![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: פונטו 16V
|
פונטו מגמגמת לאחר העברת הילוך...
אהלן,
בימים האחרונים לאחר כניסת הילוך שני ושלישי בטורים נמוכים הפונטו מגמגמת ואז כשהסלד מטפס ממשיכה כרגיל. במגמגמת אני מתכוון שמרגישים מעט טילטולים אחורה וקדימה בעת ההאצה. בטיפול האחרון הוחלפו מצתים שמן ופילטר שמן (ומזגן...אבל זה לא קשור ![]() החשוד במעשה הוא הקלאץ' שאותו אני מתכנן להחליף כבר זמן מה... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
לא נשמע כבעיה בקלצ'. אין קשר בין קלצ' לגמגומים.
ואני גם לא רוצה לחשוב שאתה מעביר הילוכים, לפני שהאוטו מקבל את התנופה הנכונה . אבל לצערי כך זה נשמע. משום שכתבת, "לאחר כניסת הילוך שני ושלישי בטורים נמוכים". האם בהעלאת טורים ב-N יש גמגום ?. דוד.
![]() |
#3 |
Member
|
שלילי אין גמגומים בניוטרל.
הגמגומים מופיעים גם שמזגן פועל וגם שלא. לא שיניתי סגנון נהיגה - מעביר הילוכים תמיד בין 2000-3000 סל"ד, ואז בהעברת הילוך הסל"ד צונח ל-1500-2000. כאשר אני לוחץ שם על המצערת הרכב מתבלבל ומגמגם עד שהטורים מצליחים בסופו של דבר לעלות. חשוב לציין שהתדירות של העניין מאוד נמוכה - קורה פעם פעמיים בנסיעה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
הסיבות יכולות להיות סליל הצתה פגום, חוטי הצתה. פלגים סתומים/מלוכלכים או לא מתאימים.
כמובן יכולות להיות סיבות נוספות כמו חיישן קרנק, מצערת אלקטרונית וכו'. חום עלול לגרום למחבר רופף או בעל קורוזיה לנתק לסרוגין. לדעתי דבר ראשון להתחבר לסקנר במוסך. כאשר יש בעיה שחיבור לסקנר לא מגלה, יש להזרים אוויר חם מפן, על חלקים מסויימים כאשר המנוע פועל. דבר שמוסכים נמנעים מלעשות מחוסר ידע או זמן. תקלות שמופיעות לסרוגין, קשה לסקנרים לזהות. האם הרכב "אוכל" שמן, מעשן באגזוז ?. האם התקלה מופיעה במזג אוויר מסוים, במנוע קר או חם ?. האם הטעינה והמצבר תקינים ?. האם חום המנוע תקין ?. דוד.
![]() |
#5 |
Member
|
בדיקת סקנר מלפני שבוע לא הניבה תוצאות חוץ מתקלה בחיישני מוט הגה.
הרכב לא אוכל שמן, למעשה לא הוספתי שמן מעולם, רק ביצעתי החלפות כל 8-10 אלף ק"מ. אגזוז לא מעשן, ועכשיו שאתה מעלה את זה התקלה אכן מופיעה כאשר מזג האוויר חם והרכב עמד מספר שעות בשמש. מצבר, טעינה וחום מנוע תקינים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
האם נכנסת לבדיקת סקנר בגלל ההגה או גמגומים ?.
היתה לך בעיה בהגה ?. מה אמרו לך במוסך על הגמגומים ?. דוד.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פונטו ספייס אוט' מגמגמת | avil84 | פונטו - טכני | 44 | 18-03-13 22:48 |
פונטו מגמגמת, 2002, 1280 סמ"ק | חנן-ג'יפולוג | פונטו - טכני | 4 | 15-11-10 21:13 |
גרנדה 2008- קליק בעת העברת הילוך. אודה לתשובה בהקדם | yaelosh | גרנדה פונטו - טכני | 7 | 26-01-10 14:50 |
רשיון רכב חדש לאחר העברת בעלות | אוריגמיש | יעוץ ברכישת רכב | 4 | 18-01-10 18:47 |
העברת כבל מהרדיו-דיסק אל תחתית הקונסולה - פונטו דור שני | Caveman | אודיו | 5 | 31-01-08 19:41 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד