![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: הונדה האצ'בק
|
נסיון אחרון לפונטו 1.6
שלום לכולם,
אחרי המון חלקי חילוף והרבה שעות בליפטים של מוסכים ממקומות ומסוגים שונים החלטתי לשאול את החברים פה, גם בגלל שיש לכם הרבה ידע ונסיון וגם בעיקר בשביל התמיכה הרחבה שמציעים כאן. אז ככה, הרכב הוא פונטו 1.6 דגם ELX בעל 90 כ"ס שנת 96. מה שקורה זה שנמאס לי לבקר במוסכים שלא מכירים את סוג הרכב הזה ועושים יותר נזק מתועלת והחלטתי ( כמובן אם ישמע לכם גם הגיוני ) להעמיד את האוטו ולהתחיל לפרק חלקים מהאוטו ולבדוק את תקינותם יש לי ידע על הרכב בגלל כל הפעמים שהייתי במוסך. הקש ששבר את גב הגמל מבחינתי שבגללו חשבתי על זה הוא שהרכב החליט שהוא רועד בתחילת נסיעה וכבה לי בעמידות ברמזורים ומוסכים קרובים אליי לא יודעים "מי זה ומה זה" "ונחליף וננסה" לדעתי כבר מוגזם. יש פירוקייה באיזור שלי שיש שם פונטו כזאת ואוכל להעזר בה. אני מצרף תמונה של איזור המנוע, ותודה רבה לכל מי שיגיב כאן לטוב או למוטב. כל עצה, הערה, הארה וכו' תתקבל בכבוד. תודה רבה מראש, מוטי. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
ראשית לא הייתי מפרק כלום בלי סריקת חיישנים מקיפה . תוודא את תקינות החיישנים ואחר כך תעבור למכניקה .
אני יכול לחשוב על 2-3 חיישנים שבמודל זה כבר בטח לא מכויילים . שלב הבא לחץ דלק וניקוי מצערת . ולאט לאט להקיף את מכלולי המנוע . אם תפרק חיישן איך תדע אם הוא תקין ? יש הוראות בדיקה לחיישני הרכב ללא דיאגנוסטיקה בתוכנה שנקראת AUTODATA אני מניח שלחברי הפורום יש אותה (במקרה לי אין ) ושם תוכל לבדוק ידנית . עמית
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
ניסתי לעזור לך בשרשור לפני 10 ימים וברחת באמצע.
אין דבר כזה שמוסכים בסביבתך, לא מכירים את התקלות . התקלות בנפח 1.6 לא בהכרח שונות מרכב אחר. לא הבנתי מה פירוש "נסיון אחרון לפונטו 1.6" ![]() דוד.
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
שלום,
נשמע לי הגיוני עמית, ואני אשמח אם תכוון אותי איך לבדוק את החיישנים בכל אמצעי שניראה לך. דוד הנסיון האחרון הוא לצערי יהיה האחרון כניראה, כמה שאני קשור לאוטו (רכב ראשון) אני אנסה לעשות מה שמכונאים לא הצליחו, וזה בגלל שכבר לא אפשרי ליסוע עד ירושלים ועוד יותר כשצריך לשלם על כל בדיקת מחשב 300 ומעלה ועוד יותר כאשר לא בטוחים מי ומה, לכן אמרתי נעשה סיבוב פה בעירי. התשובה הטובה שקיבלתי זה "לא יודע, מצטער". הפחות טובה זה "תשאיר ת'אוטו ליום יומיים ונבדוק התקלה" וזה אחרי בדיקה של כמעט חצי שעה, ובעיקר נסיון מר בעבר עם המוסך. זה המצוא האחרון שלי... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
התקלה בפיאט פונטו 1.6
מע' נהול המנוע בפונטו 90 עם מנוע 1.6 שונה לחלוטין מיתר דגמי הפונטו.
במכוניתך יש מע נהול מנוע של GM (ג'נרל מוטורס) עם מע' הזרקת דלק רב נקודתית. לפי תאורך, נראה לי שכדאי קודם כל לפרק את שסתום ה EGR ולנקותו היטב. לא ניתן להדריך אותך לבצע זאת לבד, דרך המסך והמקלדת ורצוי לעשות זאת במוסך מקצועי. בברכה - רפי לין
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
לילה טוב רפי,
אוקיי אבוא למוסך ואומר לו לפרק את שסתום ה-EGR ספציפי ולנקות אותו היטב. אגב, זה נמצא מתחת לפילטר אויר? וסתם לידיעה מה זה נקרא מוסך מקצועי? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Grande
|
כנראה שעדיף לך לנסות במוסך שמשון לפני שאתה מתיאש סופית
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
רעיון שיושם כבר וכמעט שמתי 6K לפני שנה פלוס רק שחיים לא מצא חלקים!!
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
מיקום: [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]
הגלגלים שלי: פונטו Hgt
|
יש הרבה מוסכים חפרים אם אתה באזור של קריתגת מוסך אוטו גת יפתור לך כול בעיה באחריות מוסך מורשה שלומד עד היום בת"א על בדגמים החדשים שיוצאים ולא מנחש בכלל הפוטו השניה שלי טופלה בהצלחה גם לי היה רעידות והתכביות בעמדיה בסוף זה היה צמת חשמל לקויה ותוך חצי שעה האוטו יצא כמו פנתר מהמוסך ממליץ
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צטט:
תרשה לי לחלוק על דעתך. ניתן גם ניתן לבצע לבד. שים לב למה שכתב עמית. במקרה הזה הבחור שבע מהמוסכים, וההפניה למוסך אינה רלוונטית. בקשר למוסך מקצועי, מי באמת מוסמך לקבוע, איזהוא המוסך המקצועי. אשמח לקבל הסבר, במה "שונה לחלוטין" מערכת GM רב נקודתית, בקשר לאיתור תקלה. בקשר לקניסטר, אני מסכים איתך שהוא עשוי להיות חלק מהבעיה.יש לבדוק מתח לשסתום. למשוך את הצינור שמעביר את אדי הדלק לסעפת לתת גז, ולהריח אם מגיעים אדים. (כבר כתבתי שאני נותן לחתולה שלי להריח ) ![]() את המתח בקניסטר (מתח המצבר) לפי הסרטוט המצורף. בנוסף עוד פעולה פשוטה ששכחתי לכתוב, כאשר מנתקים את הצינור לסעפת, צריך לסתום אותו עם האצבע, ושוב להריח אם אין דליפה מגוף הקניסטר. דוד.
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| פונטו ספייס - האם למישהו יש נסיון עם השחלת חיווט לרמקולים בדלתות? | raanan_t | אודיו | 2 | 27-06-09 22:02 |
| למישהוא יש נסיון (טוב או רע) עם מוסך כחול לבן בפ"ת. | meymia | בעלי מקצוע | 3 | 08-01-09 00:14 |
| עוד נסיון רכישה מפוקפק. | meymia | פיאט כללי | 2 | 02-05-08 14:59 |
| אונו מתכבת (בדרך כלל נדלקת לאחר נסיון אחד) | eliran_a | אונו - טכני | 15 | 22-03-08 16:10 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד