![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#11 |
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
איפה נמצא החיישן?
צריך לפרק חלקים כדי להגיע אליו? אירי שהגעתי אליו, פשוט בודק מתח עם רב מודד? החלפת רינגים יפתור גם את ניפוח המנוע? איך בודקים לחץ הפוך וקומפרסיה והאם זה בכלל משהו שאדם פשוט אמצעים, כמוני, יכול לבצע? כשמחליפים רינגים, זה רק רינגים או דברים נוספים על הדרך? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מד דחיסה (קומפרסיה) ומכשיר לבדחקת לחץ הפוך במנוע
את נוהל הבדיקות צריך לדעת לבצע ושי לכך מכשירים יעושיים ומכיוון שמממילא אין לך אותם, אין צורך לפרט את נוהל הבדיקה.
בברכה - רפי לין
![]() |
#13 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
נכון שאת נוהל הבדיקות צריך לדעת לבצע, וחשוב גם להבין את הממצאים המתקבלים.
jackreacher, החיישו נמצא על סעפת הפליטה לפני הממיר. את החיישן לבדוק עם רב מודד דיגיטלי. כן, החלפת רינגים יפתור גם את ניפוח המנוע. לא מחליפים רינגים כחלק נפרד. צריך מסבים, שיפוץ ראש, טיימינג, שמן , מסנן שמן, פלגים ועוד דברים שמתגלים על הדרך. כלל לא זול. דוד.
![]() |
#14 |
Junior Member
|
הבנתי.
ובכן, לפני שאני נכנס להרפתקה הכיפית הזאת, איפה באשדוד אוכל לעשות את הבדיקות שציינת, לחץ הפוך וקומפרסיה? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
אגב,
בדקתי היום את החיישן חמצן, בהנחה ועשיתי את זה נכון, פלוס לשחור מינוס לאפור, הנתון שהתקבל בטורים נמוכים (בלי גז) היה באיזור ה 0.450, וטורים ב 2000 הביאו נתונים באיזור ה 0.400. היום גם שמתי לב שיוצא... משהו שחור מהאגזוז, צירפתי תמונה. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
טוב אז הפיח קראתי שסביר להניח נגרם כתוצאה מתערובת דלק לא נכונה, ומאחר וחיישן החמצן אינו תקין (שוב, אם מדדתי נכון), אני מקווה שהחלפתו תפתור את זה.
האם יש טעם לנסות לסדר את החיישן, לשלוף אותו ולנקות בעזרת ספרי מגעים? או שאין טעם ועדיף לקנות חדש? ואם חדש, מקורי או בוש? מה המחירים שלהם בכלל? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
תחליפי לא צריך להישתגע על מקורי
![]() |
#18 |
Junior Member
|
כמה עולה תחליפי?
של איזו חברה לקחת? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
בפעם האחרונה שהחלפתי חישן חמצן זה היה לפני 5 שנים ביונדאי שהיתה לי ולקחתי חישן תחליפי יפני או משהוא דומה וזה עשה את העבודה
![]() |
#20 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
[quote=jackreacher;137079]
הנתון שהתקבל בטורים נמוכים (בלי גז) היה באיזור ה 0.450, וטורים ב 2000 הביאו נתונים באיזור ה 0.400. היום גם שמתי לב שיוצא... משהו שחור מהאגזוז, צירפתי תמונה. _/QUOTE] אין מה לרוץ ולהחליף את החיישן. הנתונים שקיבלת בבדיקה לא בהכרח מעידים על חיישן פגום, אלה על בעיית תערובת עשירה מידי. חיישן חמצן תקול יגרום לנורה דולקת בלוח השעונים. הבעיה יכולה להיגרם מבעיה אחרת, שמוציאה אותו מטווח פעולתו. כמו משיכת אוויר בסעפת היניקה ועוד.... כדי לוודא זאת, הניע את המנוע , קח סמרטוט וסגור מאחורה את יציאת האגזוז. אם המנוע לא נכבה, מצאת את הבעיה. הגושים מהאגזוז שהעלית בתמונה, הם לא תוצאה של חיישן תקול אלא גושי שמן שהתקשה כתוצאה "מהניפוח". חיישן תקול יוציא עשן שחור בלי גושים. אותה תופעה קורת כאשר מנקים בית מצערת עם ספריי קרבורטור בלי לפרק אותה כאשר המנוע פועל. דוד.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פיאט פונטו ספייס דינאמיק אוטומט שמן גיר רציף | psyrex | פונטו - טכני | 3 | 08-02-16 01:00 |
האם ניתן לדחוף רכב אוטומט מספר מטרים? (פיאט פונטו אוטומט) | BoazBoaz | פיאט כללי | 3 | 25-11-14 09:26 |
צרצור חלש ב-2000 סל"ד - פונטו ספייס ELX 2005 | danielzoran | פונטו - טכני | 2 | 17-01-10 00:01 |
ייעוץ ברכישת פונטו ספייס אקטואל 2005 + דו"ח בדיקה | kobyt | יעוץ ברכישת רכב | 4 | 22-10-09 17:46 |
מחפש פיאט פונט ספייסו 2005 אוטומט... | Hermes | קניה | 0 | 28-06-08 11:36 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד