![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#21 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
סידרתי את ההודעה ככה שהתמונות יופיעו בגוף ההודעה ולא בלינק חיצוני. גם ערכתי את הכותרת.
תנקה את מנוע הצעדים בלבד! אסור בשום פנים ואופן לגעת בחיישן מצב מצערת (TPS - throttle position sensor)
![]() |
#22 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 96
|
אז זאת אומרת את מה שסימנתי באדום
רק את הפין ואת המעבר בתוך ראש המצערת מנקים? האם מזיק גם על הדרך להשפריץ אל תוך לוע המצערת ספריי כשהמנוע מונע? תשנה בבקשה גם בגוף ההודעה לניקוי מנוע צעדים ולא חיישן סרק שלא יתבלבלו |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
קודם כל מגיע ללורד1 מחמאות על הפרוייקט שלא נסטה ממנו.
לשאלת chesh צריך לנקות את הפין וגם את בית המנוע בספרי קרבורטורים. ניקוי לוע בית המצערת כשהמנוע כבויי ורצויי להוציא את בית המצערת ולנקותו היטב בספריי קרבורטורים. במנוע עם הזרקה רב נקודתי האטמים דקים מאוד וצריך קצת זהירות. במנוע חד נקודתי רצויי יותר לפתוח את בית המצערת סה"כ 2 ברגים האטמים יותר עבים ולא יקרעו ועל הדרך מנקים את כל בית המצערת לא נכנס ספריי אינגקטורים לחלל המנוע וגם מנקים את האינגקטור ע"י פירוקו או ניקויי החלק התחתון מלמטה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Senior Member
|
הייתי מנסה לנקות את בית המצערת כולו אבל אין לי מושג אילו צינורות או דברים צריך לנתק, לא יודע לנתק גם כבל גז
אם היה מדריך גם לזה זה היה מעולה |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Senior Member
|
למנהלים אם ירצו שאשלב תמונות בפרוייקט הזה והשלבים של ניקיי בית המצערת של חד נקודתי ורב נקודתי את החלקים יש ברשותי מפורקים כך הכל קל
נערך לאחרונה על ידי yair068 : 09-10-09 ב 21:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Member
הגלגלים שלי: sx75
|
אז ככה כנראה שמשהו בהבנה שלי לקוי מה שאני מכיר כמנוע צעדים זה משהו שעובד בסגנון הזה
http://www.youtube.com/watch?v=XlZCg...layer_embedded זה קישור לסרטון שמדגים פעולת מנוע צעדים. לפי הבנתי מה שאני קורא לו חיישן סרק זהו שסתום שני מצבים פתוח/סגור עם סולינואיד לפיקוד, והיכן כאן הצעדים? או שכנראה שבעולם הרכב זה נקרא מנוע צעדים. אשמח להבהרות בעניין וכאן בקישור הזה ישנו הסבר מהו מנוע צעדים http://www.lirtex.com/he/%D7%A8%D7%9...A8%D7%95%D7%95 וללא קשר כאן ישנו הסבר על מע' הזרקה למרות שמדובר באופנועים עדיין ניתן ללמוד ממנו כיצד עובדת המע' http://www.fullgaz.co.il/xpages/article.php?i=20461 והכי חשוב שכחתי להודות לך ארילו על עריכת התמונות אני לא הצלחתי אולי מישהו יעלה מדריך מסודר איך לעשות זאת תודה עודד נערך לאחרונה על ידי lord1 : 09-10-09 ב 22:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
עודד, באופן עקרוני אתה צודק, מנוע צעדים זה מנוע שעובד צעד צעד. (למשל כמו המנוע תגבור הגה בפונטו ספייס).
ובחלק מהמכוניות זה אכן מנוע עם כמה מצבים ולא רק פתוח / סגור, ובחלקן הוא מחובר לבית מצערת (ואז אין כבל גז למשל) ומפעיל אותה למעשה. כאן בארץ קוראים לכל המערכות השונות שתפקידן לתת לאוויר לזרום דרך בית המצערת בשם הכללי "מנוע צעדים" כאשר באנגלית השם הנכון הוא idle air control valve עבור מערכות כמו שהן נמצאות בפונטו. מכאן שבפונטו דור ראשון אין בכלל מנוע צעדים במצערת! זה בסך הכל סוג של שיבוש ![]() (כמו שכבר יצא לי לשמוע מושג כמו בקאקס קדמי ושאר פנינים)
![]() |
#28 |
Senior Member
|
ארילו הורדתה עכשיו לפונטו דור 1 שלי עוד 2000 ש"ח .
בדור 1 יש מנוע צעדים. דרך אגב עם המלצתו ונסיונו של עמית מהפורום הכנסתי אצלי בית מצערת של פונטו 75 בהתאמה מלאה לפונטו 60 נערך לאחרונה על ידי yair068 : 10-10-09 ב 00:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Senior Member
|
תגידו איך אני מוציא בדיוק את ראש בית המצערת?
הוצאתי את 2 האומים של הראש עם בוקסה 10 מ"מ, את 2 האומים הנוספים ונשארו 2 פלסטיקים כאלה בצבע שחור כמו שמחברים לוח אם למארז המחשב צריך להוציא אותם? כי הראש לא נפרד לי מהמצערת |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Member
הגלגלים שלי: sx75
|
בעדינות שים לב שישנו חריץ באמצע אתה לוחץ את שני הפלחים ומרים את הראש בצד אחד וכך גם בצד השני
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
מנוע צעדים לקופה | Fiat_coupe | קופה - טכני | 5 | 04-07-09 17:26 |
מנוע צעדים - מה הסיפור שלו?? | zoola | אונו - טכני | 2 | 10-05-09 18:36 |
מנוע צעדים ? | moshe333 | בראבו - טכני | 0 | 25-03-09 08:37 |
פונטו דור ראשון - שרשור ריכוז פרוייקטים ומדריכים. | raanan_t | פונטו - טכני | 0 | 17-10-08 21:03 |
שאלה לגבי מנוע צעדים - פונטו דור 1 | פורום הגראז' | 0 | 28-07-05 00:48 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד