![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
לפי החיכוך בשיניים של גלגל התנופה ... יהיו 4 נקודות שבהם איך חיכוך
(כתוצאה מהתנעת הסטרטר ) אני כבר זורק רעיון לאוויר .. עמית
|
|
|
#22 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
בינגו, כל הכבוד.
עמית, לא רציתי לכתוב מההתחלה שיש פרס לתשובה הנכונה. אתה מוזמן לטיול שטח בנחל צין שבערבה, ביחד עם קבוצת ג'יפים. אתה תהיה הנהג המאסף בג'פ שלי גרנד ויטרה מודל 2006. יאיר גם מוזמן להצטרף, בכל זאת השקיע מאמץ. אותי מציבים תמיד בסוף הטור, שמה מישהו יתקע. כבר הייתי שם פעמיים ולא שבעתי. בנוסף חזרה במעלה עקרבים, בנופים שהם "חלקת אלוהים ופיסת שמים". החברה מחכים לסוף עונת ההצפות. דוד. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
חבר מועדון
|
***.. אחלה מתי זה יוצא ? יש מקום לאישה ?
עמית
|
|
|
#24 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
אני חושב שמגיע הסבר יותר מפורט
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
כאשר בוכנה נמצאת בנקודה מתה עליונה (הנקודה הכי גבוהה שלה) הקראנק ולכן גם גלגל התנופה חייבים להימצא בזווית מסויימת.
במנוע בעל 4 צילינדרים יש 4 זוויות כאלו (אחת לכל בוכנה מן הסתם). אם המנוע כאשר כיבו אותו, אף אחת מהבוכנות שלו לא הייתה בנקודה מתה עליונה, סימן שכאשר כיבו אותו גלגל התנופה לא סיים בזווית מסויימות. ואז כאשר הניעו אותו מחדש, באותן נקודות לא תהיה שחיקה של הזר של גלגל התנופה, כי הסטרטר מעולם לא סובב את השיניים האלה. לא חשבתי על הכיוון הזה. שאלה יפה.
|
|
|
#26 |
|
Senior Member
|
כן. הנשים ברכב הראשון, כדי שאם הרכב הראשון מתהפך בגלל שיפוע מסוכן, תהייה התראה. אחרת איך נדע לעקוף ?.
גם אצל שכננו הבדואים האישה הולכת לפני החמור, לכל מקרה שיהיה מוקש בשטח, שהחמור לא יפגע. ועכשיו ברצינות בגיפ' שלי יש 5 מקומות ותא מטען מלא כלים. נראה שנצטרך לנסוע עם שתי מכוניות עד עין יהב, ושם נמצא סידור נוסף באחד הג'יפים. אדאג לזה מראש. כשאקבל את ההודעה לתאריך היציאה, אחזור אליך שבוע לפני בה"פ. ארילו ההסבר יפה ולעניין.רק תיקון קטן. כתבת, " כי הסטרטר מעולם לא סובב את השיניים האלה" במידה שיש בעיה בהתנעה ז.א סטרטר ארוך, הסטרטר כן יסובב את השינים סביב הזר. ההוכחה היא, הסימנים של הנקישות של האוטומט על הזר. שלעולם לא יכה על הנקודות שציינת. דוד. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 1.1 , פגו' 306
|
לא חשבתי בכלל לכיוון של סטרטר!
שאלה חזקה! ומה זאת אומרת המנוע 4 צילינדרים יש 4 זוויות כאלה? לא שתיים?
|
|
|
#28 |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט
|
למה אתם מדברים על 4 נקודות? כל שני צילינדרים נעים יחד ומגיעים לנ.מ.ע. באותה זוית קראנק.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ovingparts.jpg לגבי השחיקה - בעת התנעה, הסטרטר מסובב את המנוע יותר מסיבוב אחד ולכן לא חשוב מאיזו נקודה הוא התחיל, כל השיניים ישחקו. ואם כבר, אז השיניים הקרובות לזוית של נ.מ.ע ישחקו מעט יותר כי בנקודה זו מגיעה לשיא הדחיסה בצילינדר (ולכן התנגדות המנוע לסיבוב על ידי הסטרטר ולכן מקסימום חיכוך בין השיניים - שמתבטא גם בזרם ההתנעה המגיע למקסימום). נערך לאחרונה על ידי yuvk : 21-04-11 ב 00:00. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
חבר מועדון
|
למנוע 4 בוכנות יש 4 זויות , לפי מה שאתה אומר אם אני אצליב את חוטי ההצתה בין שני בוכנות עליונות המנוע יעבוד כרגיל ?
אני חושב שלא . עמית
נוהג על פונטו דור ראשון 3 דלתות .. הבייבי שלי .. עצה : מי שאוכל פחות נשאר רזה ומוריד משקל מהרכב .... נערך לאחרונה על ידי Amit : 21-04-11 ב 08:42. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Senior Member
|
צטט:
אבל רק אחד מהם נמצא במצב דחיסה. נניח שברגע כיבוי המנוע, בוכנה מס' אחד במצב דחיסה, הלחץ מונע מהמנוע להמשיך להסתובב ומחזיר מעט את המנוע אחורה עד שהזר עומד באחת מארבעת הנקודות המדוברות. יש מצב שהמנוע בגלל התנופה, יתגבר על הקומפרסיה, וייעצר בקומפרסיה של הבוכנה הבאה. סדר הדחיסה של הבוכנות נקבע ע"י הקמשפט או אם תרצה הטיימינג. אם תסובב מנוע ביד, תרגיש שבכול 90 מעלות תהיה התנגדות , והזר תמיד יעמוד בזמן ההתנגדות, באחת מארבעת הנקודות מול הסטרטר. הסטרטר לא מתחיל את פעולתו בסיבוב, אלא שולח את הבנדיקס קדימה ומשלב אותו עם הזר שעל גלגל התנופה בתנועה אופקית. ורק לאחר השילוב מתחיל הסיבוב. לא תמיד השילוב בין שניהם מושלם, לכן יש את הפזה על גלגל השיניים, תפקידה לגרום לגלגלים להשתלב. בזמן שהבנדיקס נדחף קדימה הוא נוקש על הזר ומשאיר סימן על קצה השן.הנקישות הללו הם למעשה ההוכחה עליה אנחנו מדברים. דוד. |
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| שאלה| פונטו ספייס 2004 שאלה לגבי דגמים | liran315 | פונטו - טכני | 10 | 26-04-10 18:30 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד