![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
יכול להיות גם שנוצר נזק לראש המנוע אם מים היו נעלמים.
בכל מקרה, טמפרטורת מנוע על קו החצי זה המצב האופטימלי. אם אצלי זה היה יורד או עולה מהמצב הזה, הייתי מבקר במוסך. (כן, גם נמוך זה לא תקין). לפי איך שזה נשמע, המצב אצלך היה תמיד טמפרטורה נמוכה מדי. בדקי אם יש טרמוסטט מותקן ברכב (שאלי את המוסך) אם הוא חאפר, הוא יגיד לך שלא צריך. בכל מקרה, שבוע לראש מנוע זה זמן ממושך מדי. אני לא הייתי מוכן להמתין כ"כ הרבה זמן. מנסיון עבר שלי אצל שמשון, פונטו דור ראשון נכנס מוקדם בבוקר ויצא אחה"צ לאחר סיום העבודה. שבוע?! הגזמה לדעתי. גובל בזלזול בלקוח וחוסר מקצועיות. להוציא מהמשוואה מצב בו הלקוח גרם לעיכוב העבודה. מציע לעבור לשמשון להערכת מצב ואולי תגלי שעשו משהו חאפרי ברכב תוך כדי הטיפול במנוע. לדוגמה: נוזל קירור לא מתאים שיהרוס את המנוע שוב, בטווח הרחוק.
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
R 20 מטעה אותך קצת אבל נמחל לו.
הגשם הורג אותי ואני בדיוק מחליף ראש מנוע לבד לפונטו 75 החזיקו אצבעות. לדעתי הוא צריך להיות טיפה מתחת לאמצע . טיפול טוב צריך לבדוק את שורש הבעייה ולכן צריך לבדוק את הרדיאטור שלב ראשון. חייב להחליף טרמוסטט תעמדי על זה . וכמובן בדיקת יוניט חום ויוניט מאוורר נגד מאוורר שעובד על מהירות ראשונה ומאוורר תקין . נוזל קירור בשלב הסופי החליפי לפארפאלו |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto XTZ
|
yair, למה אני מטעה אותה אבאל'ה?
יאיר, למה אני מטעה אותה אבאל'ה?
אני אומר לה בסה"כ מה יכול לגרום לראש מנוע. אצלי ברוב הנסיעות המד חום מתחת לחצי. לפעמים על רבע ולפעמים טיפה יותר, רק בקיץ הוא מגיע לחצי ונעמד שם כמו _____ ולא זז אלא אם כן אני נוסע בכביש פתוח ואז הוא יורד. כמובן שצריך לבדוק תרמוסטט ואם מחליפים אז שיהיה מקורי. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
לא לריב...
הי לכולם-
תודה ענקית על העצות אציין שהטרמוסטס חדש ! הוחלף השבוע עם השיפוץ של הראש מנוע המוסכניק אומר שהחצי זה החום המקובל של פונטו, ושזה תפקידו של הטרמוסטס.. לחמם את המנוע ולהביא אותו לחום עבודה תקין הגיוני או חרטה? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: bmw
|
בערך. הטרמוסטט אמור להיות סגור כל עוד המנוע קר. הוא נפתח מעל טמפ' מסויימות שנקבעה מראש ומאפשר מעבר של נוזל קרור מהמנוע אל הרדיאטור וחזרה.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
משורר הפורום
הגלגלים שלי: פונטו SX לשעבר. מאזדה 3. רכב שהוא אונייה עם שם של מטוס :)
|
ראשית, ברוכה הבאה למועדוננו החמים.
תפקיד הטרמוסטט הוא לווסת את מעבר המים מהמנוע לרדיאטור ובכך לווסת את טמפ' המנוע. בכך שהתרמוסטט נסגר נמנע מעבר מים מהמנוע לרדיאטור (בעברית- מקרן. קורן את חום המים לאוויר) וטמפ' המנוע עולה. חצי בדיוק. זוהי הטמפ' שבה המנוע צריך לעבוד. המד אמור לטפס עד לחצי וזהו. אגב, מוכר לי כל הסיפור של הילה שנכנסת לפורום פיאט ובסוף מוצאת בית חם במוסך שמשון... ![]() (אגב, היא נעלמה מהנוף בתירוצים שונים ומשונים עד שנאלצתי מחוסר ברירה לשרוף לה את הבית.)
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: גאלאנט
|
הילה, כמו שאמרו לך פה, חצי זה המצב האידיאלי. תבדקי כשהרכב קר שלא חסר מים, אם חסר אז ישנה בעיה. כנראה שעד עכשיו נסעת ללא טרמוסטט או עם טרמוסטט תפוס במצב פתוח, תבדקי את העניין.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט 500, ג'ילרה נקסוס 500
|
כפי שנאמר כאן, חצי סקאלה בשעון החום (סביבות 90 מעלות) זו טמפרטורת העבודה התקינה של המנוע. אם המים לא "נעלמים" סימן שהכל תקין, אם המים נעלמים צריך לבדוק לאן, אם מבט מתחת לאוטו לא יגלה מפל קטן סימן שהמים נשארו בתוך בלוק המנוע דבר המעיד כנראה על אטמים לא תקינם או סדקים בתוך הבלוק. בהצלחה.
ניר.
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| היום נפרדתי מהפונטו האהובה שלי | פיליפ | אוף טופיק | 35 | 03-04-09 09:13 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב