![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: פיאט פנדה
|
נוזל קירור - האם המוסך צדק ?
הכנסתי את הרכב של הבת לטיפול גדול במוסך פיאט המוסמך בירושלים "אוטודי".
מדובר בפונטו דינאמיק 16V ספידגיר 2005. בקבלת הרכב ע"י הבוחן הראשי ציינתי מה ברצוני לבצע בטיפול לפי עיון בקבלות הטיפולים מארבע השנים האחרונות ולפי עיון בטבלת תכנית הטיפולים התקופתיים בספר הרכב בעברית. הרכב עבר 88,000 ק"מ וטופל מראשיתו במוסך הנ"ל. הבוחן הסימפטי בדק במחשב המוסך והגדיר את הטיפול כטיפול 80,000 והסכים לכל בקשותי כראויות לביצוע במסגרת הטיפול (שמן+מסנן+מסנן מזגן+מצתים+החלפת שמן גיר רציף+החלפת נוזל בלמים). בקשתי גם החלפת נוזל הקירור (פראפלו אדום) כי ראיתי שפעולה זו לא בוצעה אף פעם לאורך חיי הפונטו. הבוחן שאל אם הרכב מגלה סימני התחממות , האם יש ירידה במפלס נוזל הקירור , האם הוסף אי פעם נוזל קירור שאינו פראפלו המקורי. לאחר שעניתי בשלילה לכל השאלות פסק הבוחן נחרצות שאין שום צורך בהחלפת נוזל הקירור . שאלתי אם הוא בטוח לחלוטין , והוא ציין שכן , ואין הוראת יצרן/יבואן לביצוע פעולה כזו סתם. (בדקתי בספר ברשותי - הוא צודק...) אני מידע כללי סברתי שנוזל קירור , גם המקורי , מאבד מיעילותו לאחר 6 שנים ורצוי להחליפו. מי צודק לדעת מביני העניין והמומחים ? הערת אגב - מניסיון ארוך שנים המוסך הזה אמין , הוגן מקצועי וסביר במחיריו. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
הבוחן צודק. אין הוראות להחליף ב- 80k ק"מ. (בדקתי)
דוד.
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: ניסאן קשקאי, סניק
|
הנוזל החדש של פיאט הוא בעל אורך חים גבוה אך בכל זאת אני חושב שיש להחליפו פעם בתקופה.
אם תרצה יש מכשיר שמודד את אחוז הגליקול בנוזל, הידרומטר, שנותן אינדיקציה למצבו, מתחת ל 30% יש להחליף נוזל קירור. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
נוזל קירור פראפלו, ערבוב בין מים לנוזל קירור | r.a20 | פיאט כללי | 1 | 06-06-10 16:13 |
נוזל קירור | Suedehead | פונטו - טכני | 24 | 25-04-10 04:40 |
נוזל קירור 94 ies | dadaSH | אונו - טכני | 2 | 05-12-09 04:39 |
טמפ' נוזל קירור לא יציבה + ניקוי מערכת קירור | Ron_Dadon | פונטו - טכני | 23 | 08-07-09 20:29 |
צבע נוזל קירור | gingel | פונטו - טכני | 12 | 02-05-08 21:18 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד