![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
לעולם, בשום מצב, גם אם זה אומר שאני אהיה תקוע עם הרכב בצד הדרך בחושך- לא אכנס לאיזור התעשיה לצורך תיקונים ברכב.
יש לי ניסיון שם עם כולם אחד אחד- בעלי מקצוע חאפרים, רמאים, שקרנים וגנבים ברמות פשוט מחרידות. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Senior Member
|
מעניין מה שאתה אומר. כי נסענו לשמה שתי מכוניות למלא גז
(אני ואבא שלי) ולאחר מילוי גז המזגן של אבא שלי עדיין לא קירר המערכת ניבדקה והיה צריך להחליף שסתום למדחס השסתום הוחלף תמורת 250 ש"ח שבקארספורום אני קורא שהחליפו למישהי ב 800 לפני עבודה ומע"מ. אז לא הבנתי מי גנב פה ?בקיצור ניראה לי שאתה קצת מגזים , אם היתה לך בעייה עם ויקטור לפני 20-30 שנה זה לא אומר שדברים לא השתנו אלא אם יש עוד סיפורים מרתקים |
|
|
|
|
|
#23 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
בואו נעשה סדר בדברים כי שוב מתבלבלות פה היוצרות.
שיעורי פיזיקה לא שיעורי פיזיקה, מערכת הקירור צריכה להיות אטומה לחלוטין, כן כן, במאה אחוז. זה שזו לא תמונת המצב המציאותית לא אומרת שהיא לא צריכה להיות אטומה. היא חייבת להיות אטומה ב 100 אחוז. בעל מקצוע המתעסק עם מזגנים יודע שתורת המקצוע מחייבת בדיקת נזילה, טרם מילוי גז חדש. בדרך כלל הנזילות הן מתא המנוע, גומיות ושסתומים, הוונטילים, צינורות, מקומות חיבור של המדחס, מייבש, ומעבה. לעיתים גם מחיבור היוניט שעל המייבש. במקרים חמורים בהם הנזילה היא בתוך תא הנוסע, ששם כבר העלות תקפוץ מחמת זה שצריך לפרק את הדש בורד. כמובן במידה ונתגלתה נזילה מהמדחס עצמו, היא לא ניתנת לתיקון ועל כן מחליפים מדחס. לאחר שנבדקה המערכת ותוקנו הנזילות ונמצאה אטומה לחלוטין, אז יש לבצע בדיקה, והיה בבדיקה נמצא על ידי שעון שאין לחץ במערכת והמערכת ריקה, יש לבצע וואקום ולאחר מכן הכנסת שמן וגז. במידה ותוקנו הנזילות והמערכת אטומה, אך נמצא כי יש לחץ מסויים ויש כבר גז אך לא מספיק, אז אין לבצע וואקום, ואין לבצע שימון, אלא רק תוספת גז. לעיתים בעלי מקצוע מתעצלים ולכן בוחרים באפשרות הראשונה, עושים כבר וואקום שימון וגז. בעל מקצוע טוב ידע לאבחן בדיוק מה צריך לעשות, מה נורמלי ומה דורש בדיקה, והכי הכי חשוב, בדיקה יסודית של נזילות טרם הכנסת גז ושיחרור הלקוח. לגבי גז סיני, מוכר, גז זול מאוד, אך בצפיפותו הוא שונה מהגז היקר, ועל כן דופק את המדחס. וואקום שלא כהלכה ידפוק את המדחס גם כן, מילוי גז שלא באופן מקצועי ולא על פי שעונים, ידפוק גם כן את המדחס. במערכת אטומה כפי שצריך להיות במזגן יכול לקרר שנים על גבי שנים, בואו ניקח לדוגמא את המקרר בבית, האם אנו מזמינים טכנאי למילוי גז כל שנתיים ???!!! לא, מפני ששם המערכת אטומה לחלוטין. אותו הדבר ברכב, אם חסר קצת גז, סימן שיש נזילה, נזילה צריך לבדוק, בעל מקצוע אמין ומקצועי יעלה עליה תוך כמה דקות, והטיפול הוא בדרך כלל גרושים, גומי קרועה, שסתום דפוק. במקרים החמורים זה כבר מצריך חשיבה של כל אחד כפי שכתבתי למעלה. לגבי חורף, כפי שכתב פה חבר פורום זה נכון, בחורף מומלץ להשתמש במזגן פעם בשבוע או בשבועיים, וזאת על מנת שהשמן לא יעמוד יותר מידי זמן, והכי חשוב שהמדחס יזוז וכך ישומן. אך שוב אני מדגיש, גם אם המזגן לא יפעל כל החורף, זה לא קשור לבריחת גז. הגז לא צריך לברוח נקודה. כן המדחס צריך להיות בפעולה בחורף, וזאת על מנת שהוא ישאר משומן ולא יתקע ולא יזוז במקום, כמו כן שהלאגר שלו יסתובב והגומיה שלו תסתובב שלא יקובעו במקום וישארו משומנים. אך גז לא צריך לברוח. אצל בעל מקצוע מיקצועי זה גם יקרה, כל הפיאטים שהיו לי וגם הנוכחית היו להן נזילות, לאחר תיקון הנזילות, ביצוע וואקום , שימון והכנסת גז בפעם הראשונה, זהו , הן המשיכו לקרר שנים. העיניין הוא שלבעל מקצועי יותר עדיף לדחוף ללקוח גז ובתוך כמה דקות לגבות ממנו 150 ש"ח ומעלה ולומר לו להתראות בידיעה שהוא יחזור עוד ארבעה חודשים, מאשר לשבת על הרכב שעה ולמצוא שיש נזילה מגומיה שעלותה היא שקל וחצי, ואז לשים גז. ולגבות את אותו המחיר בתוספת גומיה של שקל וחצי. ואז הלקוח לא יחזור יותר. בכלל זה הדגש על נזילות בבעלי המקצוע השונים הוא אינדיוידואלי. כמו כן, תזהרו ותשמרו, היום יש שיטה חדשה לבעלי מקצוע לרמות את הלקוח, אם הם רוצים לגנוב אותו, אז הם פשוט אומרים לו יש לך נזילה מהמדחס, כפי שכתבתי במקרה כזה חייבים החלפה של מדחס כי לא ניתן לתקן, ופה זה הכסף הגדול. איך תדעו אם עובדים עליכם או לא??!! פשוט, את הנזילה אפשר לראות, בעל מקצוע יראה להם בדיוק איפה הנזילה, בדיוק איך הוא בודק את זה, אתם תראו בעיניים. כמו כן אתם תראו שהוא ממש יושב ובודק נזילות, ולא איזה אחד שבודק עם העין שלו, נהיה לי אדון סופר מן עם ראיה אקסטרה וויז'ן.
בתקווה שעזרתי, סער נערך לאחרונה על ידי saar : 13-04-09 ב 12:54. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
יש מלא סיפורים, על קצה המזלג:
פיאט 127 נכנסה לטיפול- חזרה כשהיא עולה באש. פיאט 127 נכנסה לחשמלאי- חזרה שרוב הכלים שהיו בתא המטען נעלמו ועם לוח שעונים סדוק. פיאט אונו נכנסה להחלפת תרמוסטט שהיה תפוס- במקום להחליפו ביטלו אותו, יחס ביזיוני וגם ייבשו אותי 4 שעות. פיאט 127 נכנסה לתיקון של מנעול תא מטען שלא הגיב- המוסכניק: "הלך המנעול, 800 ש"ח". בפועל התקלה תוקנה אחרי שקניתי WD40 וריססתי פנימה. פיאט 127 נכנסה לטיפול 10K- ויצאה עם בעיות התחממות, נתקענו בצומת יגור. המוסכניק: "זה לא אני". אח"כ הכנסנו את הרכב למוסך לתיקון התקלה, בערב אני ואמי לוקחים את הצרור הרזרבי (וזה היה צרור צרור. לדלתות מפתח בנפרד, למיכל דלק מפתח משל עצמו, ולסוויץ מפתח נפרד) ויורדים למטה ברגל, כשמגיעים הרכב איננו. שואלים עסקים סמוכים לאן בדיוק נעלמה הפיאט ולאן נעלם המוסכניק, התשובה: "הוא נסע מפה עם רכב כסוף", כלומר עם הפיאט שלנו. מה עוד היה? לא זוכר... אבל בנוב' 2000 שהרכב עלה באש בנתיב של פנייה שמאלה לקניון זה הספיק לנו, ואני, כשראיתי את הרכב עולה בלהבות בגלל רשלנות של המוסכניק שלא יודע כיצד לסגור פילטר דלק, כמעט איבדתי את השליטה. המוסכניק: "אהה, אופס, מצטער". הרכב תוקן ונצבע על חשבונו. היה מישהו עם פורד טרנזיט ששלף מטף כיבוי והנזק היה מזערי, אחרת אם הרכב היה מתפוצץ המוסכניק היה מצטער (מיכל דלק היה מלא!) אני זוכר את המחוג הקטן שהצביע בדיוק על: 1. בקיצור כשאני עובר ליד המוסכים בדרכי למאפייה או לחנות של בן דוד שלי, אני תמיד מאט וצוחק על הקליינטים שנמצאים במוסכים האלה, ואם אמי יושבת לידי ברכב אני אומר לה: "פראיירים לא מתים. הם רק מתחלפים". לפעמים אני רואה את המוסכניק ששרף לנו את ה- 127 רוכש חלקים בחנות של בן דוד שלי. הוא בקושי מדבר עם אמי, משפיל את המבט למטה, יודע שהוא צריך להתבייש על מה שעשה. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
העניין הוא סער, שלפעמים יש צורך בגז ה"צבעוני" שיכול להקל מאוד על הזיהוי של מיקום הנזילה.
בכל מקרה, אם ישנה נזילה, ידרש מילוי גז, גם לאחר התיקון, או בלעדיו |
|
|
|
|
|
#26 |
|
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
קייבמן שים לב להפריד, יש גז שהוא יחסית חדש והוא מכוניות המודרניות, הוא גז בצבע ירוק. זה הגז.
לשים בגז שהוא שקוף צבע על מנת לזהות נזילות, הייתה שיטה נחמדה וחדשנית לפני שנים, ובאה להקל על בעלי המקצוע זיהוי של נזילה, העניין הוא שלא מעטים הסיפורים שגז שהוסף לו צבע דפק את המדחס. בוא אנסח זאת אחרת, יש המון כלים לבעל מקצוע מיקצועי ואני מדגיש מקצועי לאתר נזילות, וזאת מבלי להוסיף לגז שמגיע שקוף צבע. לגבי מילוי הגז ההערה שלך, ברור שמילוי גז נדרש לאחר תיקון, אז וואקום ושימון מחדש לא תמיד נדרשים, כפי שכתבתי בהודעתי. למען הסר ספק, אם אין נזילה והמערכת אטומה, לא נדרש להוסיף גז נקודה. עד הפעם הבאה שיהיה חסר גז כתוצאה מנזילה, ואז שוב חוזר הגלגל, מזהים איפה, מתקנים ומכניסים גז.
|
|
|
#27 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
ה"צבע" עליו אני מדבר מאפשר יחד עם שימוש בנורה אולטרה-סגולה לזהות את מקור הנזילה.
כמובן שכאשר המערכת תקינה ואין נזילות אין צורך להוסיף גז. אבל אז גם כל מטרת הדיון הולכת לאיבוד, שכן אין צורך לגשת לבצע תיקון לבעיה שאינה קיימת. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
דליפת גז מזגן ברכב
יש כמה הבדלים בין מע' מזגן ברכב למזגן ביתי או מקרר שגורמים בכל זאת לדליפת גז קטנה ברכב.
דליפות קטנות דרך צנורות גומי (כעין חלחול דרך דופן הגומי), ממחברים שהם רבים ברכב, מאטם ציר המדחס ועוד. אם לאחר כמה שנים יש חוסר קטן בגז מזגן ברכב, אז זה טבעי ורק צריך להוסיף את הכמות החסרה (בשימוש עם מכונת מיחזור יעודית) ובדיוק לפי הוראות היצרן. בברכת חג שמח - רפי לין
|
|
|
#29 |
|
Senior Member
|
לאחר כמעט 5 שנים על הכביש מילאתי גז בפעם הראשונה , נשמע לך איבוד גז סביר, רפי ?
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
חבר'ה, לפונטו למינהים, מי שרוצה יכול ליצור איתי קשר בפרטי כדי לעשות וואקום גז אצלי במקום העבודה (אור יהודה). גז עם שמן וזרחן (הנוזל לאיתור נזילות) בעזרת מכונה אלקטרונית.
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| גז למזגן פונטו HGT | ido | פונטו - טכני | 16 | 14-06-10 01:06 |