מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   יעוץ ברכישת רכב (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   כדאיות רכב מהשכרה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=7944)

snufkin 24-11-09 00:17

כדאיות רכב מהשכרה

שלום לכולם

אני יודע שלקנות רכב תלוי בהמון פרמטרים אבל רציתי לשאול אותכם באופן כללי אם נראה לכם שפונטו שנת 2006 מהשכרה מ-budget (לא מפורט דגם או כל דבר אחר) ב-35 אלף שווה בדיקה יותר מעמיקה או שכדאי להמנע.

כמובן שזה מגיע עם שנה אחריות או 15 אלף קמ', מה שנגמר ראשון.

תודה!

קליין 24-11-09 00:22

אין צורך לצטט את ההודעה מעליך

יש להם מבצע ב 30 אלף תראה בעיתונים

snufkin 24-11-09 15:26

זה אומר שזה נשמע סביר?

יש לי כרגע פונטו s60 שנת 97 ואני סה"כ מאוד מבסוט ממנה כבר כ-4 שנים. חשבתי לשדרג לדגם חדש יותר והשאלה היא האם כדאי. הרכב שלי במצב טוב כרגע ומטופל במורשה אבל בכל זאת קצת ישן.

הרכב הנוכחי שלי גם מהשכרה ולכן אני מאמין שכדאי לקנות רכב מהשכרה, גם בגלל המחיר הנמוך וגם בגלל שמקבלים אחריות.

הבעיה שאין לי נסיון חוץ מעם הרכב הנוכחי שלי והייתי רוצה ללמוד מנסיון של אחרים ולשמוע עצות מאנשים חכמים יותר.

אז תודה מראש!

snufkin 27-11-09 02:43

מישהו שמבין יכול להגיב בבקשה?

אני מצרף קישור.

http://www.budget.co.il/show_vehicle...?i=1&v=206&l=1

בגדול מדובר על פונטו אקטואל ידנית שנת 2006. המחיר - 29900. מחיר לוי יצחק - 41000.

אני רק רוצה לדעת אם זה משהו שכדי בכלל להתיחס אליו בעקבות מה שכתבתי בתגובה הקודמת.

תודה

mishel27 27-11-09 12:28

אתה שואל ועונה לעצמך, מה שלי נראה שאתה סה"כ מחפש אישור לדעה שלך.
לדעתי, כל עוד הרכב עבר בדיקה, יש היסטורית טיפולים, לא עבר תאונות ומצב מכני תקין, אני לא רואה כאן בעיה.
הבעיה היחידה שיכולה להיות היא בעיה פסיכולוגית בלבד, לי אישית לא נוח לקחת רכב שכל אחד "חגג" עליו קצת.
אני שחיפשתי ספייס, היתי בטרייד מוביל, כמעט לקחתתי גרנטה במימון, אך לבסוף המחסום הפסיכולוגי לא נתן לי.
עזוב שנפלתי גם ככה אחרי זה, אבל זה לא נושא הדיון. לענינו, אם הרכב תקין, שהיה במזל.

snufkin 29-11-09 15:32

תודה, זה באמת נראה לי פסיכולוגי אבל יש פה גם הרבה עניין של מזל.

הרי עדיף אוטו מהשכרה שחלק שמרו עליו וחלק לא מאשר רכב שהיה אצל מישהו שלא טיפל בו טוב אף פעם. הבעיה שאי אפשר לדעת כל כך איך הרכב מטופל ומה בדיוק עבר עליו.

אני יודע את הדברים האלה אבל מה שחסר לי זה נסיון, לכן כל מה שרציתי זה לשמוע תגובות לגבי נסיון שיש לאנשים עם רכב מושכר/לא מושכר. אני מבין שאי אפשר לקבל תגובה מכל אחד פה.

בקיצור, תודה למי שהגיב. המסקנה היא שבדיקה של הרכב תראה הכי טוב באופן ספציפי את מצבו.

amitbl 29-11-09 16:38

אני קניתי מהשכרה לפני שנתיים את אותו הדגם בדיוק (אקטואל 2006).
אני סה"כ מבסוט מהרכב למרות שנפלתי על חיישן מומנט שנדפק לי אחרי שנה, ומנוע הגה שכרגע גוסס ואני סוחט את טיפות החיים האחרונות שלו כרגע. לדעתי המנוע הזה לא יחזיק לי עד הקיץ.
באופן כללי מכלול ההיגוי בספייסים 2001-2006 בכל הדגמים זה מחלה רצינית וכואבת מאוד בכיס.
הרכב הספציפי שאתה מתכוון לקנות היה 3 שנים (!!!) בהשכרה ולכן סביר להניח שמערכת ההיגוי עברה בלאי גבוהה וזה מגדיל את הסיכוי שתקלע לבעיה דומה לשלי.

אם הייתי במקומך הייתי מעדיף לא לחפש רכב מהשכרה שיותר משנה על הכביש.

mishel27 29-11-09 16:40

בדיקה במכון לא אומרת כלום. הסעיף הכי מדיוק הוא הסעיף 8 [שילדה] וכל השאר כיסוי תחת של מכונים.
אני לא אומר לוותר על הבדיקה, אך בדיקת מכון לא תספיק כאן. אתה צריך להתעקש על כמה דברים:

א. היסטוריית טיפולים
ב. בדיקה רכב במכון בו אתה בוחר
ג. לקפוץ למוסך מורשה פיאט (המלצה שלי זה שמשון יהוד אך זה נראה רחוק לך) ולבקש חווד על הרכב.
ד. לדאוג שבעלים / מגרש / סוחר, יסדרו את כל הליקוים שיש ברכב או שיוריד את המחיר בהתאם.

אל תמהר לרכוש רכב, זה עניין שיכול לקחת חודשים. אני וכמו עוד רבים שמיהרו שילמנו מחיר, תלמד מטעיות של חברי הפורם. בדוק את הרכב טוב טוב לפני הרכישה.

gadi1234 30-11-09 00:24

מילים כדורבנות - ואפילו מצחיק קצת, גם אני הייתי פזיז ואכלתי אותה (כמעט כולם מודים) עם הפיאט שלי :(
אז למה בכלל לקנות פיאט? לי סיפרו שהחלקים זולים - ממש לא! אפילו יקרים. אמינות - ממש ממש לא, חווית נהיגה - עדיין מחפש (אלא עם אתה נהנה להרגיש כל סריטה על הכביש), חסכונית - לא ממש! פשוט עבדו עלי אז שלא יעבדו עליך.

הצעה שלי - לך על יפאני בסכום הזה תביא אחלה רכב.

בהצלחה

matanmelman 30-11-09 01:52

גדי נראה לי שאתה לא בפורום הנכון.
ובנוסף לזאת כדי לקנות רכב יפני צריך לרדת בשנים וזה לא תמיד עדיף.
אני מעדיף רכב חדש יותר באותו סכום.
ומבחינת חסכון בדלק או שיש לך בעייה ברכב או אולי אתה נוהג בצורה אגרסיבית מדי.
הפונטו מאוד חסכונית בדלק.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:28.