![]() |
|
![]() |
פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Guest
|
סוג השמן העדיף
ברשותי פיאט מולטיפלה מודל 2001 טורבו דיזל נפח 1900 .
רציתי לדעת האם שמן סינטטי מלא (5-40) עדיף על השמן הרגיל שקובע היצרן? והאם השמן שברשותי(5-40) עלול להזיק למנוע או שזה רק יטיב עמו? |
|
|
![]() |
#2 |
Guest
|
אני ממליץ להשתמש בשמן 15W/50
|
![]() |
#3 |
Guest
|
למה? 15w-50 זהשמן סינטטי מלא או חצי סינטטי?
ידוע לי ממכונאי שעובד בחברת השכרה שלרכבי הדיזל החדשים הם שמים רק שמן סינטטי מלא. |
![]() |
#4 |
Guest
|
לפי אוטודאטה:
באקלים בינוני (כמו שלנו) משתמשים ב-10-40 חצי סנטטי המחמירים (ובאקלים קר) משתמשים ב-5-40 סנטטי |
![]() |
#5 |
Guest
|
אני עדיין ממליץ להשתמש ב 15W/50
|
![]() |
#6 |
Guest
|
מצטרף לשאלה בקשר לשמן סנטטי מלא למנוע בנזין לרכב בחתימה שלי
|
![]() |
#7 |
Guest
|
ללדעתי התשובה מסתתרת בשאלה כמו שהיתה המורה שלי אומרת....ולעניין:
אם מהנדסי פיאט ומתכנני המנוע הגיעו למסקנה שצריך שמן X ולא Y אני מאמין שהם יודעים הכי טוב מה טוב למנוע הזה , ומי אנחנו פשוטי העם שנתווכח עם המומחים ... למה לנו לנסות ולעשות ניסויים שאני מאמין שמומחים מאיתנו כבר עשו וגם על חשבונם!!! |
![]() |
#8 |
Guest
|
כן,אבל שמן סינטטי מלא ידוע בתכונותיו כטוב יותר מהשמן החצי סינטטי,לכן הוא גם יקר יותר.
ולפי דעתי שמן סינטטי מלא רק יאריך את חיי המנוע. |
![]() |
#9 |
Guest
|
מה שטוב לרכב מסויים לא בטוח טוב לרכב שלך . אולי לגולף שצריך טיפול כל 30K מומלץ שמן סינטטי מלא . ואז מסנן השמן בנוי בהתאם וכך כנראה שאר חלקי המנוע. אם ברכב שלך ממולץ שמן מסויים למספר קילומטרים מסויים אני מאמין שזה מתואם עם חלקים אחרים כמו איכות המסנן
והמיקרונים שהוא מסנן, לא תמיד שמן יקר יותר יעשה עבודה טובה יותר , ולכן אני חושב [ולא כמומחה כי אני לא] שהיצרן יודע יותר טוב מאיתנו מה טוב לרכב שהוא מייצר. לשיפוטך |
![]() |
#10 |
Guest
|
עוד מישהו פה מוסמך או מורשה שמבין וימליץ על מה מדובר ויתאים בשמן סינטטי מלא למנוע רגיל?(לפי הדעתי הייתי ממליץ בשמן סינטטי מלא שזה מאוד מועיל למנוע אבל יקר)
אבל אשמח לקבל חוות דעת |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד