![]() |
|
![]() |
אונו - טכני טכני - דגמי אונו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#11 |
בעל מקצוע
הגלגלים שלי: מיציבושי לנסר
|
סער שלום רב !
אני חייב להודות, שהרבה זמן, לא נהנתי לקרוא תשובה כה מקצועית, מפורטת, בשפה פשוטה ומובנת לכל בן אנוש, מתמקדת בעיקר ולא בתפל, והעיקר עם שורה תחתונה. סער אני מסיר בפניך את הכובע. השאלה הנשאלת האם הובנת כראוי על ידי פותח השרשור, והאם הוא יפעל כעצתך. בברכה צביקה
![]() |
#12 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
מה שסער אמר זה בדיוק מה שקרה לי.
לפני שבועיים הוספתי k44 ומאז אני רואה שצריכת הדלק עלתה. וגם המנוע לא עובד עגול כמו פעם לצערי. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
צביקה היקר
צביקה יקירי (או בשמו המקצועי אמן הקרבורטורים),
אם זה בא ממך, הרי שזו מחמאה בקנה מידה גדול, על כן תודתי בחזרה אליך. בטוחני כי פותח השרשור הבין את שכתבתי לו, היות ותשובתו שכתב היא "אני מודה לך על התשובה המורחבת אני אגש לבצע טיפול לקרבורטור וכוון תודה יעקב". כך שהמסר הועבר - אני מקווה שהוא יודע שאני ממליץ עליך לפתרון הבעיה, ואם לא, אז הנה עכשיו הוא ידע! לגבי הבעיה שמתן מעלה ("מנוע לא עובד עגול לאחר שימוש בתוסף דלק"), אם תרצה ותבקש אשמח להסביר מדוע זה קורה ומה ניתן לעשות לפתרון.
בתקווה שעזרתי, סער נערך לאחרונה על ידי saar : 13-04-10 ב 13:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
צטט:
![]() ולו רק בכדי להעשיר את הידע.
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
סער גם אני אשמח מאוד אם תסביר.
אני בהחלט לא אתנגד לעבודה עגולה של המנוע כמו בימים עברו. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
מישהו מטפל בך?
|
לאחר שימוש בתוסף דלק - מנוע לא עובד עגול
אז כפי שביארתי באריכות, תוסף הדלק הוא בעל תרכובת כימית הגורמת לאותו הפיח לכלוך וכדומה להתמוסס ובכך "מסיע" אותו לאורכה של מע' הדלק על לתחנה הסופית בה הוא נשרף ומתכלה.
כך קורה שכאשר משתמשים בתוסף הדלק, הוא אכן עושה את עבודתו, אלה וכאן ההדגשה - לא כל הלכלוך שהתוסף מוסס הגיע לתחנתו הסופית והתכלה, חלק ממנו נעצר בתחנת המצערת ונדבק ונדבק לחיישנים שם. כתוצאה מכך התופעה הידועה והנפוצה היא - שלאחר ששמים תוסף דלק, פתאום כשעומדים ברמזור רואים שהטורים עולים ויורדים, שלא כמו לפני התוסף שהם היו יציבים ועומדים. על מנת לבצע טיפול המשך לתוסף יש לבצע ניקוי לבית המצערת - במקרה של הזרקה אזי נשתמש בספריי ייעודי לניקוי בית מצערת, אותו אין צורך להרחיב היות וכבר נכתב כאן במפורט כיצד לבצע זאת. לסיכום - אין זה גורע מזה, דהיינו אין שימוש בספריי יעודי לניקוי בית מצערת גורע מיתרונותיו של תוסף הדלק, ואין שימוש בתוסף דלק גורע או יחסוך לנו ניקוי בית מצערת. אלא מדובר בטיפולים הנקראים טיפולים משלימים זה את זה. ראשית מתחילים עם התוסף דלק, לאחר שזה סיים את תפקידו כהלכה (ולא להיבהל אם במהלך תפקידו הטורים משחקים, זה בסדר גמור ומראה שהוא אכן עושה את תפקידו), ומולא טנק דלק חדש, והרכב עבד קצת על המיכל דלק החדש (משמע שתוסף הדלק כבר יצא מהמערכת או לפחות מרביתו), אז נבצע טיפול משלים שזה ניקוי בית המצערת, בניקוי הזה אנו נתמקד במיוחד על המנוע צעדים, ומכלולי המצערת. בדרך כלל לאחר שימוש בתוסף מנוע הצעדים יראה שחור כולו, לאחר הניקוי והרכבתו מיד תורגש סחיבה אפקטיבית יותר, מהירות תגובה של הרכב לדוושת הגז תרד (משמע הרכב יגיב מיידית), ובזה אפשר לסמן וי עד לשנה הבאה. אם עושים זאת אחת לשנה הרי שאפשרי לאחר התוסף להחליף פילטר דלק (אם האופציה עומדת בדגם רכבך).
בתקווה שעזרתי, סער נערך לאחרונה על ידי saar : 15-04-10 ב 14:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
הגלגלים שלי: fiat uno 70 s
|
תשובה לסער
לאחר שקראתי את התשובה שלך ועשיתי את מה שאמרתה לי גיליתי שאתה פשוט . תותח על כול מילה שלך היא אמת.אתמול לקחתי את הרכב לניקוי כללי של מערכת הדלק בשעה וחצי של עבודה על הרכב .הרכב פשוט חיה רעה ניקו את מערכת ההזרקה את כול החישנים היחליפו פילטר דלק לפילטר נורמלי כי שמו פילטר של רכב אמריקאי היה מלא תינופת בכללי החישנים היו מלוכלכים שהרכב נסע במצב של צוק פתוח בקביעות . בקיצור בתשובה שלך שיכנעתה אותי לעשות את הדבר הנכון תודה רבה סער כן ירבו כמוך תודה יעקב
![]() |
#18 |
מישהו מטפל בך?
|
בשמחה יעקב, ותודה לך ששיתפת אותנו באופי הבעיה ויותר מכך שחזרת לשתף אותנו בממצאים.
עזרת בכך לעוד רבים בעתיד שיכנסו לפורום בגלל אותה הבעיה, יעשו חיפוש ויגיעו לשרשור הזה.
![]() |
#19 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
סער, תודה על המענה.
![]() |
#20 |
Senior Member
|
תודה סער,תענוג ללמוד ממך.
אולי מישהו יודע איפה מוכרים ספרי לניקוי בית מצערת באזור הקריות? נערך לאחרונה על ידי matanmelman : 15-04-10 ב 19:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
שלום צריך עזרה בבקשה... | nameless | פורום המועדון | 1 | 29-03-09 18:19 |
עזרה עם הפנס בפונטו, תודה לעוזרים =] | <<האריה השחור>> | פונטו - טכני | 1 | 12-12-08 21:14 |
בבקשה צריך עזרה : נדלקה לי נורה | Hananel | פונטו - טכני | 10 | 13-06-08 15:44 |
תודה לעוזרים | פורום הגראז' | 2 | 03-05-07 18:55 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד