צטט:
|
במקור פורסם על ידי orenhazan
טוב גדעון אני ינסה להסביר בשפה פשוטה וללא נוסחאות מסובכות אני מאמין שהנושא של האוקטן בדלק מעניין את כולם. ההבדל באוקטן מבטא את רגישות המנוע לדטונציות ואני יסביר ככל שאתה עולה במספר האוקטן בדלק כך הדלק פחות דליק לכן דלק 95 נדלק יותר מהר מדלק 98 בדלק 98 אנו משתמשים במנועים עם יחס דחיסה נמוך ב HGT יש לנו יחס דחיסה של 10.3:1 שזה יחס דחיסה יחסית גבוה לכן נוצר מצב שבתדלוק עם דלק 98 ביצועי הרכב הם פחות טובים אני זוכר שבשנת 2001 בדקנו HGT בדינמומטר עם שני סוגי הדלקים בדלק 98 היתה ירידה קלה בביצועי הרכב במיוחד בתחום הסל"ד הגבוה ועוד דבר מעניין הנעת הבוקר הייתה יותר מהירה עם דלק 95 מאשר עם 98 לגבי הצילצולים שאתה מדבר עליהם לא צריכים להיות צילצולים בדלק 95 אם הוא נקי ולא מהול או משהו כזה. על גוף המנוע יש חיישן נקישות שתפקידו לבטל את הצילצולים האלה והוא עושה את זה עם דלק 95 בצורה מעולה. אין שום בעייה שאתה מתדלק 98 העניין הוא שזה לא מוסיף כלום זה לא יותר בריא למנוע כמובן שזה לא גורם נזק. ההוראות המפורשות של היצרן הם להשתמש בדלק 95 וזה לא סתם תאמין לי יש כמה דגמי אלפא עם מגדשי טורבו ששם יחס הדחיסה נמוך והוראות היצרן הם להשתמש רק בדלק 98.
כך שכל העניין הוא לא רק שאלה של מחיר הדלק.
|
אולי באמת תצרף נוסחאות שמהם הגעתה לשטויות שאתה רושם