![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד.. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Guest
|
אתה תביא את השמן איתך, מכיוון שאני כמעת בטוח שלא יהיה להם כזה. (ואם כן אז ידחפו לך את ה 80/90 הרגיל, יגידו שזה אותו דבר,או שפשוט יגבו ממך מחיר גבוה מדי)
שמן זה (ESSO/TOTAL)הוא שמן מקורי של PEUGEOT/CITROEN , ניתן לקנות אותו בכל מרכז שרות מורשה. המק"ט שלו - 973641 , 2 ליטר, עלות 100 ש"ח. אם אתה נמצא באזור הרצליה, אתה מוזמן לעבור אליי (מרכז שרות PEUGEOT/CITROEN) באזה"ת הרצליה פיתוח, תקבל גם הנחה. כמו כן אני ממליץ בחום על השמן מנוע 15W/50 ונוזל קרור. אבל לא נכנס לזה עכשיו (תרצה יותר פרטים והסבר , תפנה בפרטי או תתקשר) |
|
|
#12 |
|
Guest
|
השמן המומלץ על ידי היצרן והשמן קרוב לוודאי שיש לך בתיבת ההילוכים (זה עם הפונטו 2003) הוא:
Tutela Car ZC75 Synth זהו שמן SAE 75W80, כלומר בדיוק מה שאדי אמר שצריך לשים. כמות השמן הדרושה היא סך הכל 1.65 ליטר. דווקא על דבר כזה שיכול להיות ממש פשוט כדאי להתייעץ עם מוסך מורשה - מומלץ המרכזי או מוסך שמשון. דווקא שמתי לב שלא חסר מיקרים שאנשים כתבו על בעיות כאלה ובסוף התברר שצריך לגרז את החלק התחתון של ידית ההילוכים או את החיבור לתיבת ההילוכים, אדי מה דעתך ??? אגב אדי - אל תשכח שבפיאט מומלץ למלא אך ורק נוזל קירור מסוג פאראפלו - Paraflu. השמן המומלץ על ידי היצרן הוא 10/40. |
|
|
#13 |
|
Guest
|
יש בזה משהו , אפילו הרבה... אבל
אני לא נמצא יע יד הרכב ולא רואה את המתרחש. לפי התלונה שמעלה הבחור (קר משתלב לא טוב,חם יותר טוב) הבעיה בד"כ בשימון התמסורת. כמה עולה השמן הנ"ל במוסכי פיאט? לגבי נוזל קרור- PARAFLU הוא נוזל מצויין ,אבל סובל מחסרון אחד - הוא מצריך ערבוב במים. בזה זה נגמר, לא משנה מים מזוקקים לא מזוקקים , הכי מזוקקים. נוזל קרור של PEUGEOT מגיע כבר מוכן ולא צריך לערבב אותו עם שום דבר. שמן בדרג 15W/50 הוא יותר עמיד (גם יותר יקר) משמן 10W/40 תחום פעלה של 15W/50 הוא יותר "רחב" מ- 10W/40. דברים אלו לא תאוריה , זה בדוק ומוכח מניסיון אישי אם כמות די גדולה של מכוניות. |
|
|
#14 |
|
Guest
|
מעולה, תודה רבה!
|
|
|
#15 | |
|
Guest
|
צטט:
הפאראפלו גם הוא מגיע מוכן לשימוש! - יש במוסכים פאראפלו במיכל פח של 2 ליטר של חברת Selenia. הנוזל מיובא מחו"ל. |
|
|
|
#16 |
|
Guest
|
אתה בטוח שהוא של חברת "סלניה" ולא של חברת "דלק"
אם כן אז אין שום בעיה, פשוט אני יודע שמה שהיה מביאים לפני זה - תרכיז 1 ליטר או מוכן 2 ליטר של "דלק" למרות שכתוב על זה SELENIA |
|
|
#17 |
|
Guest
|
כן בוודאות של FL שזה בעצם Selenia. פח של 2 ליטר שמיוצר באיטליה וכתבו עליו במודגש שהחומר מוכן לשימוש ואין למהול אותו. רוצה צילום ?
לפי ספר הרכב מותר להשתמש גם בתחליפים של סונול או דלק. אבל מתברר שכנראה לייבא מאיטליה פאראפלו זה לא הרבה יותר יקר מזה של דלק. עלה לי לפני כשנה 35/37 ש"ח לפח של 2 ליטר (אין פחות ואין יותר). לא הכי זול אבל גם לא ממש יקר. |
|
|
#18 |
|
Guest
|
בסדר גמור , נוזל של PEUGEOT - מחיר זהה.
לפי הספר או לא לפי הספר - אני לא ממליץ על חומרים תוצרת הארץ |
|
|
#19 |
|
Guest
|
אצלי ספייס ידנית 2003, לא ידעתי איזה שמן גיר יש אצלי ומה מצבו, ולכן במסגרת טיפול 80K ביקשתי להחליף גם את השמן גיר. השמן ששמו לי במוסך מורשה הוא דלק 75/90 ומאז אני סובל מהתופעות הבאות:
כשהרכב קר: א. כל ההילוכים עוברים קשה, וקשה להוציא מראשון. כשהרכב חם, לאחר נסיעה ארוכה: ב. הורדה משלישי לשני, ושני לראשון הולכת קשה. ג. ברמזור, מניוטרל לראשון, לא תמיד נכנס, צריך לנסות כמה פעמים. בכל התופעות הנ"ל לא נתקלתי לפני הטיפול, וכבר ביציאה מהמוסך הרגשתי את ההבדל בהעברת ההילוכים. אני ישר "מאשים" את השמן גיר, אבל האם ייתכן וגורם לתופעה משהו אחר שבוצע במהלך הטיפול ? אני כרגע לא מציין את שם המוסך מאחר והם בודקים כרגע את הנושא מול המרכזי, ואת האפשרות להשיג את השמן המקורי בארץ. |
|
|
#20 |
|
Guest
|
בעיקרון לפי מה שאתה כותב ברור שמשהו לא בסדר עקב הטיפול. מסקנה פשוטה.
מפתיע אותי שאתה כותב שבמוסך מורשה שמו שמן 90 75 כי המומלץ הוא 80 75. כמות השמן היא 1.65 ליטר. בעיקרון בדיוק מתחת לצינור העליון שמוביל מהמנוע לרדיאטור יש בורג אלן שהינו פתח הבדיקה לכמות שמן גיר. רק לפני נסיעה או לאחר כמה דקות עצירה מותר לבדוק ואני חושב שממש חייבים ליפט לכך. ממלאים שמן עד שנוזל השמן מהפתח הזה. בעיקרון, אין הוראה להחליף שמן גיר ידני בשום שלב (לכאורה). |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד