מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום טכני > שיפורים וקוסמטיקה
עקוב אחרינו ב-RSS

שיפורים וקוסמטיקה שיפורים וקוסמטיקה כלליים.

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

גלריה צבע לפונטו

שם:  
צפיות: 
גודל:   

גלריה צבע לפונטו

שם:  
צפיות: 
גודל:   

פונטו ספייס (יאנג ) "פנינה"

שם:  
צפיות: 
גודל:   

חזרתי למועדון- והפעם עם פונטו: גלריה מתעדכנת

שם:  
צפיות: 
גודל:   

יום מסלול לרכבים קלסיים

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

נושא נעול

כלי נושא הצג מצבים
ישן 29-09-09, 01:39   #21
vRS
צלם מערכת

הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
צטט:
במקור פורסם על ידי amitbl צפה בהודעה
אם כבר העלית את זה, אז המנוע של הגולף החדשה, 1.4 TSI הוא אחד המרשימים שנתקלתי בהם בנפח הזה:
16 שסתומים שנותן 160 כ"ס (1390 סמ"ק!!!) ב5800 סל"ד, 24.5 קג"מ ב2000 סל"ד
וזה דרך תמסורת DSG בוגרת ומפותחת מאוד עם 7 הילוכים (רובוטי נראה לי המתקדם ביותר שיש קלאץ' כפול)
נגמר לו הסוס רק מעל 220 קמ"ש
והוא עושה 0-100 ב8.0 שניות
בהחלט מנוע מרשים, חזק וגמיש במיוחד.

חבל מאוד שהוא משודך לתיבה כ"כ משובחת וכ"כ עדינה מצד שני.
DSG6 הייתה תיבה טובה יותר ונעימה יותר, בעיקר בשילוב עם המנועים הקטנים יותר.

תסלחו לי...
אין תחליף לתיבה ידנית אמיתית.
לא אכפת לי שה-DSG מעבירה הילוכים מהר יותר וצורכת פחות דלק - היא פחות אמינה והעמידות שלה לאורך זמן מוטלת בספק.

ואם כבר נגענו במנועי TSI...
אוטוטו יגמר עידן ה-VAGיות האטמוספריות...
ה-1.4 וה-1.6 יוצאו סופית משירות, אחרי שנים רבות יחסית.
את מקומם יתפסו מנועי 1.2TSI (שקיימים כרגע בשקודה יטי ובפולקסווגן פולו החדשה) ו-1.4TSI (שקיימים כרגע בפולקסווגן גולף/ג'טה, שקודה אוקטביה/סופרב, סיאט איביזה/לאון ואודי A3).
ישן 29-09-09, 01:44   #22
moty003
Senior Member

האווטאר של moty003

הגלגלים שלי: הונדה האצ'בק
כתיבה יפה ומושכת רק מעניין אותי מאיפה הבאת את ה"ש"קודה שכן היא נקראת סקודה בלשון העם
ניראה כאילו שמעת איזה מרוקאי שאמר שקודה.
moty003 מנותק  
ישן 29-09-09, 01:48   #23
vRS
צלם מערכת

שקודה. לא סקודה.

יש ניקוד מעל האות S.
ישן 29-09-09, 01:57   #24
amitbl
Senior Member

האווטאר של amitbl

הגלגלים שלי: פיאט פונטו אקטואל
צטט:
במקור פורסם על ידי vRS צפה בהודעה
תסלחו לי...
אין תחליף לתיבה ידנית אמיתית.
לא אכפת לי שה-DSG מעבירה הילוכים מהר יותר וצורכת פחות דלק - היא פחות אמינה והעמידות שלה לאורך זמן מוטלת בספק.
לא הייתי מפקפק בDSG החדשות. יש להם פוטנציאל גדול מאוד והאמינות לטווח הארוך טובה יותר מאוטומטי רגיל בהתאם לכל השערות המומחים והבטחות VW - אני מוכן לשים כסף שבשנה-שנתיים הקרובות אתה תתחיל לראות את התיבה הזו גם בקוראניות, יפניות, אמריקאיות, איטלקיות, צרפתיות ומה לא...

ושוב, אם מעלים את הנושא הזה - אז יש תחליף לידנית:
התיבות הרציפות של Nissan - עם המון פוטנציאל... ובכלל CVT זה תחום שמתפתח מאוד מאז שהתחלנו לראות כ"כ הרבה היברידיות מסביבנו.

העתיד הלא רחוק של המכוניות שנקנה באמת ורוד. וירוק כמובן.
amitbl מנותק  
ישן 29-09-09, 02:04   #25
vRS
צלם מערכת

ידידי, בינתיים ישנו Recall עצבני ל-DSG בארה"ב וכנראה שהוא יגיע גם לאירופה ואלינו.

אין ספק שה-DSG תיבה משובחת...
כל עוד לא מעמיסים עליה יתר על המידה וכל עוד מאוד עדינים איתה.
היא פשוט תיבה עדינה ורגישה ביחס לאוטומטית רגילה וכמובן ביחס לידנית.
ישן 29-09-09, 06:09   #26
Ron_Dadon
Senior Member

האווטאר של Ron_Dadon

הגלגלים שלי: Punto ELX 16V
שלח הודעה דרך ICQ ל Ron_Dadon שלח הודעה דרך MSN ל Ron_Dadon Send a message via Skype™ to Ron_Dadon
ידידי, אין לי שום בעיה עם סקודה/שקודה, והפביה דור קודם הייתה גם בחיפושים נרחבים בצמוד לפונטו בזמן שחיפשתי רכב, היא פשוט הייתה יקרה לי מידי באותה התקופה.

אמרת את השורה התחתונה - זה מותג טוב, עם רכבים טובים ואמינים ו- עממים...
אני דיי בטוח ששמעתי את אותו המשפט על פיאט, ברגע שנעזוב את היבואן בארץ ואת היחס הפושע של בעלי הרכבים בארץ לפיאט שלהם ("מה ***? כולה פיאט, מה אתה לוקח אותה למורשה?" זה משפט ששמעתי יותר מפעם אחת), כי עובדה שלפיאט עצמה יש הרבה יותר מה להציע מלסמל"ת.
ישן 29-09-09, 09:54   #27
ארילו
Administrator
מנהלמנהל

האווטאר של ארילו

הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
סקודה זה לא המפעל הזה שייצר מכוניות פרימיטיביות בשנות ה-90 ואז קונצרן פולקסווגן שפך עליו כמויות של כסף וכח אדם איכותי בשביל לשפר ולשדרג אותו?

אז מה אם סקודה מייצרת מנועים ותיבות הילוכים לכל הקונצרן - מן הסתם עושים דברים כאלה בעולם הרכב, אחרי הכל פולקסווגן וסקודה זאת אותה חברה, ואותם אנשי פיתוח אפילו - פשוט זה המותג הזול של הקונצרן.

ואפילו יותר מזה, לא מעט חברות קונות רכיבים מייצרנים שלישיים.

נכון שמדובר ברכבים מוצלחים אבל חלאס.
ישן 29-09-09, 10:49   #28
vRS
צלם מערכת

צטט:
במקור פורסם על ידי ארילו צפה בהודעה
סקודה זה לא המפעל הזה שייצר מכוניות פרימיטיביות בשנות ה-90 ואז קונצרן פולקסווגן שפך עליו כמויות של כסף וכח אדם איכותי בשביל לשפר ולשדרג אותו?
מה רע בזה?
פולקסווגן שידרגו את המותג, עיצבו אותו מחדש והפכו את המותג הקומוניסטי לאחד מהמותגים הריווחים ביותר בעולם וכנראה הריווחי ביותר בקונצרן.

ואביעד, זאת בדיוק הנקודה - לפחות מישהו טרח לקנות את המותג הפרימטיבי ולהפוך אותו למוצר איכותי משמעותית ואמין משמעותית.

האם קרה מהלך דומה לפיאט?
לא וכאן קבור הכלב - מישהו צריך לשדרג את המותג מחדש - להשקיע בנקודות התורפה שלו שמסרבות לעזוב (האיכות הלא מי יודע מוקפדת והאמינות שמוטלת בספק).

אז מה אם סקודה מייצרת מנועים ותיבות הילוכים לכל הקונצרן - מן הסתם עושים דברים כאלה בעולם הרכב, אחרי הכל פולקסווגן וסקודה זאת אותה חברה, ואותם אנשי פיתוח אפילו - פשוט זה המותג הזול של הקונצרן.

לדוג' - סיאט ואודי אינן מייצרות מנועים/תיבות הילוכים בעבור הקונצרן. הן מקבלות את המנועים/תיבות ההילוכים מפולקסווגן ושקודה.

המותג העממי והזול ביותר של הקונצרן הוא דווקא סיאט - ממותגים הכי נמוך ונחשבים המותג הספורטיבי הזול והצעיר.

מספיקה נסיעה קצרצרה ברכבי סיאט להבין מדוע הם אלה שממותגים נמוך ביותר.
אחרי 8 חודשים עם איביזה - אין לי דברים טובים לספר על האיכות שלהם או על האמינות שלהם ולצערי אני לא לבד במערכה.

ואפילו יותר מזה, לא מעט חברות קונות רכיבים מייצרנים שלישיים.

הגיוני, לא?
למה לפתח קווי יצור נוספים כשיש לך חברות שכבר מייצרות את הרכיבים ויותר פשוט לרכוש מהם...
שיקול כלכלי הגיוני בהחלט.

נכון שמדובר ברכבים מוצלחים אבל חלאס.
אביעד, אפשרי להרגיע עם הטונים הקרביים - אתה לא מכיר אותי מאתמול ולא זכור לי שאתה האוייב שלי או ההפך.
אם נגעתי בנקודה רגישה (החיבה האין סופית למותג פיאט) - מצטער.

מעצבן אותי הזלזול הזה שלכם בשקודה.
תראו היכן הם והיכן פיאט בשנים האחרונות ובימים הקשים האלה - ואין במה לזלזל בהם, רק לכבד.

זהו.
סיימתי.
ישן 29-09-09, 10:56   #29
vRS
צלם מערכת

צטט:
במקור פורסם על ידי Ron_Dadon צפה בהודעה
אמרת את השורה התחתונה - זה מותג טוב, עם רכבים טובים ואמינים ו- עממים...
אני דיי בטוח ששמעתי את אותו המשפט על פיאט, ברגע שנעזוב את היבואן בארץ ואת היחס הפושע של בעלי הרכבים בארץ לפיאט שלהם ("מה ***? כולה פיאט, מה אתה לוקח אותה למורשה?" זה משפט ששמעתי יותר מפעם אחת), כי עובדה שלפיאט עצמה יש הרבה יותר מה להציע מלסמל"ת.
הפיאט האחרונה שעוד נשארה במשפחתנו (אצל *** ואשתו) - מטופלת מאז ומתמיד במוסכים מורשים, בעיקר במוסך המרכזי (פה ושם - "נזרקת" אצל ליליאן ברחובות - קרוב לביתו של ***).

אני מוכרח לציין שלמרות שהיא חלושה ועצלנית (פונטו 60 נו...) - 8 שנים שהיא משרתת את *** (והוא נוסע לא מעט) והוא מרוצה ממנה ועד כה היא שומרת על אמינות גבוה במפתיע (למרות שאחי מתלונן בימים האחרונים על בעיות עם ידית האיתות שעובדת לסירוגין - מה עושים?).

גם פולקסווגן מותג עממי - מותג עממי שעושה אותו לסוג של מותג יוקרה, בעיקר בארץ.
אחרי שהיו לנו פולו 16V, פאסאט 2.0 ופולו 1.4 אוט' (חדשה - למספר ימים) - לא מוצא יותר את הטעם בלהשקיע עוד עשרות אלפי ש"ח על סמל טיפשי (שכנראה מכסה אצל אנשים אחרים על דברים אחרים בגוף).
משלמים יותר ומקבלים פחות - בעיקר מבחינת אמינות ושירות היבואן.

אני רק מקווה שמישהו בסמל"ת יתעורר כבר ויתחיל ביבוא הבראבו החדשה - פשוט מדליקה ומגניבה.
עם התמחור הנכון, האיבזור הנכונים והמנועים הנכונים - היא יכולה להיות להיט.
ישן 29-09-09, 11:09   #30
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
יש לי המון סימפטיה למותג פיאט למרות כל היחס של המוסכים והיבואן בארץ וכ', אבל לא ניתן להשוות אותו לסקודה, בואו נהייה מציאותיים.
בואו (ננסה) להשוות את הסקודה פאביה mk2 לפיאט פונטו mk3- הפאביה איכותית בכל דבר, גם אם הפונטו הייתה מצויידת במנוע החזק יותר שמוצע באירופה.

אין לפיאט כרגע תשובה מיידית לתיבות האוטומטיות שמותקנות כרגע בפאביה וברומסטר, ובעתיד תגיע גם תיבת ה- DSG7 שכיום משרתת את הסיאט אביזה החדשה. בעוד בכירי סמל"ת יושבים ועוקרים שערות מראשם בת"א ומתווכחים איך אפשר למכור את הפונטו למרות הגיר הרובוטי, או איך אפשר (לכל הרוחות) למכור כאן את הלינאה למרות הגיר הרובוטי, צ'מפיון מוכרת כאן צי שלם של דגמים ואת הפאביה בפרט כמו לחמניות חמות.

נכון, בתחילת שנות ה- 90' סקודה היתה יצרן לא ממש איכותי (ע"ע הפיבורייט) שגם דוד שלי סבל ממנה, אך כיום סקודה נחשבת לחברה אמינה, רווחית, איכותית עם מכוניות מצויינות, כאלו שרק פיאט יכולה לחלום עליהן. העובדה שפולקסווגן רכשו את סקודה מעידה על כך שהם האמינו בחברה, והאמינו בצדק.

לסיכום: אין מה לזלזל בסקודה- לא בחברה העולמית ולא ביבואן הישראלי ורשת המוסכים שלו.
stio מנותק  
נושא נעול

חוקי פרסום הודעות