מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > פורום כללי > רכב כללי
עקוב אחרינו ב-RSS

רכב כללי מדברים על עולם הרכב (מלבד פיאט).

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

חזרתי למועדון- והפעם עם פונטו: גלריה מתעדכנת

שם:  
צפיות: 
גודל:   

ה- פיאט שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

my nice spice *מתעדכן*

שם:  
צפיות: 
גודל:   

האונו היפה שלי :)

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפיאט שלי 2001

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

תגובה

כלי נושא הצג מצבים
ישן 04-05-10, 14:09   #1
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
חברים יקרים אעשה בהירות לנושא מעורפל זה.

לעולם לא יצא חוק המדבר על אוזניה ולכן אנשים לא מודעים. אז אני אסביר.

החוק מחייב כלשונו (תקנות התעבורה) "נהג המעוניין לדבר בשעת נסיעה, חייב במיקרופון קבוע המותקן ברכב" - זה מאז ומתמיד היה החוק, זה הקנס שנותנים לכל אדם כאשר תופסים אותו מדברים בטלפון סלולרי בעת נהיגה שלא באמצעות דיבורית (מיקרופון קבוע המתוקן ברכב).

זה החוק היחיד המתייחס לעיניין טלפון סלולרי ברכב.

מכך ניתן להסיק שאוזניות (דיבוריות אישיות וכול היוצא בהן), וגם לדבר בספיקר של הטלפון, אינו תחליף שכן החוק מבקש מיקרופון קבוע המתוקן ברכב, דהיינו דיבורית מותקנת.

--------------------------------------------------------
לעיניין הודעות טקסט וכו', אין להם חוק מיוחד (למיטב ידיעתי) אלא הם יכנסו בתקנות התעבודה של "נהיגה שלא זהירה ברכב", אפשר גם לרשום לאותו נהג "אי אחיזת ההגה בשתי ידיים", וכיוצא באלה.
ישן 04-05-10, 14:42   #2
moty003
Senior Member

האווטאר של moty003

הגלגלים שלי: הונדה האצ'בק
מה לעניין ספיקר (רמקול) המותקן בפלאפון?
moty003 מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-05-10, 16:50   #3
Lexxxa
Senior Member

האווטאר של Lexxxa

הגלגלים שלי: VW GOLF 2.0 Manual
סער, שלום לך. שאלה, יש לי GPS, המתקן שלו הוא קבוע ברכב (תמיד מחובר לשמשה), בGPS יש פונקציית דיבורית (בלוטות) , GPS עצמו מחובר למע' של הרכב. האם לפי החוק ניתן לדבר בדיבורית כזו בנסיעה ?
Lexxxa מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-05-10, 17:38   #4
ארילו
Administrator
מנהלמנהל

האווטאר של ארילו

הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
לקסה - כן.

סער תיקון קטן אומר שאפשר לדבר בטלפון בעל ספיקר בתנאי שהטלפון מוקם במקום קבוע ולא יכול לזוז משם (וכמובן שלא ביד).
ישן 04-05-10, 20:52   #5
i12z
Senior Member

האווטאר של i12z

הגלגלים שלי: פונטו טורבו דיזל 1700,סיטרואן C5 2006, פיג'ו 206 2002, סקודה פאביה 2002, Mercedes 516 2008
שלח הודעה דרך ICQ ל i12z שלח הודעה דרך MSN ל i12z
אז מה נסגר? אני אקבל דוח אם אני מדבר באוזניית בלוטוס או לא?
אני לפני שנה וחצי קיבלתי דוח על אוזנייה רגילה, דוח של 1000 שקל, עירערתי לבית משפט ושהגעתי לשם השוטר שמכניס למשפט קרע לי את הדוח ואמר לי אתה משוחרר, אז מה יהיה הסוף חוקי או לא?
i12z מנותק   הגב עם ציטוט
ישן 04-05-10, 23:06   #6
saar
מישהו מטפל בך?

האווטאר של saar

הגלגלים שלי: פונטו 90 ELX קבריולט 1600
מקווה שעכשיו הכל יהיה ברור

תקנה 28 לתקנות התעבורה קובעת:

(א) נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה, אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה.

(ב) האמור בתקנת משנה (א) יחול גם על הנוהג ברכב שבו הותקן או מצוי מכשיר טלפון קבוע או נייד, והנוהג ברכב רשאי להשתמש בטלפון רק באמצעות מיקרופון המותקן ברכב.

מה הדין של נהג אשר השתמש במכשיר הפלאפון שלא באמצעות מיקרופון המותקן ברכב, אך החזיק בהגה בשתי ידיו? האם עבר על התקנה, משום שלא השתמש בפלאפון באמצעות מיקרופון המותקן ברכב, או שמא לא עבר על התקנה, משום שלא הסיר את ידיו מההגה לצורך ביצוע השימוש במכשיר הפלאפון.

יובהר, כי שאלה זו מקבלת משנה תוקף, שכן קיימים כיום פלאפונים סלולאריים, שאין כל צורך לקרבם לאוזנו של המשתמש בהם או לפיו כדי לנהל שיחה באמצעותם. המשתמש יכול להניחם על המושב שלידו או במתקן כלשהו על לוח השעונים, לדבר לחלל המכונית וקולו יישמע לשותפו לשיחה באמצעות המיקרופון הפנימי המותקן בטלפון, והוא ישמע את שותפו באמצעות הרמקול הפנימי שבפלאפון.

לא רק זאת, אלא שישנם פלאפונים שבהם אין צורך לחייג את המספר, וניתן לתת פקודה קולית לפלאפון לבצע החיוג, ולצורך קבלת שיחה ניתן לתכנת הפלאפון באופן שיענה באופן אוטומטי לאחר מספר צלצולים ולכן הרשעת אדם על כך שדיבר בפלאפון כשהוא אוחז את ההגה בשתי ידיו, על אף שהשיחה מבוצעת שלא באמצעות מיקרופון המותקן ברכב נראית בלתי סבירה.

ניסוחה הראשוני של תקנה 28 לתקנות התעבורה חייב את נהג הרכב להחזיק בידיו את ההגה, כל עוד הרכב בתנועה פרט לסייג הכולל אפשרות להסיר יד אחת בלבד מן ההגה, כאשר השימוש ביד המוסרת מההגה נועד להבטיח את פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה, למשל החלפת הילוכים, איתות וכדומה.

תרבות השימוש המכשיר הפלאפון אילצה את המחוקק לשנות את התקנה כך שבשנת תשנ"ד הוסף סעיף קטן (ב) אשר הורה כי : " ... והנוהג ברכב רשאי להשתמש בטלפון רק באמצעות מיקרופון שלהפעלתו אין צורך להסיר יד מהגה הרכב או מהכידון".

בהמשך בשנת תשנ"ח תוקן נוסח התקנה לנוסחו כיום: "... והנוהג ברכב רשאי להשתמש בטלפון רק באמצעות מיקרופון המותקן ברכב".

בית המשפט אשר דן בסוגיה קבע כי האיסור על השימוש בפלאפון שלא באמצעות מיקרופון מבטא איסור שאינו נוגע בהכרח לאי החזקת ההגה בשתי ידיים. שכן, הדרך שנמצאה בטוחה לקיום שיחה במכשיר הפלאפון במהלך הנהיגה היא כאשר השימוש נעשה באמצעות מיקרופון המותקן ברכב ואף לשון התקנה המתיר את השימוש בפלאפון עושה שימוש במילה "רק", ומשמעות הדבר היא כי נאסר שימוש אחר בפלאפון, היינו שלא באמצעות מיקרופון המותקן ברכב. איסור זה יחול אם ההגה מוחזק בשתי ידיים ובין אם לאו.

ואלו הם דבריו של בית המשפט:

" מתקין התקנות סבר, שרק שיחה בפלאפון, באמצעות מיקרופון, תבטיח שתשומת ליבו של הנהג לדרך ולנהיגה, לא תיפגע. השיחה בפלאפון, בזמן הנהיגה, מפחיתה את ערנותו של הנהג, לנעשה בדרך, ולאופן נהיגתו. הוא צריך להתרכז במה שבן שיחו אומר לו, ולהשיב לו תשובות.

השוואת השיחה בפלאפון, בזמן נהיגה, להאזנה לרדיו, אינה נכונה לדעתי. האזנה לרדיו היא האזנה פסיבית, בוודאי כשמדובר בהאזנה למוסיקה, אך גם כאשר מקשיבים למהדורת חדשות או לתוכנית מלל.

מאידך, שיחה בפלאפון, היא האזנה המחייבת דריכות וערנות יתר. על הנהג, להתרכז במה שהוא שומע, ולחשוב על תשובה מתאימה. דריכות וערנות יתר זאת, מפחיתה, מטבע הדברים מתשומת הלב המרבית הצריכה להיות מוקדשת, לכביש ולכלי הרכב האחרים, שנעים בקרבת הנוהג.

על כן, דרש מתקין התקנות, שהשיחה בפלאפון, תהיה, בזמן הנהיגה, רק באמצעות מיקרופון, שכן קיומו של מיקרופון, מפחית, המידה ניכרת, את הפעולות הפיסיות שצריך נהג לעשות בידיו, לצורך שיחה בפלאפון.

לפיכך האיסור בתקנה 28(ב) לתקנות התעבורה, לשוחח בפלאפון, בזמן נהיגה, ללא מיקרופון, תקף גם כאשר הנהג מחזיק את ההגה בשתי ידיו."
ישן 04-05-10, 23:51   #7
i12z
Senior Member

האווטאר של i12z

הגלגלים שלי: פונטו טורבו דיזל 1700,סיטרואן C5 2006, פיג'ו 206 2002, סקודה פאביה 2002, Mercedes 516 2008
שלח הודעה דרך ICQ ל i12z שלח הודעה דרך MSN ל i12z
סער, במקרה יתכן שאתה עורך דין ? אתה תמיד מפנק בפסוקי דין.
i12z מנותק   הגב עם ציטוט
תגובה

חוקי פרסום הודעות