![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פנדה דינמיק
|
גדי, אם כל הכבוד למה שאתה אומר אתה לא יכול להכליל את מה שקרה לחבר שלך עם הבלנו ועם הפונטו לכל הבלנואים והפונטואים שיש.
אם לחבר שלי היה פרארי והיא היתה מתקלקלת לו אחרי חודש זה אומר שאני צריך לחשוב שכל הפרארי הם רכבים לא אמינים? אם לחבר שלי היה נוקיה ואחרי שבוע היה מפסיק לעבוד זה אומר שכל הסלולרים של נוקיה לא טובים? נכון שיש ליפניות שם של אמינות, לפחות יותר מלפיאט, אבל צריך להסתכל גם על התמונה הגדולה. המחיר, החסכוניות בדלק, הבטיחות, התחזוקה וכו. אף אחד לא מתווכח עם הדעה שלך. פשוט לנו יש דעה שונה משלך ואתה יכול לקבל את זה או שלא, אבל לא צריך להכליל מקרה פרטי למשהו כללי, בשום דבר. זה גורם לאי הבנות ולרושם מוטעה. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
|
סוזוקי בלאנו אם אני לא טועה הינו הרכב מספר 1 שלא הורד מהכביש באירופה, הרכב באמת אמין מאוד, חזק, לא בטיחותי,אוטו נטו.
גם יש לי מכר עם מאזדה 323 שנת 2001 יד 1 מהחברה שהלך לו הגיר האוטומט ב~80K נשמע הגיוני? אז מה מאזדה לא אמינים בכלל? ממש לא. (הוא גם לא השתולל עם האוטו, בנאדם מבוגר).אתה פשוט עצבני כי עשית טעות וקנית רכב שהיה בהשכרה ובלי בדיקה והוצאת 3K? זה הכל? טיפול קטן על יונדאי אלנטרה במורשה עלה לקרוב משפחה 2,000 פלוס, וזה אחרי הנחה של עובדי יונדאי. מה ציפית כל תקלה בפיאט זה 200 ש"ח? אז נראה לי מתאים לך אונו (וגם לא). וכפי שראיתי אתה לא מטפל במורשה...שיהיה בהצלחה ![]() נ.ב. תוכל להסביר למה המד חום מנוע שלך יורד בנסיעה בכביש מהיר? הוא יורד מהחצי? אישית לא נתקלתי במקרה כזה.
2002 Fiat Punto MK2 ELX Manual "Low N' Slow" נערך לאחרונה על ידי dodihob : 01-12-09 ב 01:04. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
דודי אני מבקר באירופה לא מעט ולא יצא לי לראות שם סוזוקי בלנו, בטח שלא בשנתיים - שלוש האחרונות.
אגב בסוזוקי בלנו יש את הבעיה הידועה של חשמל בכל הרכב שמת בבת אחת בגלל נמלים בממסרים. (וזאת בעיה ידועה בכל העולם). אף רכב לא אמין ב-100 אחוז, השאלה היא רק אם התקלות הן כאלה שמשביתות את הרכב או מאפשרות נסיעה למוסך, וכמובן איכות השירות והתיקון במוסך (ומכך נגזר גם אחוז תקלות חוזרות). אצל ההורים שלי יש טויוטה קורולה שנת 99' שמעולם לא נתקעה אמנם אבל כל טיפול שלה יוצא לפחות 2000 ש"ח. הפונטו שלי מצד שני מעולם לא נתקעה והטיפול שלה אמממ בוא נגיד ככה: בהפרש הייתי יכול לקנות כבר עוד פונטו ![]() אבל מה אכפת לי? ככה אני יכול לקנות רכב מודרני יותר ובטוח יותר במחיר הרבה יותר זול.
|
|
|
#24 |
|
Member
הגלגלים שלי: ספייס SX
|
שלום לכולם,
יכול להיות שאני מאוכזב (קלות) מהרכב שרכשתי עכב הפזיזות ולחץ הזמן, אבל ממה שנראה לי הפורום עושה עבודה נפלאה לכל אלה שמתלוננים על בעיות (ויש לא מעט) - בשורה תחתונה אכן יש הרבה רכב בתמורה למחיר אולם מבחינתי עשיתי טעות ויסלחו לי כל אלה שחושבים אחרת! כנראה שהייתי צריך להשקיע קצת יותר ולקנות רכב יפאני חדש יותר - זו דעתי. dodihob, לגבי חום המנוע שיורד מתחת לחצי (מגיע לרבע) בנסיעה בכביש מהיר - לפי דעתי נעשתה עבודה טובה ונכון לעכשו מערכת הקירור עובדת להפליא תורם לזה גם המנוע שנמצא במצב מצוין (טפו טפו...) לאחר 130K. במידה והרכב ימשיך להפתיע אני מבטיח לעדכן
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
|
אני לא המבין הכי גדול במכניקה של הרכב, אבל אתה אומר שבכביש מהיר הטמפרטורה של המנוע יורדת לרבע, כלומר הרכב יורד מטמפרטורת עבודה אופטימלית - משהו לא תקין.
מה ההשלכות של זה על המנוע אני אשמח לדעת מהמומחים פה בפורום, מה שהכי הגיוני לי הוא בלאי מואץ ואולי צריכת דלק יותר גבוה.
|
|
|
#26 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו אקטואל
|
צטט:
זה נראה כאילו יש לך איזה בעיה בתרמוסטט או משהו אחר במערכת הקירור. חום מנוע שנמצא על הרבע הוא לא תקין ולא משנה באיזה מהירות אתה נמצא. לא מדובר כאן על מוצר אלקטרוניקה, אלא על מנוע מכני שמיועד לעבוד בטווח טמפ' מאוד מסויים. מנוע קר הוא לא מנוע "בריא" יותר או טוב יותר או נותן תפוקה טובה יותר - ההפך הוא הנכון. טמפ' נמוכה גוררת מרווחים מיקרוסקופים בפעולות הבוכנה ובסופו של דבר לפריצות בגוף עצמו. שלא נדבר על צריכת הדלק שכנראה נמצאת אצלך בשמיים בנסיעות בינעירוניות (לתשומת ליבך - בפונטו אמור להיות 15-17 ק"מ לליטר בבינעירוני, תלוי באיזה דגם). אצלי לעומת זאת המנוע במצב מצויין. תוך 2-3 דקות מההנעה המנוע מגיע לחצי ונשאר שם בכל מכל מהירות - כפי שצריך להיות במצב אופטימלי. זה נכון אגב, לכל רכב, מכל שנה, מכל דגם - גם ליפניות, וגם לפיאט. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: הונדה האצ'בק
|
אצלי למשל הרכב בחמש דקות אחרי ההנעה מגיע טיפה מעל הרבע!
כאשר האוטו בעמידה הוא יכול להגיע לחצי הסקאלה, ולרדת טיפה מתחת לחצי בשל פעולת המאווררים! ובנסיעה בינערונית האוטו יהיה קצת מעל לרבע, ניראה תקין?! כי האוטו מגיע למצב של חצי סקאלה בעמידה, זה לא משהו שלא קורה - כך שאפשר לשלול טרמוסטט וכל השאר. לכן אני חושב שזה כן תקין בפיאט MK1. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Administrator
מנהלמנהל
|
מוטי - האוטו שלך תקין
|
|
|
#29 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: הונדה האצ'בק
|
תודה על הדיאגנוסטיקה ארילו!
![]() אבל ניראה לי שאתה סותר את דברי amitbl, שטוען שאמור לעמוד על החצי בכל מצב ובכל תוואי דרך. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Administrator
מנהלמנהל
|
לעמית יש פונטו ספייס ולך פונטו דור ראשון.
שעון החום מתנהג שונה בכל אחת מהן
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| כדאיות רכב מהשכרה | snufkin | פונטו - טכני | 3 | 06-12-09 02:19 |
| כדאיות טיפול ראש מנוע (כ"ע) | sasha | פונטו - טכני | 19 | 24-06-09 09:23 |
| כדאיות רכישה ממגרשי יבואן | ClickRisk | יעוץ ברכישת רכב | 2 | 26-02-09 22:34 |
| רתיעה מהשכרה וליסיניג למה בעצם...? | lag5 | יעוץ ברכישת רכב | 0 | 15-05-08 12:10 |
| כדאיות נסיעה למוסך שמשון- בדיקת 60000 | Carioca | פונטו - טכני | 11 | 11-03-08 21:21 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד