![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| שיפורים וקוסמטיקה שיפורים וקוסמטיקה כלליים. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 | |
|
צלם מערכת
הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
|
צטט:
חבל מאוד שהוא משודך לתיבה כ"כ משובחת וכ"כ עדינה מצד שני. DSG6 הייתה תיבה טובה יותר ונעימה יותר, בעיקר בשילוב עם המנועים הקטנים יותר. תסלחו לי... אין תחליף לתיבה ידנית אמיתית. לא אכפת לי שה-DSG מעבירה הילוכים מהר יותר וצורכת פחות דלק - היא פחות אמינה והעמידות שלה לאורך זמן מוטלת בספק. ואם כבר נגענו במנועי TSI... אוטוטו יגמר עידן ה-VAGיות האטמוספריות... ה-1.4 וה-1.6 יוצאו סופית משירות, אחרי שנים רבות יחסית. את מקומם יתפסו מנועי 1.2TSI (שקיימים כרגע בשקודה יטי ובפולקסווגן פולו החדשה) ו-1.4TSI (שקיימים כרגע בפולקסווגן גולף/ג'טה, שקודה אוקטביה/סופרב, סיאט איביזה/לאון ואודי A3).
|
|
|
#22 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: הונדה האצ'בק
|
כתיבה יפה ומושכת רק מעניין אותי מאיפה הבאת את ה"ש"קודה שכן היא נקראת סקודה בלשון העם
ניראה כאילו שמעת איזה מרוקאי שאמר שקודה.
|
|
|
|
|
#23 |
|
צלם מערכת
|
שקודה. לא סקודה.
יש ניקוד מעל האות S.
|
|
#24 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו אקטואל
|
צטט:
ושוב, אם מעלים את הנושא הזה - אז יש תחליף לידנית: התיבות הרציפות של Nissan - עם המון פוטנציאל... ובכלל CVT זה תחום שמתפתח מאוד מאז שהתחלנו לראות כ"כ הרבה היברידיות מסביבנו. העתיד הלא רחוק של המכוניות שנקנה באמת ורוד. וירוק כמובן. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
צלם מערכת
|
ידידי, בינתיים ישנו Recall עצבני ל-DSG בארה"ב וכנראה שהוא יגיע גם לאירופה ואלינו.
אין ספק שה-DSG תיבה משובחת... כל עוד לא מעמיסים עליה יתר על המידה וכל עוד מאוד עדינים איתה. היא פשוט תיבה עדינה ורגישה ביחס לאוטומטית רגילה וכמובן ביחס לידנית.
|
|
#26 |
|
Senior Member
|
ידידי, אין לי שום בעיה עם סקודה/שקודה, והפביה דור קודם הייתה גם בחיפושים נרחבים בצמוד לפונטו בזמן שחיפשתי רכב, היא פשוט הייתה יקרה לי מידי באותה התקופה.
אמרת את השורה התחתונה - זה מותג טוב, עם רכבים טובים ואמינים ו- עממים... אני דיי בטוח ששמעתי את אותו המשפט על פיאט, ברגע שנעזוב את היבואן בארץ ואת היחס הפושע של בעלי הרכבים בארץ לפיאט שלהם ("מה ***? כולה פיאט, מה אתה לוקח אותה למורשה?" זה משפט ששמעתי יותר מפעם אחת), כי עובדה שלפיאט עצמה יש הרבה יותר מה להציע מלסמל"ת.
|
|
#27 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
סקודה זה לא המפעל הזה שייצר מכוניות פרימיטיביות בשנות ה-90 ואז קונצרן פולקסווגן שפך עליו כמויות של כסף וכח אדם איכותי בשביל לשפר ולשדרג אותו?
אז מה אם סקודה מייצרת מנועים ותיבות הילוכים לכל הקונצרן - מן הסתם עושים דברים כאלה בעולם הרכב, אחרי הכל פולקסווגן וסקודה זאת אותה חברה, ואותם אנשי פיתוח אפילו - פשוט זה המותג הזול של הקונצרן. ואפילו יותר מזה, לא מעט חברות קונות רכיבים מייצרנים שלישיים. נכון שמדובר ברכבים מוצלחים אבל חלאס.
|
|
#28 | |
|
צלם מערכת
|
צטט:
אם נגעתי בנקודה רגישה (החיבה האין סופית למותג פיאט) - מצטער. מעצבן אותי הזלזול הזה שלכם בשקודה. תראו היכן הם והיכן פיאט בשנים האחרונות ובימים הקשים האלה - ואין במה לזלזל בהם, רק לכבד. זהו. סיימתי.
|
|
|
#29 | |
|
צלם מערכת
|
צטט:
אני מוכרח לציין שלמרות שהיא חלושה ועצלנית (פונטו 60 נו...) - 8 שנים שהיא משרתת את *** (והוא נוסע לא מעט) והוא מרוצה ממנה ועד כה היא שומרת על אמינות גבוה במפתיע (למרות שאחי מתלונן בימים האחרונים על בעיות עם ידית האיתות שעובדת לסירוגין - מה עושים?). גם פולקסווגן מותג עממי - מותג עממי שעושה אותו לסוג של מותג יוקרה, בעיקר בארץ. אחרי שהיו לנו פולו 16V, פאסאט 2.0 ופולו 1.4 אוט' (חדשה - למספר ימים) - לא מוצא יותר את הטעם בלהשקיע עוד עשרות אלפי ש"ח על סמל טיפשי (שכנראה מכסה אצל אנשים אחרים על דברים אחרים בגוף). משלמים יותר ומקבלים פחות - בעיקר מבחינת אמינות ושירות היבואן. אני רק מקווה שמישהו בסמל"ת יתעורר כבר ויתחיל ביבוא הבראבו החדשה - פשוט מדליקה ומגניבה. עם התמחור הנכון, האיבזור הנכונים והמנועים הנכונים - היא יכולה להיות להיט.
|
|
|
#30 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
יש לי המון סימפטיה למותג פיאט למרות כל היחס של המוסכים והיבואן בארץ וכ', אבל לא ניתן להשוות אותו לסקודה, בואו נהייה מציאותיים.
בואו (ננסה) להשוות את הסקודה פאביה mk2 לפיאט פונטו mk3- הפאביה איכותית בכל דבר, גם אם הפונטו הייתה מצויידת במנוע החזק יותר שמוצע באירופה. אין לפיאט כרגע תשובה מיידית לתיבות האוטומטיות שמותקנות כרגע בפאביה וברומסטר, ובעתיד תגיע גם תיבת ה- DSG7 שכיום משרתת את הסיאט אביזה החדשה. בעוד בכירי סמל"ת יושבים ועוקרים שערות מראשם בת"א ומתווכחים איך אפשר למכור את הפונטו למרות הגיר הרובוטי, או איך אפשר (לכל הרוחות) למכור כאן את הלינאה למרות הגיר הרובוטי, צ'מפיון מוכרת כאן צי שלם של דגמים ואת הפאביה בפרט כמו לחמניות חמות. נכון, בתחילת שנות ה- 90' סקודה היתה יצרן לא ממש איכותי (ע"ע הפיבורייט) שגם דוד שלי סבל ממנה, אך כיום סקודה נחשבת לחברה אמינה, רווחית, איכותית עם מכוניות מצויינות, כאלו שרק פיאט יכולה לחלום עליהן. העובדה שפולקסווגן רכשו את סקודה מעידה על כך שהם האמינו בחברה, והאמינו בצדק. לסיכום: אין מה לזלזל בסקודה- לא בחברה העולמית ולא ביבואן הישראלי ורשת המוסכים שלו. |
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| מחפש לקנות פיאט פונטו ספייס 2002-2004 | Suedehead | קניה | 0 | 22-08-09 21:44 |
| מעוניין לקנות פיאט פונטו ספייס 2001-2002 | pluplik | קניה | 1 | 17-06-09 14:19 |
| מחיר הגיוני? פונטו ספייס 2001 | Ron_Dadon | יעוץ ברכישת רכב | 0 | 17-05-08 17:27 |
| מחיר הגיוני לחמשב הזרקה M@ לפונוט ספייס | פורום הגראז' | 3 | 12-05-07 23:23 | |
| פיאט פונטו ספייס 2002 - גמגום בסיבובי המנוע (נחנק וחוזר) | פורום הגראז' | 9 | 23-12-06 13:43 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד