![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: פונטו 75hsd
|
חבר'ה בעיה - צריך עזרה!! (הרכב התחמם, כ"ע)
היום התחממה לי הפונטו (75hsd 95') בנסיעה עם מזגן.
פתחתי מכסה מנוע - ולתדהמתי המים ברדיאטור רתחו והחלו ל"נזול" ולגלוש ממכסה הרדיאטור (שהיה סגור חזק, כמובן). אציין, כי אתמול מילאתי מים ירוקים, כי חשבתי לתומי שחסר מעט, אך יתכן מאוד כי מילאתי יותר מהרצוי. האם זו דרכה של המערכת להיפטר מהעודפים, או שיש דרך אחרת לכך , ועליי לדאוג? אודה על תשובה מהתותחים כאן!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
מה הכוונה התחמם מד טמפרטורה היה בעליון ואו מתחמם רק עם מזגן
כשמכניסים יותר מדיי מים הם ישאפו לצאת החוצה והפקק פקק בטחון . גם כשהמנוע מתחמם ויש מים בגובה הנכון הם יצאו מהפקק. עכשיו עליך לדעת אם התחמם רק כשהפעלתה מזגן אז הבעייה יכולה להיות רדיאטור סתום. בדוק את המאוורר אם נתפח בהפעלת מזגן כל הזמן. שעות הלילה לבדיקה כדאית . בדוק טרמוסטט שנפתח ע"י בדיקת הצינורות היוצאים מהרדיאטור העליון מתחמם ראשון ולאחר הפתיחה של הטרמוסטט את התחתון .זהירות מהמאוורר. לא להזניח ילך לך ראש מנוע |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
כמה דברים:
1 - באופן כללי: ביטויים בסגנון "..תותחים כאן!!" מיותרים מאוד. במקום זה, עדיף שתשקיע בכתיבה איכותית שתסביר בצורה רהוטה את מה שרצית לומר. גם כותרת "חבר'ה בעיה צריך עזרה" זה טוב לשכונה, לא לפורום שמתיימר להיות רציני. מעבר לעובדה שאנחנו לא החבר'ה שלך, ושזו לא כותרת עניינית. עד כאן פדגוגיה, אנא קבל בהבנה אם אתה רוצה תגובות. 2- אם אכן מילאת יותר ממה שצריך, המערכת אמור לפלוט את העודף. 3- בדוק כאשר הרכב קר, במשך תקופה של כמה ימים האם מפלס נוזל הקירור בטווח הנכון. בדיקה כאשר הרכב חם עלולה להיות מסוכנת, וגרוע מזה - היא לא ממש נכונה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
סליחה, אבל לא צריך להיות קטנוניים. אפשר לחשוב שקיללתי. השתמשתי בשפה נקייה ותקנית!
אם אכן מילאתי כמו שצריך - איך המע' אמורה לפלוט את העודפים? האם באופן שתיארתי? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
במקרה של לחץ גבוה במערכת, המים אמורים לצאת דרך פקק הרדיאטור העליון. יש שם קפיץ שעולה ומשחרר את המים.
במידה והנ"ל לא היה, המיכל היה מתפוצץ לך. בדוק תרמוסטט הנתפס במצב סגור. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
תודה. אז ככה:
הרכב מתחמם מעט - לא יודע להעריך בטמפ', אבל טיפס מעט מעל לחצי.
זה קרה רק (!!)בהפעלת המזגן. 2 הוונטות עבדו במרץ. אחרי שהתחמם,עמדתי עם מנוע דולק מס' דקות, ולאחר מכן נסעתי שוב כקילומטר, החום ירד, ובעמידה שוב טיפס מעט. הצינורות של המים כפי שתיארת, נראה לי בסדר. תרמוסטט? נראה לי ככה. השאלה, האם זו הדרך להפטר ממים עודפים, או שישנה איזו צינורית צדדית קטנה ונסתרת כמו שיש במכוניות אחרות (היה לי בפיג'ו, לדוגמא.) לי זה נראה שמילאתי יותר מידי מים (תחושה שלי. בכל אופן), ואולי בהזדמנות זו תאמר כמה למלא? תודה חבר! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
צריך עזרה בקשר לצמיגים | פונטו S | פונטו - טכני | 16 | 31-05-09 04:30 |
שלום צריך עזרה בבקשה... | nameless | פורום המועדון | 1 | 29-03-09 18:19 |
בעיה מוזרה! לאחר עזיבת המצמד הרכב מגמגם-עזרה פליז | saar | אונו - טכני | 13 | 23-01-09 00:16 |
בבקשה צריך עזרה : נדלקה לי נורה | Hananel | פונטו - טכני | 10 | 13-06-08 15:44 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד