![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
הדוושה כמו שאמרתי יורדת עד הסוף רכה מאד אם זה נחשב ספוגית ,
ולא נשמע מסובך , מה שכן צריך לקנות שמן ברקסים ? ואם היה מדריך עם תמונות היה עוזר מאד ננסה לחפש , נראה אם מחר יהיה לי מוזה נעשה את זה ,
![]() |
![]() |
#2 |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
לאחר שמכובדי רפי לין לימדני כי אין מכנים זאת שמן ברקס, אלא נוזל בלמים. היות והוא לא באמת שמן.
אז קיבלת טיפ בעניין הזה. לגבי ניקוז אוויר, קשה לי להאמין שמדובר בניקוז אוויר, היות ולא הגיוני שלפתע תכנס אוויר למערכת, ולכן כמו שארילו אמר ככל הנראה משאבה. אל תבזבז זמנך על ניקוז ועל נוזל בלמים סתם, ועבודה של פירוק גלגל גלגל ועבודה לחינם. החלף משאבה, מדובר בעסק לא יקר בכלל, מה גם שלאחר שמחליפים משאבה אז גם ככה שמים נוזל בלמים חדש ומנקזים אוויר מחדש. זה חלק מהתהליך.בדוק שמשתמשים בנוזל בלמים המותאם לריכבך DOT4 או DOT3 ולא לבלבל בניהם. לצערי המוכניקים מכירים רק את ה DOT3 ושמים אותה לכוווולם. עוד דבר, בקש מהמכונאי גם שיפרק את הגלגלים האחורים! ויפרק את הדראמים ויראה את מצב הבלמים האחורים, היות ואני רואה שכתבת שנבדקו רק בקידמיים. יש לא מעט דברים שאפשר לשחק איתם ברכב ולקמבן אותם, בלמים זה לא אחד מהם! אני מצר על כך שהיית צריך לדפוק את ריכבך ורק לאחר מכן לגשת למכונאי, אך נביט על החצי כוס המלאה בכך שלא הרגת משפחה במקום.
בתקווה שעזרתי, סער נערך לאחרונה על ידי saar : 02-09-10 ב 02:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
סער עכשיו גם אני למדתי שזה נקרא נוזל בלמים
![]() ולגבי הבלומים אחורים , הם גם נבדקו ונמצאו יחסית תקינים , (אתה יודע כל מוסכניק מנסה לדחוף עוד טיפול ) אולי אני מנסה לשכנע תעצמי שזה רק ניקוז ( בגלל שכבר היה נזק החודש של מצבר ואלטרנטור + פחחות ופנס שגם צריך בגלל התאונה ) . 1) שבדקתי שמן הפקק היה יחסית מאד פתוח , אולי משם נכנס אויר עם הזמן 2) הבלמים עובדים רק לא כמו שצריך עובדה שכן היה סימן בלימה על הכביש בכל מקרה תודה על העזרה מחר על הבוקר נשב על זה .. כמו שאמרת איי אפשר לשחק עם בלמים
grande punto נערך לאחרונה על ידי מודל סי אי : 02-09-10 ב 06:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
מישהו מטפל בך?
הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
|
אני מבין לליבך ידיד יקר, אך מדובר בחלק שהוא לא יקר.
משאבת בלם מרכזית לא צריכה לעלות יותר מ 150 ש"ח.
![]() |
#5 |
Senior Member
|
הבנתי שנהוג לעדכן מה נעשה בסוף (אפילו שקצת באיחור)
אז ככה קניתי משאבת ברקסים 200 ש"ח כולל מע"מ + 30 ש"ח נוזל בלמים הסוג (הכי יקר) DOT 4 נסיתי להחליף לבד אבל הברגים היו שחוקים ותקועים אז הלכתי לאיזה מוסכניק בשכונה ב100 ש"ח עשה תעבודה .. הנוזל שם היה משש כמו פוץ ובהתחלה והוא טען שלא צריך לעשות ניגוז מגלגלים רק דרך המשאבה , ואז אמרתי לו שגם אני לא צריך לשלם ![]() נ.ב שוב תודה לעוזרים ולפורום פיאט
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
אני הוזה או שהיא נראית כמו פונטו HGT שעברה שינוי עצבני?! | raanan_t | רכב כללי | 3 | 08-03-09 21:45 |
הלכה משאבת מיים..שאלה בנושא | bitamar | אונו - טכני | 7 | 13-12-08 14:21 |
זירוז הנעה? אפשרי? ואיך עושים זאת? | saar | פונטו - טכני | 11 | 02-12-08 13:49 |
איך רכב ליסינג עובר טסט, ואיך מטפלים בו | ארילו | רכב כללי | 10 | 14-12-07 17:08 |
תוסף מנוע. איזה ואיך ? | פורום הגראז' | 6 | 20-05-07 02:41 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד