![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Member
הגלגלים שלי: Punto Spice ELX
|
כמה יוצא לכם טיפולים שוטפים+מוסכים יהוד/ירושלים
שלום לפורום.
יש לי פונטו ספייס 2001, +- 95K ק"מ. אני לוקח אותו פעם בשנה (או 20K ק"מ) לטיפול שוטף במוסך שמשון ביהוד. לפני שנתיים ביצעתי טיפול גדול כולל רצועת תיזמון. לפני שנה עוד טיפול שוטף (טיפול 80K ק"מ). לשמחתי האוטו לא רואה מוסך מלבד הטיפולים השוטפים פעם בשנה. הגיע הזמן לבצע עוד טיפול, הפעם טיפול 100K ק"מ. עד כאן הרקע. 1- לכמה לצפות מבחינה כלכלית בטיפול הקרוב? כמה יוצא לכם לשלם פחות או יותר על טיפולים שוטפים? נכון שזה מוסך מורשה אבל זה תמיד נגמר בסכום די גבוה, מעל אלפיים... תמיד יש עוד משהו לעשות מלבד הטיפול כמו החלפת דיסקיות בלם למשל...גם אצלכם זה ככה? 2- האם ה טיפול הקרוב (100K ק"מ) מוגדר כטיפול גדול או טיפול שוטף שנתי? האם צריך עוד פעם טיפול רצועת טיימינג? 3- אני גר בירושלים ועד היום נסעתי לשמשון ביהוד בעקבות המלצות הפורום. מה המצב בימינו? מוסך שמשון עדיין נחשב למוסך מוביל ואיכותי? או שיש חלופה הולמת בירושלים? חברים, אשמח ואודה לעזרתכם. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
1. אי אפשר לדעת בדיוק למה לצפות בדיוק מאותן הסיבות שציינת. ישנם חלקים להם יש בלאי טבעי ואת זה המוסך בודק. אם אתה מכיר את הרכב וקצת מבין במכונאות תוכל להעריך מצב של חלקים כאלו ואחרים ולפי כך לצפות לסכום מסוים עם שינוי לכאן או לכאן.
2. טיפול 100K הנו טיפול קטן אבל: - יש הגורסים כי זהו הק"מ בו יש להחליף שמן גיר (ידני) אני יודע שיש כאלו שמעולם לא החליפו. - אם אתה עם גיר רציף, יש לבדוק מתי הוחלף שמן לאחרונה. - טיימינג, כל 3 שנים או 60K המוקדם מביניהם. - כמובן בלמים או הפתעות נוספות. (גז מזגן, נוזל קירור, נוזל בלמים וכו) 3. מירושלים אתה מגיע עד יהוד בשביל מוסך?! - יש לך סיבה טובה. אני משוכנע שאם שמעון לא היה מוכר את הפונטו לפני שעבר לקנדה כנראה היה מגיע מטורונטו עד ליהוד בכדי להחליף פלאגים. מסור ד"ש לחיים.
![]() |
#3 |
משורר הפורום
הגלגלים שלי: פונטו SX לשעבר. מאזדה 3. רכב שהוא אונייה עם שם של מטוס :)
|
הרכב נמכר לדודה שלי (ובניגוד לדעה הרווחת, לא הייתה לי שום בעייה למכור את הבונבונירה למשפחה. אני שקט ב100%.) והיא הבטיחה לטפל אצל שמשון (היא גרה בבנימינה).
במידה והיא תטפל במקום אחר היא יודעת שאין לה מה לבוא בטענות אלי. יכול להיות (תיאורטית) שיש מוסך יותר טוב משמשון. פשוט כולם הפסיקו לחפש אותו אחרי שמצאו את שמשון. בטוח שאין יותר טוב מחיים! אין אף אחד שמגיע לקרסוליים שלו. אגב, אני עדיין מתגעגע לפונטו. גם אחרי שקניתי "קונקורד" ולמרות שיש לי בחנייה אינפיניטי עם חימום להגה (!!!), אין כמו ההרגשה של הפונטו שלי. בהן צדק, אם הייתה לי את היכולת הכלכלית, הפונטו הייתה באה איתי. אגב, אני מחכה שיתחילו להביא פיאט לכאן, מה שאמור לקרות בעקבות המיזוג עם קרייזלר. רענן, יש מצב אתה שולח לי איזה 3 מדבקות של המועדון? (כמו שהייה לי על האור ברקס)
"בשני מקומות בעולם - המיטה והאוטו - איש אינו מעז לחשוב שהביצועים שלו פחות טובים מהממוצע. יש שתי בעיות עם הטענה הזאת; האחת היא שהיא בלתי אפשרית מתמטית, השנייה היא שהממוצע נמוך מאוד". טום ונדרבילט. נערך לאחרונה על ידי simon377 : 25-01-10 ב 06:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
צטט:
[COLOR="Red[quote=raanan_t;62914]1. 2. טיפול 100K הנו טיפול קטן אבל: - אם אתה עם גיר רציף, יש לבדוק מתי הוחלף שמן לאחרונה. כל שנתיים או 40K - טיימינג, כל 3 שנים או 60K המוקדם מביניהם. - כמובן בלמים או הפתעות נוספות. (גז מזגן, חבל על הכסף של להחליף גז מזגן במורשה, גש למזגניסט מוכר ועדיין יעלה לך חצי מחיר) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
|
הלוואי וטיימינג היה הטיפול הכי יקר בפונטו ספייס.
אני צריך לעשות קלאץ + טיימינג + דיסקיות ורפידות בלם קידמיות. רק הקלאץ עולה 1900 ש"ח ![]() את הקלאץ אני כנראה ידחה, אבל מחר אני נוסע לחיים לעשות טיימינג, יש מי שרוצה להצטרף??
![]() |
#6 |
Senior Member
|
התכוונתי שבטיפולים שיגרתיים בפונטו הטיפולים של כפולות של 60K הם היקרים ביותר
בגלל החלפת הטיימינג ![]() החלפת קלאץ' / מכלול הגה חשמלי ושאר הדברים שיכולים להתקלקל אינם קורים אצל כולם והבחור למיטב הבנתי שאל כמה עולים הטיפולים השנתיים/שגרתיים/תקופתיים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
הגלגלים שלי: Punto Spice ELX
|
תודה רבה לכם על התשובות האדיבות ומפורטות.
פתרתם לי את הדילמה, אגיע בקרוב לשמשון לעשות את הטיפול. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
ירושלים של זהב | אלאר | בעלי מקצוע | 3 | 14-06-09 01:09 |
טיפול 10,000 אזור יהוד | orensh1 | פונטו - טכני | 15 | 07-04-09 10:03 |
ירושלים מושלגת | אוף טופיק | 1 | 31-12-06 02:40 | |