![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#31 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: הונדה האצ'בק
|
אני מצטט את דבריו: "זה נכון אגב, לכל רכב, "מכל שנה", מכל דגם - גם ליפניות, וגם לפיאט".
דגש על "כל דגם" ו"מכל שנה" - עדיין חולק עליך!
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
|
הדבר לא נשמע לי הגיוני
אז ממה שנאמר פה, אם המצב הינו תקין בפונטו דור ראשון שהמד חום משחק במהלך תוואי נסיעה שונים אז יש שם מערכת קירור לקויה מלכתחילה. לא הגיוני שהמנוע במהלך נסיעה כל הזמן ישחק בין רבע לחצי, הלא יש הבדלים בביצועי המנוע בטמפרטורות שונות כגון צריכת דלק? פעילות תקינה? רוב התפוקה של המנוע חייב לבוא בטמפרטורה מסויימת לא? אז הרכב לא פועל לפי הביצועים המירביים באם זה בנסיעה בין עירונית או עירונית. אשמח אם מישהו יוכל להאיר אור על הנושא (מבחינת הפונטו דור 1). כי אני בטוח שהמערכת קירור אצל גדי אינה תקינה ובזה עמית צודק
|
|
|
#33 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
אני אסביר:
טמפרטורת המנוע משתנה בהתאם לטמפ' בחוץ ובהתאם למידת הקירור של הרדיאטור והעומס המופעלעל המנוע. הטרמוסטט הוא רכיב מכאני, ובתור כזה אין לו רק שני מצבים של פתוח / סגור אלא אין סוף מצבים ביניהם. בכל המכוניות טמפ' המנוע משתנה בהתאם לתנאים האלה והיא נעה בתוך טווח מסויים שנחשב תקין מבחינת יצרן הרכב. כדי למנוע תהיות מהסוג הזה, ברכבים חדשים יותר שעון החום מופעל ע"י מחשב וכל עוד הטמפ' של המנוע תקינה מבחינת הטווח שלה המחט תישאר באותו המקום. היא תזוז רק כאשר המנוע יהיה קר מדי או חם מדי. בפונטו דור ראשון המחשב לא מפקח על שעון החום, לכן אפשר לראות בו תזוזות.
|
|
|
#34 |
|
Senior Member
|
אם כך, אז תפקיד היוניט שמחובר לתרמוסטט אצלי בעל מחבר של 2 פינים, הוא רק לשעון חום?
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
מנהל
|
תודה רבה ארילו, הבנתי
|
|
|
#36 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
Senior Member
|
ארילו סיבכת אותי!
![]() Lexxxa אומר שזה כן משדר למחשב, ולפני 2 הודעות רשמת שזה רק בחדשים! |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Member
הגלגלים שלי: ספייס SX
|
אני לא בטוח שיש מקום לדאגה - או אולי דברי לא הובנו כהלכה.
אני נוסע מאוד אבל מאוד בעדינות (לאחר שמרבית שנותי ביליתי על רכבי אלבר) ולכן צריכת הדלק שלי נעה בין 15-17 ק"מ לליטר (לפי נתוני המחשב) להערכתי הצריכה (המדוייקת) נעה סביב ה- 15 ק"מ לליטר. מעבר לזה חום המנוע יורד (קצת מעל הרבע) בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות ובשעות הערב המאוחרות (לצערי אילו שעות הנסיעה של הרכב). אין צריכת מים, אין צריכת דלק (כ-650 ק"מ למיכל). ומי יתן וכך ימשיך המצב - עד לקבלת רכב חברה ![]() גדי |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
|
Moty003
ארילו אמר דבר אחר. צטט:
חיישן בעל 2 פינים כמו שרשמתי משדר למחשב כדי שיעשה תערובת בהתאם בלבד!! כך המחשב שלך יודע לתת תערובת עשירה כשאתה מניע את הרכב בבוקר. |
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
מנהל
|
גדי באמת שלא בקטע לשגע אותך, רק בא להסביר שהמצב איננו תקין.
לפי ההסבר של ארילו, השעון חום זז רק כאשר חום המנוע אינו בטווח התקין אשר המנוע צריך לעבוד בו, כלומר זה צריך להיות רק בבוקר כאשר מניעים את הרכב כאשר המנוע קר. כלומר שאתה נוסע בכבישים בין-עירוניים והחום מנוע יורד מתחת לחצי זה בגלל שהמנוע ירד מהטווח הטמפרטורה התקין שלו. לפי מה שהבנתי בדור2 שהמחוג עומד על חצי הוא מציין טווח טמפרטורה מסויים, שהוא הטווח התקין. בדור1 השעון מייצג טמפרטורה "אמיתית" והטווח התקין הוא בין רבע לחצי. תעשה עם זה מה שתרצה, אבל אני אישית לא מכיר אף אחד עם פונטו דור2 שהשעון משחק אצלו וזה תקין. ערן
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| כדאיות רכב מהשכרה | snufkin | פונטו - טכני | 3 | 06-12-09 02:19 |
| כדאיות טיפול ראש מנוע (כ"ע) | sasha | פונטו - טכני | 19 | 24-06-09 09:23 |
| כדאיות רכישה ממגרשי יבואן | ClickRisk | יעוץ ברכישת רכב | 2 | 26-02-09 22:34 |
| רתיעה מהשכרה וליסיניג למה בעצם...? | lag5 | יעוץ ברכישת רכב | 0 | 15-05-08 12:10 |
| כדאיות נסיעה למוסך שמשון- בדיקת 60000 | Carioca | פונטו - טכני | 11 | 11-03-08 21:21 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד