיר את השכנים.

מבחינת החוק ואחראיות יצרן עם יש. XENON יבטל את האחראיות על מערכת החשמל יכולים להעפיל על המערכת כמו גם פילטר ואגזוז. מבחינת החוק וטסט בטסט צריך להוריד את הפילטר 5 דקות עבודה + להחליף לנורות המקוריות בXENON כמה דקות עבודה.
2fast4u4ever599 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 02-11-11, 01:37   #8
adamland
Junior Member

איך אני בודק איזה מנוע שלי? אין לי מושג אם שלי זה V8 או V16
נ.ב אני כנראה אצור איתך קשר סופ"ש הבא או בראשון הזה, אם אתה יכול להשאיר אצלי בפרטי כמה פרטים שלך ליצירת קשר אני אשמח! אני ראיתי את הסרטון של הרכב שלך וממש התלהבתי, הייתי רוצה לעשות הרבה ממה שהולך אצלך שם ***, נדבר כבר, ותודה רבה!
תגובה

חוקי פרסום הודעות