מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > מועדון פיאט ישראל - גרסה קודמת > פורום הגראז'
עקוב אחרינו ב-RSS

פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד..

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

סקסית שלי!!!

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום מסלול לרכבים קלסיים

שם:  
צפיות: 
גודל:   

ה- פיאט שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פונטו SX75 בפוטושופ

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפנדה שלי!

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

כלי נושא הצג מצבים
ישן 29-12-06, 23:09   #1
Guest

למה מכוניות מאבדות מהכוח שלהן אחרי שנים?

מכונית שקונים חדשה ונגיד התאוצה שלה מ-0 ל100 הוא 13 שניות או כל זמן אחר לא משנה מה אז אחרי כמה שנים שהמכונית בבעלות מישהו ומגיעה עד עד 150,000 ק"מ אבל חוץ מזה היא שמורה טוב במנוע אז התאוצה שלה מ0 ל100 ניהיית יותר ארוכה בשניה או כמה שניות או שנישארת אותו דבר כמו שהיה שהאוטו היה חדש?

ישן 29-12-06, 23:19   #2
Guest

נראה לך באמת שיש לזה תשובה מדויקת?

ישן 30-12-06, 02:34   #3
Guest

לפי מה שאני יודע הכוח של האוטו יורד עם השנים לכן, גם זמן התאוצה שלו עולה ולוקח לו יותר זמן להאיץ. השאלה הזאת מזכירה לי כתבה שהיתה בטופ גיר שבה כל אחד משלושת המנחים קנה מכונית על ישנה משנות השבעים והם רצו לראות אם הן יישרדו להגיע ממקום מסויים למקום אחר בלי שיהיה להם יותר מידי תקלות. ג'רמי קנה מזארטי מוראק, ריצ'ארד קנה פרארי דינו וג'יימס קנה למבורגיני כלשהי (לא זוכר בדיוק).
בדרך המנחים היו צריכים לעבור כל מיני מבחנים עם המכוניות ובאחד מהם הם העלו את האוטו על המכשיר שמודד כמה כ"ס יש למכונית (גם לזה אני לא זוכר איך קוראים) ושם הם בדקו כמה כ"ס נשאר בכל מכונית. אני לא זוכר בדיוק כמה ירד מהכ"ס למכוניות של ג'יימס ושל ריצ'ארד, אבל ירד די הרבה. אז, הגיע התור של המזארטי של ג'רמי והתוצאות שלה היו מדהימות. כשהיא הייתה חדשה היו לה כ-220 כ"ס ועכשיו כשבדקו אותה התברר שנשארו לה 80 כ"ס!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR], זה כמו שיש לי בפונטו.
דרך אגב, אף אחד מהם לא הצליח להגיע למקום חפצם (מועדון חשפנות).
מצטער על הסיפור הארוך אבל אני מקווה שזה יענה לך על השאלה.

ישן 30-12-06, 09:21   #4
Guest

אהבתי את התגובה מעלי... היא עניינית וגם הומוריסטית . אך השאלה היא לאיזה מועדון חשפנות הם התכוונו להגיע , ומה המרחק אליו... אם אפשר יותר פרטים.

ישן 30-12-06, 12:07   #5
Guest

תגובה

באופן כללי, זה נכון שככל שחולפות השנים ההספק אט אט יורד. אבל כמו שגל אמר , תכלס אין לזה תשובה חד-משמעית. יש מכוניות שיכולות לעמוד על אותו ההספק 10 שנים עם ירידה קלה , ויהיו כאלו עם ירידה משמעותית. אין בזה ממש חוקים, משום שכל אחד מתחזק את הרכב שלו בצורה אחרת, והמכלולים בין המכוניות שונים.

ישן 01-01-07, 17:47   #6
Guest

כעיקרון כוח במנוע זה עניין של טיפול נכון, ניתן להחזיק מנוע למצב תפוקה אופטימלי כל עוד הקומפרסיה ויכולת הנשימה\פיטה נשמרת, קרי מנוע עליון שכולל החלפת רינגים או בוכנות לפי הצורך, שסתומים, מערכת יניקה, מערכת פליטה. אם הדברים האלה מטופלים ותוחזקים כמו שצריך אפשר להגיע קרוב מאוד לנתוני היצרן.
באותו טופ גיר היה להם תקציב של (אם אני לא טועה) 10,000 פאונד שבהם היו חייבים לקנות מכונית סופר ספורט אקסוטית ואיטלקית משנות ה70, זה לא בדיוק חוכמה, הם לא קנו מכוניות מדוגמות. .
אני יכול להגיד שמעבר למנוע עליון גם אפשר לשפר מנועים מבחינת קיט קרבורטור\הזרקה עם שילוב סעפת פליטה ופילטר אוויר פתוח וגם עם רכב ישן לקבל הספקים הרבה יותר טובים מהמקור. כמובן שמבחינה פורמלית אני חייב לציין שזה לא עניין של מה בכך, חייבים לעשות את העניין חוקי שיעבור טסט.

חוקי פרסום הודעות