![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#31 |
|
Member
הגלגלים שלי: Punto HGT
|
נו אז איך אתם מסבירים את זה?
יכול להיות שאצל שנינו המשאבת מים כבר לא כמו חדשה... וזה בעיקר משפיע כשהיא עובדת לאט... בטורים נמוכים.. אבל עדיין... זה לא אומר שמשהו מקולקל... זה כנראה בלאי טבעי ואני מתאר לעצמי שהכל בנוי ומתוכנן מפיאט כדי שמערכת תגבה מערכת.. בסך הכל הרכב לרוב בנסיעה וגם כשהוא עומד אין סיבה ללחוץ סתם על הגז... וזאת אומרת והסברתי שבתפעול רגיל של הרכב זה לא קורה... רק כשניסיתי להביא אותו למצב הזה בעמידה על ידי לחיצה על גז בטורים גבוהים... אז אני חושב שבסופו של דבר אפשר לחכות ופשוט להחליף את המשאבה כשתיהיה תקלה רצינית או על פי תוכנית הטיפולים... לא ככה? כמו המשפט שאומר.. אל תתקן משהו שעובד...
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: z750L
|
לא ממליץ לך לחכות שמשאבת המים תקרוס, היא תקפיץ את הטיימינג והופה הלך הראש מנוע, עוד כמה אלפים שיתבזבזו להם, עדיף תקדים תרופה למכה.
|
|
|
|
#33 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פיאט hgt
|
מסכים עם ליאור והכי חשוב להחליף בחלק מקורי ולא תחליפי.
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
צטט:
זה אולי קורה לפעמים אם אתה מניע מיד אחרי כיבוי, כאשר מאוד חם. |
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Senior Member
|
1+ לעיתים אחרי שאני מכבה את המנוע אחרי עבודה מאומצת טיפה ומניע כעבור זמן קצר המאוורר נכנס לפעולה בעוצמה הגבוהה יותר
|
|
|
|
#36 |
|
Member
|
אוקיי אני לפחות אבדוק ממה נובע רעש היללה הזה שסיפרתי עליו...
זה לא נשמע מהאיזור שהמשאבה נמצאת.. אבל בכל זאת.. ואם זאת המשאבה ברור שאני אחליף אותה בהקדם.. אני פשוט רוצה לחכות להחליף ביחד את הואריאטור (כי הוא עוד בסדר) חבל לשלם על העבודה הזאת פעמיים.. לא ככה? עשיתי טיימינג לפני חודש וחצי ובדקו לי את כל האיזור ואמרו לי שהכל תקין.. החליפו רצועה מיסב ומותחן ואת המשאבה בדקו.. (את הציר שלה).. תודה רבה לכם על החוות דעת זה באמת עוזר..
נערך לאחרונה על ידי Marshall : 22-10-10 ב 20:46. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Senior Member
|
אם עשית טיימינג בתור יישור קו היית על הדרך מחליף משאבת מים, זה סך הכל עוד כמה מאות שקלים ואתה משלם רק על החלק כי זו אותה עבודה.
|
|
|
|
#38 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: יונדאי אקסנט
|
ליאור צודק ומפליא שהמכונאי לא עשה את זה על דעת עצמו!
עד היום יצא לי לעשות לא מעט טיימינגים אצל מספר מכונאים ויאמר לזכותם שאף אחד מהם לא חיפף בקטע של המשאבה. טיימינג עושים כל 90 אלף פלוס מינוס אז למה לא להחליף על הדרך גם משאבה אפילו אם היא נראית תקינה? מה עדיף, להשאיר אותה ופתאום לראות שהיא מתחילה לנזול אלף ק"מ אחרי הטימינג ואז לחזור על כל העבודה שוב? נראה הזוי. זה בדיוק כמו לעשות קלאץ' מבלי להחליף את מחזיר השמן האחורי של הקראנק.. המכונאי הנוכחי שלי לא מוכן לשמוע על קיצורי דרך. הוא אומר: "אני עושה עבודה פעם אחת בלבד ולא רוצה לראות אותך עד הטיפול הבא" והוא צודק. אבל כנראה שיש כאלה שכן רוצים שיחזרו אליהם עם תקלות חוזרות כדי לעשות רווחים כפולים.
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: punto HGT
|
צטט:
|
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Member
|
גם אני מסכים איתכם... אבל את הרכב הזה עוד לא הכרתי טוב מכאנית כשהתחלתי עם היישור קו... והטיימינג היה על ההתחלה... את המשאבה באמת בדקו.. שאין לה חופש במיסב.. ואת הלחץ שלה.. ואמרו לי שהיא תקינה ושאני לא חייב להחליף אותה... וזה לא עניין של לסיים את העבודה כמו שהמכונאי הנוכחי שלך אמר... זה אם צריך להחליף או לא... מצד אחד למוסך בעיקרון יש אינטרס להרוויח או לעזור להקדים תקלה והם היו יכולים להגיד לי להחליף גם את המשאבה וגם את הוואריאטור... אבל מצד שני זה קצת שטות להגיד "אם אני פותח את האיזור אז נסיים איתו לגמרי.." זה לא תמיד נכון וזה לפעמים מיותר וזללני!
אם לואריאטור יש עוד 15000 אלף ק"מ לחיות ולמשאבה שלי עוד 10000 ק"מ לחיות.. אז אני אחליף את המשאבה ביחד עם הואריאטור בעוד 10000 ק"מ.. אבל סתם להחליף חלקים שהם תקינים?! זאת הפדנטיות... וגם אני פדנט רצח אבל אל תגזימו... יש מצב שאתם צודקים אבל זה הכל תלוי... אין צורך להחליף את כל החלקים של אותו איזור שפותחים.. צריך לעבוד עם הראש.. תלוי מה המצב של החלקים.. אז אם פתחנו ראש מנוע בגלל אטם ראש שצריך להחליף אז בואו נחליף גם שסתומים שלא במצב חדש כי הלוא גם ככה עוד 50000 אלף הם ילכו לעזעזל.. אז מה נפתח ראש גם עכשיו וגם עוד 50000 אלף?! כן! לפעמים אין סיבה להחליף סתם כי זה לא במצב חדש או כי כבר פתחנו את האיזור... אין צורך לתקן מה שעובד! וזאת דעתי.. אבל תמיד טוב לשמוע דעת אחרים
נערך לאחרונה על ידי Marshall : 24-10-10 ב 02:22. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| אין צופר ואין כריות אוויר... | grandepunto | גרנדה פונטו - טכני | 4 | 05-12-11 21:21 |
| נפל לי חלק קטן באוטו ואין לי מושג מאיפה הוא בא.. | liorwohl | אונו - טכני | 2 | 07-05-08 00:07 |
| מי מוכר שמן גיר 75W80 - חיפשתי במלא מוסכים ואין | פורום הגראז' | 7 | 06-03-07 08:06 | |
| קניתי ספייס sx 2001 ואין לי ספר רכב... | פורום הגראז' | 2 | 17-11-06 19:36 | |
| רחיצת האוטו במכונת שטיפה :האם יכול להגרם נזק לפרונט של האוטו | פורום הגראז' | 6 | 21-04-06 15:46 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד