![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס 2001 sx60 דגם מנוע A4000
|
עדכון לאחר בדיקה במוסך: נפרץ אטם ראש, אחת מ- 4 הבוכנות (אם כך זה נקרא) נראית כסופה, שאר ה- 3 נראות שחורות. נאמר לי כי הכסופה זה בגלל שנכנסו לשם מים ושהשחורות זה כי נכנס לשם הרבה שמן.
בקיצור הלך ראש מנוע. בנוסף גם תושבת מנוע עליונה קרועה, עולה 530 ש"ח חדשה, הלוואי והייתי יודע מי מוכר באיזור תעשיה ישן נתניה תושבת מפירוק במחיר זול יותר. עלות ראש מנוע 2,000 ש"ח לפני מע"מ, 2,320 אחרי מע"מ. אך נאמר לי כי האוטו יאכל יותר שמן מאשר בעבר. אם אני רוצה יש אופציה ב'. אופציה ב' - אפשר גם להחליף מנוע, מנוע מיבוא עם קילומטראז' נמוך (שלי עשה 188,000 ק"מ, בחדש בערך 60,000-80,000 ק"מ), אך המחיר גבוה, בערך 7,000 ש"ח כולל מע"מ. נראה כי האופציה היחידה היא לעשות ראש מנוע ולקנות 5 ארגזי שמן מנוע (בכל ארגז 3 שמנים) לשנתיים הקרובות
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
אם עושים ראש מנוע כמו שצריך אין סיבה שתהיה צריכת שמן גבוהה במיוחד.
אלא אם הרינגים שלך בסוף החיים שלהם. לגבי מנוע מיבוא - אין לך דרך לבדוק כמה ק"מ הוא באמת עשה, אם זה אפשרי עדיף לשפץ את הנוכחי.
|
|
|
#3 |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס 2001 sx60 דגם מנוע A4000
|
במוסך אמר לי שהוא לא רוצה להתעסק עם שיפוץ כי זה כמו חצי וחצי הוא לא עושה.
או שמחליפים מנוע או שלא. אני לא יודע כבר.. החלטתי לעשות ראש מנוע. והבנתי שראש מנוע זה ידוע שיצרוך יותר שמן, גם אם עושים טוב. כי הרתחתי אותו, פעמיים. פעם אחת לפני שנתיים ועכשיו פעם נוספת. חבל שאין דרך להבחין בזה קודם - מד החום הראה שתקין. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
פשוט שיפוץ טוב ידרוש מהמוסכניק יותר עבודה מאשר החלפת מנוע
![]() בעקרון כל עוד הצילינדרים עצמם במצב טוב אין מניעה לעשות שיפוץ. בד"כ אחרי ראש מנוע במנוע זקן מתחילה צריכת שמן כי הרינגים עצמם גם זקנים ולא עומדים בלחצים שחודשו.
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| איפה אפשר להשיג אטמים לבית מצערת בבאר-שבע? | Nadav_Mam1 | פונטו - טכני | 1 | 07-12-09 23:12 |
| התיעצוץ לנוגע לפונטו טורבו..(בימים הקרובים הולך לקנות) | אבישי פרוספר | יעוץ ברכישת רכב | 7 | 28-07-09 00:54 |
| התיעצות לגבי סט אטמים (ספייס elx 2001) | איתם קופרה | פונטו - טכני | 24 | 15-07-09 22:57 |
| רעש מהאגזוז | פורום הגראז' | 4 | 11-08-06 11:05 | |
| סימפטומים של שפעת העופות - יכול להציל חיים | אוף טופיק | 0 | 23-02-06 15:29 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד