![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Guest
|
נתי יתכן והחאפרים שלך, המצדדים בתיקון עצמי, מגיעים גם אלי?
היתכן והם מתחלקים בין בני ל נתי, וביני?! בברכה צביקה |
|
|
#12 |
|
Guest
|
אז כנראה שצדקתי בתחילת דברי "אני רוצה להגיד משהו שאולי ירגיז קצת כמה אנשים".....
את האמת ציפתי לתגובות שכאלה כי ידוע שהשתלתו על הפורום בעלי המוסכים שרוצים לקדם את העסק שלהם וזוכים בפרסום חינם. |
|
|
#13 | |
|
Guest
|
צטט:
במקרים של נזקים של הזנחת רכבים, בגלל :"חיסכון" כביכול של ציבור בעלי הרכב, לחסוך בטיפולים, או לבצע בעצמם, במידרכה ליד ביתם, רוב רובם של רכבים אלה מגיעים בסופו של דבר בגרר למוסך, לתיקון נזקים של בעלי רכב שהזניחו/ דחו טיפולים / או טיפלו בעצמם ברכבם,ומשלמים פי עשר על הנזק, כן ירבו אנשים כאלו, הרווחים של המוסכים, רק יגדלו, והם ישרדו בזכות עידן וחבריו! בברכה צביקה |
|
|
|
#14 |
|
Guest
|
טיפול עצמי ברכב
עידן אל תתרגז.
אני מכיר אישית את צביקה ואת בני ואת נתי וגם אותי עצמי וכולנו מבוגרים מעל גיל 50 ובעלי נסיון רב. לכן אתאר לך רק כמה מקרים שנתקלתי בנזקי טיפול עצמי שבוצעו בידי חובבנים ונגרם להם נזק כספי גבוה עקב כך: נפילת אום או דסקית (שייבה) קטנה דרך תושבת קרבורטור/סעפת יניקה/חור מצת (פלאג) ונזק נלווה לראש מנוע ולבוכנה. התקנת מצבר בקוטביות הפוכה תוך כדי פיצוץ המצבר החדש, שריפת אלטרנטור עם חוטיו. החלפת נורות ראשיות שלא במקומן המדויק ופזור אור לא נכון וסנוור הנהגים מול (מסוכן בטיחותית), החלפת דיסקיות בלם לא נכון (סכנה), החלפה פשוטה של להב מגב קד' שנופל או מתפרק והשמשה הקדמית נשרטת מזרוע המגב המתכתי (יקר), תיקוני חשמל והרכבת אביזרי חשמל שגורמים לקצרים ובשני מקרים אני נתקלתי בשריפת מכוניות עקב כך, החלפת מסנן דלק רשלנית שגרמה לנזילת דלק ולשריפת מכונית טוטלית (אונו טורבו). גם מוסכניקים טועים וגורמים, לפעמים, לנזקים אך הם נושאים בהוצאות תיקוני הנזק שגרמו. דווקא המוסכניקים שכותבים פה מנסים למנוע מצבי נזק עצמי שכזה ואינך חושב שבדעותיהם הם יגרמו למישהוא שדווקא בגלל זה יבוא אליהם לביצוע התיקון. אני יכול להעיד שבקארספורום כתבו הרבה גולשי רכב שלאחר תקוני קרבורטור עצמיים שכשלו צביקה הציל את המצב (כשעדיין ניתן היה). אני אישית איני יותר מוסכניק וכבר הדרכתי בהצלחה רבים, דרך פורומי הרכב השונים, כיצד לבצע תקון עצמי במדויק של תקלות שונות אך ללא כל היבט בטיחותי. בברכה - רפי לין
|
|
|
#15 |
|
Guest
|
בעיקרון אני מסכים עם אנשי המקצוע - טיפול צריך להעשות במוסך שמכיר את הדגם .
אבל ישנם דברים שאפשר לבצע לבד ( אם יש לך חוש טכני מינימלי ) כמו החלפת מצבר, החלפת וישרים, החלפת נורות וכו'. נכון יש דברים שאפשא בקלות להחליף לבד כמו פילטר אויר אבל אם מטפלים במוסך אז לא צריך להחליף אותו בין טיפולים. חוץ מזה שכמדומני לא בכל טיפול צריך להחליף פלגים ופילטר אויר |
|
|
#16 |
|
Guest
|
אן ספק שיש לכם ניסיון מקצועי מעשי בהרבה מאשר לי. העצות שנתתי נועדו לכאלה שיש להם חוש טכני מינימלי. בכול זואת גם אני שייך לתחום יותר בתאוריה וקצת פחות במעשי.
בנוסף אני רוצה לציין שיש הרבה מוסכים שעושים קומבינות על שמואל ועל ימין בעיקר בטיפולים שגרתיים [טיפולי 10000 ] כדי להרוויח עוד כמה שקלים. |
|
|
#17 | |
|
Guest
|
צטט:
מינימלי, ולכן קמו עליך מספר חברי מועדון שמקצועם ופרנסתם, הם מכונאות או חשמלאות רכב, ואשר תורמים מניסיונם לחברי הפורום, ו ורצוי להנות מניסיונם ולקבל את עצותיהם בברכה, ולא לחשוד בכשרים, ולומר שרק האינטרס של איבוד לקוחות עומד לנגד עיניהם, ושלמטבע יש שני צדדים, בטיפול עצמי אפשר לחסוך, ואפשר לגרום לנזק בלתי הפיך, שנובע מחוסר ידע, ניסיון ותנאי עבודה, השאלה האם הסיכון שווה?! ונכון יש לך אולי ידע תאורתי רב, אך אין לך ניסיון מעשי, וזה עלול להזיק לך. בברכה צביקה |
|
|
|
#18 |
|
Guest
|
עידן, בתור אחד שמטפל לבד (ולפעמים עושה גם נזקים), צריך להיות מוכן לאפשרות של ביצוע טעות ולאחר מכן תשלום גבוה על הטעות הנ"ל.
מצד שני, רק ככה אפשר ללמוד - וזה חלק משכר הלימוד ![]() נכון שקיימים מוסכים מחורבנים, שעושים את המינימום עבודה שצריך, ובעצם מזניחים את הרכבים - אבל דווקא אלו שהגיבו לך ידועים בזכות הטיפול המסור והאיכותי שלהם בלקוחות שלהם. אני לא חושב שמישהו מהם סובל ממחסור בלקוחות. התגובה שלהם באה בעצם להזהיר אנשים מלבצע טיפולים ברכב בלי ידע, מכיוון שהם חושבים שהם חוסכים ככה כסף, אבל בסופו של דבר הבורות שלהם תעלה להם ביוקר. (יש כאלה, כמוני למשל, שמוכנים לשלם על הטעויות שלהם - ולפעמים זה עולה באלפים של שקלים). |
|
|
#19 |
|
Guest
|
שלום.
קודם כול אתה לא צריך להשויץ אם תואר כי זה עדין לא עושה אותך בעל מיקצוע בתחום. יש הרבה אנשים שעוסקים במקצועות שונים בתחום הרכב כולל אותי עבדך הנעמן שיש לי הרבה יותר תעודות על הכישורים שלי ממה שיש לך שנים שאתה חיי כולל הנדסאי ו4 כתבי הסמכה שונים. תקשיב טוב ילד מה שאני שכחתי אתה עוד לו למדתה וסיכוי סביר שלא תילמד!!! אם היתה קורא בעיון את מה שכתבתי ומבין את הדברים לא היתה כותב את השטויות שכתבתה. אין לי בעיה אם חברה צעירים שרוצים ועושים דברים לבד אני בהחלט בעד ותמיד עוזר. כנס לאתר קארפורום ותגלה מי אני. נכון שאתה יודע הכול אבל אני יודע טיפה יותר והיתכונתי בדיוק למה שכתבתי. אגב אצלי במוסך עובד שהיה מכניס מברג למסנן שמן היה עף הביתה כי לא נוא מנקה את הריצפה. יש אנשים שדרך הלמידה שלהם היא עקשנות והריסה ואתה בדרך המלך. בברכה בני ל. |
|
|
#20 | |
|
Guest
|
צטט:
מי אתה ? מה זאת הצורת דיבור הזאת - " מה אני שכחתי אתה עוד לא למדתה" וכו... מה נותן לך לחשוב שאתה מבין ויודע כל כך הרבה ? |
|
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד