![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#31 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
שחר לאחר כל מה שנכתב אתה יכול להסיק את המסקנה לבדך, פעם ב 5 שנים להוסיף גז זה נורמלי לחלוטין.
עם זאת, היה צריך לבדוק כמה חסר גז שמילאו לך, אם היה חסר מעט אז נורמלי, אם היה חסר המון אז קרוב לודאי התחילה נזילה שיש לבדוק אותה לעומק. בכל אופן, לא בוכים על חלב שנשפך, אתה אומר ששמו לך גז, רשום את התאריך בצד. המשך לקיץ שבא, ותראה מתי הפעם הבאה שהמזגן שוב יהיה ללא גז וככה תוכל להיות במעקב ולבדוק אם נורמלי או לא.
|
|
|
#32 |
|
Senior Member
|
סער, בפונטו במצב אופטימלי יש 550 גר' גז למיטב הבנתי
בבדיקה שנערכה לפני המילוי היה לי כ 150 גר' גז במערכת מה שאומר ש 400 גר' "נעלמו" במהלך 5 שנים , כלומר, כ 80 גר' בשנה וזו בדיוק שאלתי , אם זה מצב סביר או מצב שמצריך בדיקה מעמיקה יותר |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
80 גרם לשנה, נשמע לי הרבה.
לרוב קראתי על 30-50 גרם לשנה. אם הבדיקה נכונה ואמרת למזגניסט שהרכב בן 5 אז אני מופתע שהוא לא חשד בבעיה ולא ניסה למלא גם זרחן כדי לחפש דליפה. |
|
|
|
|
|
#34 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אין לך על מה להיות מופתע, אני מכיר את המקום וגם את האנשים הפועלים כבר עשרות שנים.
מדובר באיזור צפוף מאוד עם הרבה לקוחות, והם לא מחפשים איך לתקן לשביעות רצון הלקוח, אלא איך לחלוב עוד ועוד כסף במינ' השקעה וזמן. הוא מילא לשחר ב- 100 ש"ח גז, וימלא כל קיץ גז ב- 100 ש"ח- עסק טוב. תוך 5 שנים רק ממנו הוא ירוויח 500 ש"ח, בעוד שאם הוא היה מתאמץ ומתקן אל הדליפה כמו בן אדם נורמלי, הוא אולי היה מרוויח 200 ש"ח, אך לא היה רואה לא את שחר ולא את הפונטו בשנים הקרובות. במקרה עם הרכב השני לא היתה לו ברירה מכיוון שעוד במוסך המזגן לא קירר, אז מה הוא יעשה? תיקן בלית ברירה. אני מוכן להתערב שהגז בפונטו "ייעלם" הרבה יותר מהר מהרכב השני של אביו ששם תקלת הדליפה תוקנה כמו שצריך. בד"כ המקומות האלו מלאים בנהגים חדשים ונשים שבד"כ (אני לא מכליל) אלו סוג האנשים שלא מבינים במכוניות ואז משחילים להם את האלמנט טוב טוב. שומר נפשו ירחק. גם בשביל לרכוש פקק של ונטיל אני לא אכנס אליהם. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Senior Member
|
אבל זו בדיוק השאלה - מי אמר בכלל שיש דליפה ?
אולי הוא סתם זרק לו מספר - 400 גרם. משהו בסגנון של - "מה מילאת לי 100 גרם גז ב- 100 ש"ח ? ". 400 גרם נשמע טוב יותר. גם למזגניסט הזה יש "אינטרס" למצוא דליפה ולתקן אותה בהרבה יותר מ- 100 ש"ח. כמה עולה קילו גז ( R134a ?) למזגניסט ? האם יתכן והוא מילא 400 גרם גז איכותי ב- 100 ש"ח ?. למרות שסביר שגז מאיכות נמוכה גורם נזק גם לרכב אבל גם לציוד של המזגניסט. |
|
|
|
|
|
#36 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אם אין דליפה איך הגז נעלם עד כדי כך שלא היה קירור? זאת מערכת סגורה, אם כל הגז דולף בצורה כזאת שאין קירור יש לטפל בדליפה. חוץ מזה יש שם עינית שאפשר להציץ ולראות אם אין גז. יש בועות- אין גז. אין כלום- מיכל מלא.
ברכב מאמצע 2004 סיכוי אפסי שמדובר במדחס ושאר חלקים יקרים, אולי באיזה ונטיל שדולף וכ', סיכמו פה כבר בדיוק את האופציות. גם אני עברתי את הנושא מצויין עם האונו, גם אני מילאתי ו"שכחתי", עד הקיץ הבא ואז יצאתי דביל, מכיוון שכל פעם ניגשתי למלא במקום לתקן את זה פעם אחת ולתמיד. במקרר אצלך בבית כל כמה שנים אתה צריך למלא גז? היה לי מקרר של אמקור 25 שנה ולא מולא לו גז אפילו לא פעם אחת. מזגן של אלקו היי טק בבית משנת 2003 ללא מילוי גז אפילו לא פעם אחת. אופל קדט 88' של קרוב משפחה ללא מילוי גז כבר עשרות רבות של שנים, ורק לאחרונה היתה איזו דליפה ותיקנו (מדחס). אם הגז נעלם פעם אחת הוא ייעלם שוב, השאלה מתי הוא ייעלם (לפי גודל הדליפה). שים לב שכמות הגז הנעלם לא נשארת זהה, אלא גודלת עם השנים, שוב, מניסיון. בעל המקצוע השני שהפנתי אותו אליו ישר זיהה עוד בטלפון שקיימת בעיה, וישר רצה לבדוק את מערכת הקירור, מדובר בבן אדם זהב. שים לב לציטוט של שחר: |
|
|
|
|
|
#37 | ||
|
Senior Member
|
סטודנט , עמדתי מולו , הוא לא מילא לי 400 גר' הוא מילא לי 550 גר' !!
התהליך הוא ממחושב ואלקטרוני וגלוי לכל. עמדתי לידו כל התהליך ישנו מכשיר גדול אלקטרוני שפועל ב 4 שלבים: בשלב הראשון הוא מזהה כמה גז יש במזגן ואז המספר מוצג על הצג (יצא קצת פחות מ 150 ) בשלב השני הגז הזה נישאב בוואקום (שוב תהליך אוטומטי ללא מגע יד אדם )בשלב השלישי המכונה עוברת לשלב השימון ובשלב הרביעי (והמהיר ביותר) ממולא הגז לאחר שבאמצעות שני כפתורי חיצים (למעלה ולמטה) בוחרים את כמות הגז הרצויה ע"פ דגם הרכב וע"ם חוברת מצורפת וממלאים כל התהליך אורך כ 20 דקות גיא טיפה דרמטי, הוא מדבר על דברים שקראו בפיאט 127 (להזכירכם הוריו מכרו אותה שהוא היה בערך בן 13) ). צטט:
![]() צטט:
במקרה הגרוע זרקתי 100 ש"ח . במקרה הטוב מצאתי עוד בעל מקצוע שאני מרוצה ממנו ממש מתחת לבית . בנוסף לויקטור (אהובך משכבר הימים ) שקניתי אצלו זוג יוקו A DRIVE טריים. נערך לאחרונה על ידי shachar : 13-04-09 ב 21:41. |
||
|
|
|
|
|
#38 | ||
|
Senior Member
|
צטט:
צטט:
|
||
|
|
|
|
|
#39 |
|
Senior Member
|
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=110745
זה לינק לדיון בנושא התנדפות טבעית של גז מזגן ברכב. שורה תחתונה וסופית - גם בתנאים הכי הכי וותרניים לא סביר שאבדו 400 גרם גז תוך 5 שנים. אם הבדיקה נכונה אז יש לך דליפת גז במערכת וכדאי ללכת למקום רציני שיאתר את הדליפה ויתן לך הצעת מחיר לתיקון. אגב, מילאו 550 גרם אבל למעשה הוסיפו 400 גרם גז למה שהיה קודם, לגז שנשאב מהמערכת לפני ביצוע הוואקום. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Senior Member
|
תודה סטודנט, קראתי
דניאל מדבר שם על דליפה של 5 גר' בשנה כלומר הגז צריך להחזיק כ 15 שנה.. כלומר כל בעלי עסק המזגניסטים יכולים לפשוט את הרגל כי אין להם עבודה בכל אופן הבנתי את רוח הדברים, כניראה שישנה דליפה אצלי מאיפשהו |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| גז למזגן פונטו HGT | ido | פונטו - טכני | 16 | 14-06-10 01:06 |
| עזרה בסכימת חשמל למזגן רסקור | lord1 | פונטו - טכני | 3 | 06-03-09 09:40 |