מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > פונטו - טכני
עקוב אחרינו ב-RSS

פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט אונו שהייתה לי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

500 דור אמצעי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

אחרי ווקס ראשון !!!

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום מסלול לרכבים קלסיים

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום מסלול לרכבים קלסיים

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 21-10-10, 09:49   #41
Lexxxa
Senior Member

האווטאר של Lexxxa

הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
יכול להיות שלא חסר טרמוסטט, אבל הוא כנראה לא נסגר עד הסוף או שהקפיץ שלא חלש והוא נפתח לפני הזמן.
Lexxxa מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-10-10, 10:53   #42
chesh
Senior Member

האווטאר של chesh

הגלגלים שלי: פונטו 96
גם אצלי אותו סיפור שהחום מנוע של הרכב הוא קצת מתחת לחצי ומעל הרבע
אם אני יוצא איתו ישר לכביש מהיר אחרי התנעה הוא לא מגיע לחצי, רק אם אני עומד איתו ברמזור אחרי נסיעה קצרה ישר המחוג מטפס לחצי. טרמוסטט חדש, רדיאטור נוקה ונאמר לי שזה תקין
ככה כבר 4 שנים
chesh מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-10-10, 20:36   #43
avielaviel
Member

האווטאר של avielaviel

הגלגלים שלי: פיאט פונטו
צטט:
במקור פורסם על ידי davidka צפה בהודעה
אהלן אביאל!
קודם כל תתחדש גם אתה
בדק לי את הרכב בחור שעובד עם אח שלי ב"אגד". הוא עבד במוסך כחול לבן בפ"ת 6 שנים ומכיר את המכוניות האלה טוב מאד. הגעתי אליו ודבר ראשון שהוא עשה זה ללחוץ על הצינור שמוביל מהתרמוסטט לרדיאטור. הוא לחץ עליו עם האצבעות וקבע חד משמעית שיש תרמוסטט והסביר שברגע שיש, הלחץ בצינור גדול יותר ומי שמכיר את הרכב יודע לזהות את ההבדל בלחצים של יש או אין. בכל מקרה, מאז הרכישה בסוכות, אני לומד להכיר שהרכב מגיע לחצי שעון רק בפקקים ונסיעה עירונית איטית. בנסיעה מהירה באיילון (100 קמ"ש בלבד) הוא יורד לאזור הרבע ואולי טיפה מעל. נראה מה יהיה בחורף. אם המצב בבקרים יגיע לזה שאין לי חימום - זו תהיה התשובה החד משמעית עבורי שכנראה באמת אין תרמוסטט.

אגב, יש לך תמונות של הכלה החדשה...?
תראה יש מצב שיש טרמוסטט אבל הוא תקוע או לא מתפקד כמו שצריך אני ממליץ לך לקנות אחד חדש במחיר מצחיק ולהתקין כדי להיות בטוח שהבעיה היא לא משם! זה עיניין של שניי ברגים ו 100 שקל תנסה את זה אין לך מה להפסיד, חוץ מי זה מאיפה אתה? אוליי נוכל להיפגש וליראות במה מדובר מאחל לך הצלחה במציאת הבעיה
avielaviel מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-10-10, 21:02   #44
davidka
Senior Member

האווטאר של davidka

הגלגלים שלי: יונדאי אקסנט
צטט:
במקור פורסם על ידי avielaviel צפה בהודעה
חוץ מי זה מאיפה אתה? אוליי נוכל להיפגש וליראות במה מדובר מאחל לך הצלחה במציאת הבעיה
אני גר בפתח תקווה ואני רואה שאתה מהצפון.. איפה בדיוק?
אני שואל כי אחותי גרה בעמוקה ויש לה בצפון מכונאי ערבי בעל ידי זהב ששמו עיסא. אולי שמעת עליו במקרה? הוא מאחד הכפרים שם, לא זוכר את שם הכפר.
בכל מקרה, לפני מס' שנים *** הקטן נסע לבקר את אחותנו עם הרנו 5 שלו, אתרע מזלו והמנוע התחמם בעליות של הצפון ונדפק הראש. התלבטנו מה לעשות ובסוף אחותי אמרה שיש את עיסא ושהיא מתקנת רק אצלו. הרכב נגרר אליו אחר כבוד, הוא עשה ראש קומפלט, *** יצא בחצי נזק ממה שהיה יוצא אילו היה עושה את הראש במרכז והרנו נוסעת עד היום כמו שעון דוקסה. לדעתי עברו מאז הראש שש או שבע שנים.. מסתבר שיש בעלי מקצוע טובים גם אצלם מומלץ!

וחזרה לענייננו: אם בחורף כשיתחיל להיות באמת קר אני אראה שהמנוע לא מצליח להגיע לטמפרטורת עבודה נורמלית גם בנסיעה עירונית, אין ספק שאפתח את הפלאנג' לבדוק אם יש תרמ'. הקטע הוא שכבר קניתי ובסוף לא פתחנו לבדוק כי הבחור אמר שבוודאות יש.. לא התווכחתי, בכל זאת מכונאי ותיק בפיאט. חבל שלא התעקשתי. הרי גם ככה כל הנוזל קירור הישן היה על הרצפה... שני ברגים ובאמת לא הייתי חי היום בסימן שאלה. טוף נו, נחכה לחורף ונראה.

ערב מצוין שיהיה!

נערך לאחרונה על ידי davidka : 21-10-10 ב 21:05.
davidka מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-10-10, 21:04   #45
davidka
Senior Member

האווטאר של davidka

הגלגלים שלי: יונדאי אקסנט
אולי תסבירו לי למה כשאני כותב "אח שלי" במילה אחת, מופיעות כוכביות במקום...?

davidka מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 21-10-10, 21:23   #46
ארילו
Administrator
מנהלמנהל

האווטאר של ארילו

הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
החלטנו שבשביל לשמור על רמת הודעות מסויימת המילה הזאת תצונזר. גם הרבה ח' שחוזרות על עצמן מצונזרות.
ישן 22-10-10, 09:55   #47
avielaviel
Member

האווטאר של avielaviel

הגלגלים שלי: פיאט פונטו
צטט:
במקור פורסם על ידי davidka צפה בהודעה
הרי גם ככה כל הנוזל קירור הישן היה על הרצפה... שני ברגים ובאמת לא הייתי חי היום בסימן שאלה. טוף נו, נחכה לחורף ונראה.

ערב מצוין שיהיה!
שפתחתי את הטרמוסטט בקושי ברח נוזל אוליי כמות של כוס פלסטיק חד פעמי, אני גר ברעננה
avielaviel מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 25-10-10, 04:04   #48
eidan26
Member

הגלגלים שלי: פונטו sole
שלום לכולם

רציתי לומר שקראתי עכשיו את כל השרשור ואני חייב להעיר ולהאיר .
ממש הפריע לי שבשלב מסויים חלק מהמשתתפים בדיון ירדו לרמת שיחה לא נאותה ומיותרת ,
לכולנו אותה מטרה לשתף בידע וניסיון ואין מקום לגנון הזה . אני חושב שאל לנו לקבוע עובדות נחרצות
אף פעם וטוב להעמיד במקום מי שלא מודע שההטעיה יכולה להביא להפסד זמן יקר וכסף רב ,לאחר .
אני בעלים של פונטו דור 1 שנת 2000 ובשנתיים האחרונות עברתי כל תקלה אפשרית שקשורה לחימום מטרמוסטט ועד החלפת רדיאטור חימום [העלתי פרוייקט מצולם]. לדעתי כדי להחליף את הטרמוסטט וזהו ,הבנתי שכבר קנית אחד וכמו שאמרו פה לא צריך להחליף את כל הנוזל קירור בעת החלפת טרמוסטט אז לך על זה מה שכן שים לב
לא להשתמש ביותר מידי כוח בעת סגירת הברגים כי אצלי ברכב לפני חודש הבורג פשוט "נמתח" ולמזלי הצלחתי להוציא אותו
בלי שישבר [זה יכל להגמר באסון] כניראה אחרי 10 שנים אפקט עייפות החומר משפיע גם עליהם . לגבי החום מנוע , מהניסיון שלי במצב תקין [ונסעתי גם בלי טרמוסטט בקיץ] החום צריך לעמוד קבוע קודם כל , אצלי זה ממש כשתי קווים [דמיוניים] מתחת לחצי , ההגיון אומר שגם טרמוסטט תקין לא יצליח לשמר חום תקין בתנאים קיצוניים ובכן אני גר בצפת ועד היום מהנסיון שלי החום בטח לא צריך לשחק וגם לא יורד בצורה משמעותית אפילו בחורף וגם בירידות ארוכות אלא אם אני עושה זאת בהילוך סרק[ניוטרל] ודגש על ההילוך , מי שתיאר משחק בין חצי לרבע לדעתי צריך לבדוק אולי הטרמוסטט עובד אבל לא מאה אחוז או שהרדיאטור קצת סתום אילה תופעות שהתמודדתי איתם לפני חודשיים עשיתי ניקוי רדיאטור והחלפת טרמוסטט והתופעה נעלמה כליל .
אני תומך גם בכך שהחום צריך לעמוד קבוע איפשהו בין החלק העליון של החצי לחצי וכל מצב אחר לדעתי לא נחשב תקין אבל מנסיון שלי אפשר לחיות עם זה כמובן תמיד לשים לב למד החום ושימצא זמן יש לבדוק את היוניט כי אני מסכים שצריכת הדלק עולה והתפקוד ירוד וחבל .
זהו אני עד היום נעזרתי המון בפורום ואני מקווה שימשיך להיות חברי ופורה כמו שהיה עד היום !
עידן
eidan26 מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

חוקי פרסום הודעות