![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
שלום לכולם
השבוע קניתי פונטו שנת 2005 מנוע 1250 הייתי שמח לקבל כל מיני טיפים ועצות שקשורות לאחזקה של האוטו. כמו כן יש לי שני כתמים ענקיים במושב האחורי, וכל הערכות ספריי שקניתי לא עוזרות. יש למישהו רעיון? תודה לכולם |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פנדה !!!
|
ראשית מז"ט!
הפונטו הוא רכב חסכוני,מרווח, מהנה ואמין מאד אם טופל כיאות.
ראשית, וודא שנוזל הקירור ברכב הוא מסוג Parafluולא משום סוג אחר. ראשי המנוע בפיאט רגישים מאד לנוזל קירור זר! דבר זה עלול לגרום לקורוזייה בראש המנוע ולהרס שלו. שנית, לגבי הכתמים במושבים, נסה את ערכת הטיפוח של STP או 'טרטל'. בברכה. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פנדה
|
תתחדש,
ממליץ גם על STP,למרות שזה תלוי ממה נגרם הכתם,לא כול כתם החומרים הללו מסוגלים להסיר,אם לא נסה לבדוק בדייטלינג אם זה אפשרי,או לשקול לקנות כיסוי מושבים.
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
עוד כמה שאלות:
כרגע אני עומד על 129 אלף ק"מ. רשום לי שצריך לעשות טיפול ב 130. מה בדיוק קורה בטיפול? לצערי הרכב נקנה ללא ספר מעקב, ובבדיקה לפני הקנייה במכון נמצא רק צורך באיזון פרונט. אני יודע שיש איזה רכיבים שצריך להחליף כל כמה זמן, כמו רצועת טיימינג. איפה זה נכנס? בטיפול הקרוב? מצד אחד אני לא מבין כלום כי זה האוטו הראשון שלי, מצד שני אני לא רוצה שיעבדו עליי. הנוזל קירור, אני לא יודע כמה הקפידו על נוזל קירור נכון, נכון לעכשיו הכל שמיש. יש דרך לדעת? הבנתי שהPARAFLU הוא די קשה למציאה. אפילו באינטרנט קשה למצוא. עוד שאלה: איך אני פותח ספר מעקב? סתם מארגן טבלה ומעדכן כל טיפול, קילומטרז', תאריך, מוסך וקבלה? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
טיימינג אחת ל3 שנים, או 60 אלף ק"מ, הקודם מבינהם.
אם הרכב טופל במוסך מורשה, תהיה היסטורית טיפולים מסודרת במחשב החברה. אין בעיה למצוא פראפלו, בכל מוסך מורשה של פיאט ניתן לרכוש כחול, או אדום. לגבי היסטורית טיפולים אצלך, ממש כך, לשמור קבלות זה בגדול העניין. אני מסדר הכל בסוג של קלסר, עם כל הניירת לרכב. בכל מקרה, אם תטפל במוסכים מורשים, יהיה תיעוד במחשב החברה. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Junior Member
|
אחלה.
עוד שאלה, ראיתי באינטרנט שאנשים משתמשים בשמן 10W40 (וממולץ 15W40) מה ההבדל? מה עדיף? מה אומר אם זה חצי סינטטי? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
מצאתי תשובה, הנה הלינקים שאנשים גם יראו:
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5539 http://www.nazzima.com/view_article.php?a=469 תודה! אשמח לקבל עוד מידע בנושא אחזקת פונטו ספייס... עריכה: ועכשיו עוד שאלה, ליד הבית שלי מוכרים צמיגי DUNLOP, לא מצאתי הרבה התייחסות בפורום, אני רוצה לתת לאוטו את האיכות הטובה ביותר במחיר מתאים לכיס, כדאי להשתמש בהם? נ.ב. השכלתי מהפורום על עניין של ה"טריות", אז אין צורך בהסבר על זה. נערך לאחרונה על ידי YuriFink : 23-10-11 ב 23:55. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Super Moderator
מנהל
|
10W40 זו הוראת היצרן.
5W40 אם בא לך להשקיע. צמיג שופטים לפי הדגם שלו, לא לפי החבר'ה. גם לדנלופ יש צמיגים גרועים, לצד צמיגים טובים. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
אני מדבר על 165/70 הסטנדרט.
לא הבנתי מה הרווח בלשים מידה אחרת. צמיגי 165/70 של DUNLOP טובים? יש למישהו ניסיון? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Super Moderator
מנהל
|
שוב, מהו דגם הצמיג?
דנלופ זו החברה. היא מייצרת מספר לא קטן של צמיגים. מהו הדגם של הצמיג שהוצע לך? 165/70 זו המידה של הצמיג, לא הדגם שלו. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בעיה בחשמל או אלטרנטור ? פונטו קבריו 95...צריך עזרה בבקשה ! | dave7ballplayer | פונטו - טכני | 7 | 11-09-11 21:08 |
| צריך עזרה בבקשה | avielg | פונטו - טכני | 4 | 25-09-10 17:43 |
| צריך עזרה בניקוי בית מצערת פונטו 2001 sx | ddiman | פונטו - טכני | 1 | 31-03-10 19:43 |
| שכפול מפתח פונטו ספייס- קראתי בפורום ועדיין צריך עזרה ועדכונים | shaharv | פונטו - טכני | 7 | 27-08-09 00:21 |
| פיאט פונטו מחירים של חלקים (צריך עזרה, ממש לא דחוף) | פורום הגראז' | 13 | 24-05-07 23:13 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד