![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: punto spice 01
|
[quote=Nuker;127486]
וזה נתונים של מחשב רכב להכניס משהו יותר מדוייק אז טנק נגמר אצלי אחרי כ 650 ק"מ אבל רוב הנסיעות שלי זה בינעירוני. (אז בסביבות ה 1:14)] אתם באמת מגיעים ל 650 קמ? כל נסיעה? זאת אוצרת שממשיכים בנסיעה מספר קילומטרים נכבד אחרי הידלקות הנורה שמשאירה כעשרה ליטרים אחרונים...אני תמיד מתדלק ברבע מכל לאחר נסועה של 520-530 קמ |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
עזוב, אני עושה סלט בגלל חוסר ידע.
מצד שני אין לי מושג למה יש גם את Airflow rate (2)I |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
צטט:
אבל אחרי שהנורה נדלקת יש לך עוד 100 ק"מ בכיף בממצוע אחרי 600 אני מתדלק נכנס 44 ליטר הטנק 47 אם אני זוכר נכון אבל לא לקחת סיכונים כי אם נגיד הרכב בעליה אז הוא יכול להכבות למרות שיש לו עוד 1-3 ליטר. אצלי אם החץ בתוך הריבוע האדום זהו תדחוף את הרכב אז אני מתדלק לפני או כשזה מתחיל להיות חופף אבל אני לא רץ לתדלק איך שהנורה נדלקת. (שוב תלוי בנסועה שלך אם הרוב עירוני לגיטימי כמו שאתה מתדלק) |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: punto spice 01
|
סבבה, תודה
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: היה היתה ספייס ולא תהיה יותר
|
טוב לזה לא ציפיתי.
התחברתי לשני פונטו נוספים היום (אחת של אחותי אחת של ההורים) והנתונים אצלם קרובים עד זהים לשלי. הממתח חיישן מעל 0.625 וולט , האינטגרטור סביב 0.52. ברכב של ההורים 2003 מנוע זהה לשלי ה2 air flow rate מאופס הרכב של אחותי 2004 דיינמיק ף מנוע זהה לשלי - air flow rate 2 לא מאופס ועוקב אחרי air flow rate הראשון. זה ממש מפתיע כי באמת חשבתי שאני מבין את המשמעות של הפרמטרים - לפחות אילו של החיישן חמצן. רק לפרוטוקול על 42 ליטר עשיתי פחות מ400 ק"מ (עירוני בלבד) - התצוגה מורה על 10.6 קמ לליטר. אחותי שלוחצת בסדרי גודל יותר ממה שאני (לא) לוחץ - אצלה מופיע 13.5. אצל ההורים שנוהגים בדעינות כמוני התצוגה מורה 12.3 ק"מ לליטר. ידוע שהתצוגה לא אמינה ומשקפת תצרוכת טובה יותר מבפועל - אבל זה רק לשם היחוס , כולם נוסעים בעיקר עירוני. עכשיו אני לוקח צעד אחורה. ואני מניח שכל המערכת מכויילת וכל החיישנים מתפקדים כמו שצריך היות ואין רישום של קודי תקלה ובהשוואה למכוניות אחרות שבהן תצרוכת הדלק הגיונית יותר - הפרמטרים בדיאגנוסטיקה זהים. מה בזה שעשו ראש מנוע יכול להביא לתצרוכת דלק שגדלה לפחות ב15-20 אחוז. (אפשר להניח שהמשקל ברכבים זהה , אין מטען , לחץ אוויר בצמיגים קפדני.) האם תא הבעירה נגיד עקב אטם ראש עבה מדי יכול לגדול בכזה נפח ? סיבה אחרת ? נערך לאחרונה על ידי gibson9655 : 15-03-14 ב 02:25. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צטט:
כן, עקב אטם ראש עבה מדי יכול לגדול בכזה נפח. וגם השחזת הראש מעבר למידה יגרום למנוע להתאמץ יותר, ויצרוך יותר דלק. בזמן שכל החיישנים מתפקדים כמו שצריך, והיות ואין רישום של קודי תקלה. מה שקובע את ההבדלים הם: א. מס' הק"מ. ב. הקומפרסיה. ג. שחיקת הצילינדרים. ד. אטימת השסתומים. ה. ההבדל בזמן בין הטיפול, פלגים מסבן אוויר יכו'. דוד.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
|
תודה דוד אני מנסה להבין סעיף סעיף שרשמת , נגיד שאני מבודד את הבעיה ככה שכל סעיף הוא האחראי הבלעדי לבעיה.
1. אטם ראש עבה מדי : מנוע כדי שיצרוך יותר נגיד 20 אחוז , אז לפי נפח של גליל (צילינדר) פאי * קוטר * גובה * 1.2 הקוטר זהה ולכן הגובה צריך לגדול ב20 אחוז. 20 אחוז בגובה תוספת יחסית לאטם הקודם אחרי השחזה של הראש זה המון המון גובה. אתה אומר שזה נשמע לך הגיוני ? (לי אין מושג) 2. אטם ראש דק \ השחזה עודפת מדי - תקטין את נפח הצילינדר , למה שתצרוכת הדלק תגדל ? 3. קומפרסיה \ שחיקת רינגים - הייתי אמור לראות גם אכילת שמן - לא נאכל שמן. יציב כמו מגדל אייפל על הפס העליון. - ק"מ - שקול לקומפרסיה , לא ? 4. אטימת שסתומים שקול לאיבוד קומפרסיה , רק שפה הייתי מצפה לקבל אינדיקציה על תערובת לא מאוזנת עשירה (שסתומי יניקה) או עניה (שסתומי פליטה) , לא ? 5. פלאגים ופולטר אוויר חדשים. נערך לאחרונה על ידי gibson9655 : 16-03-14 ב 09:35. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
אני לא מתכונן להיכנס לחישובים של הנדסת מכונות.
מה שחשוב באיתור תקלה, זה להתמקד בגורם לבעיה, שהיא כרגע תצרוכת דלק גבוהה. את הגורם יש לחפש באחד מהחלקים הבאים: א. משיכת אוויר. ב. חיישו (ECT) ג. חיישן (MAP) ג. חיישן (IAT) ד. חיישן (APP) במידה שהחיישנים הנ"ל תקינים. סיבה אפשרית נוספת לתצרוכת דלק גבוהה היא גובה ראש מנוע או שימוש באטם דק מדי . לפי הוראות היצרנים אסור שגובה ראש מנוע יהיה נמוך מ -111.3 מ"מ. אם בזמן השחזת ראש מנוע הוא הגיע לגובה נמוך מזה, לא ניתן להשתמש בו יותר, אלא אם מגביהים אותו ע"י הלחמת אלומיניום ומשחיזים שוב, דבר כשלעצמו יקר מאוד. ויש לשקול החלפת הראש. אם הראש עדין בגובה טוב יש אפשרות להחליף אטם ראש בעובי נכון שיחזיר את המנוע לעבודה תקינה. כפי שאמר המשורר, " אליה וקוץ בה" מי יפרק ראש רק כדי לבדוק ?. בראשים מסויימים יש שקע בצד. כאשר ההשחזה "מוחקת" את השקע, הראש פסול. דוד.
|
|
|
|
#19 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: ניסאן קשקאי, סניק
|
בפונטואים חיישן חמצן קדמי (וזה ממש לא חיישן אויר או זרימת אויר) משפיע מאוד על תצרוכת דלק ולכן חשוב מאוד למדוד אותו עם סקופ כדי לוודא כי תפקודו אינו עצל.
למיומנים שבינינו אפשר גם עם רב מודד אבל כזה שמגיב מהר כמו רבי מודד של שווה-ארנו או פלוק ולא רבי מודד שקונים בהום סנטר. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Senior Member
|
דוד וגריז דונקי תודה
דוד יש דרך שאני יכול לדעת אם אמור להיות שקע בראש בצד? איפה הוא אמור להמצא בהנחה ולא נמחק ? לגבי החיישן חמצן הקדמי , אני אעלה אותו על גרף בקרוב בהנחה והתוכנה מסוגלת, לא בדקתי עדיין. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| תוכנת דיאגנוסטיקה לפונטו | vladi_mi | פונטו - טכני | 22 | 15-03-13 13:25 |
| כבל דיאגנוסטיקה לאבחון תקלות | forum770 | פונטו - טכני | 6 | 30-03-12 00:38 |
| 2 שאלות בקשר לחום מנוע וכבל דיאגנוסטיקה | liorkin | פונטו - טכני | 1 | 09-01-12 22:51 |
| כתבה מהבוקר במוסף ממון על סמל"ת | Ron_Dadon | פיאט כללי | 4 | 28-05-09 02:46 |
| תוצאות דיאגנוסטיקה hgt | yaniv hgt | פונטו - טכני | 2 | 04-06-08 16:54 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד