![]() |
|
![]() |
פיאט כללי מדברים על פיאט בכלליות וחדשות. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#21 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אני השקעתי על האונו 20K, הרכב נסע חבל"ז. אומנם נמכר בקלות, אבל נחש כמה נתנו לי עליו? 5300 ש"ח וזה עוד מעל המחירון במאות שקלים. חבל להשקיע, זה או שאתה משקיע ולא מוכר לעולם, או שאתה מוכר את הרכב לפני שאתה משקיע. אין לזה סוף.
גם שאני נכנס לסוכנות של פיאט כשבחוץ חונה באונו, הסוכן שואל אותי "איזה אוטו זה"? בהתחלה חשבתי שהוא צוחק איתי אבל היה רציני, ועזוב שנראה לי שהערתי אותו משינה, היה רדום כזה. כשאתה מבקש טרייד אין הם פותחים עיניים (לעומת זאת הסוכנות בנצרת דווקא רצתה לקחת לי את האונו במחירון והיו ממש נחמדים! היה יום מכירות בצפון לפני שנתיים). תנסה לפרסם עם תמונות והתגמשות במחיר. הטלפון שלי לא הפסיק לצלצל באותו היום שהרכב שלי היה ביד 2. נערך לאחרונה על ידי stio : 10-07-09 ב 17:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
גיא מכרת אוטו ישן בסופו של דבר. זה שבמשך 20 שנה השקעת בוא 20K זה לא רלוונטי.
קיצר אני שמח שמביאים את הכרומה החדשה. אני גם חושב שהיא לא בשבילי (עדיין) אני ואשתי מעדיפים מכוניות קטנות. אולי אם יכניסו אותה לחברות הליסינג באגרסיביות נראה הרבה ממנה.
![]() |
#23 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט 500, ג'ילרה נקסוס 500
|
יאיר, אין דו-שיח "מול ניר" אלא דו-שיח "עם ניר", אני לא עובד בסמל"ת ואין לי מניות שם אבל אני בהחלט מנוסה, מתוקף תפקידי בוועד מועדון אלפא רומיאו, בהתנהותה של החבר'ה והפונקציות השונות בה. אני אומר את דעתי שהיא בערך כמו חטיף במטוס: אתה יכול לאכול אותו או לא לאכול אותו ...
ארילו, מה שאני אומר זה שעם הכמות המצומצמת שהוקצתה לישראל, הם יכלו גם להציע אותה במחיר גבוה יותר ועדיין היו לה קונים, אני יודע על עו"ד ידוע שרכש פיאט 500 לאונג' עם תוספות רבות שהביאו את מחירה ל-170,000 ש"ח. ישנן מכוניות שהן מעבר למכוניות והרכישה שלהן היא בגדר רצון או כמיהה ולאו דווקא צורך. בארץ, ה-500 היא לא אוטו להמונים. זה המצב. ניר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
ניר אין ספק שאתה צודק בנקודה הזאת. אבל תחשוב על זה אחרת:
אז הם מכרו את כל ההקצאה שהם קיבלו בשביל פיאט 500 לשנת 2008, אבל מה עם 2009? 2010? עכשיו כשהמכירות באירופה נרגעו סמל"ת היו יכולים למכור הרבה יותר יחידות ממנה בשנה (אני מניח שכל מי שהיה מוכן לשלם מחיר מופקע עבורה כבר הזמין אחת) ולהרוויח עוד כסף. אבל אני לא אכנס לכיסים והחישובים של סמל"ת - אני יכול רק להתרעם עליהם שבמקום למכור עוד הרבה יחידות ולהנות מהכנסה לכמה שנים של טיפולים וחלפים הם רצו את הרווח המיידי. מילא אם כל שנה - שנתיים היתה להם מכונית שמעוררת היסטריה כזאת. אני גם יכול לקנא באזרחי האיחוד האירופי שיכולים לקנות אותה באותו מחיר של הגרנדה פונטו. אולי ביבוא אישי מאיטליה יהיה אפשר לחסוך כמה עשרות אלפים עליה. משהו קרה שם מאז ההסטריה של האונו והפונטו דור ראשון, אז סמל"ת הובילה במכירות בסגמנט של הקטנות. אבל אולי זה מה שצריך לקרות, שהמכירות יתדרדרו לשפל חסר תקדים בשביל שמי שצריך יתעורר שם. יאללה, ניפגש בשמחות ![]()
![]() |
#25 |
Senior Member
|
ארילו, כמות המכירות של פיאט כבר נמוכה מזה מספר שנים "תודות" לליין מוצרים שלא מתאים לישראל (גיר רובוטי בפונטו, אין גיר אוטומטי למשפחתית קומפקטית, אין משפחתית קומפקטית בתצורת סדאן, חוסר במנוע 1.6 וכדומה).
יבוא אישי מאיטליה בפרט ומאירופה בכלל למכוניות "פשוטות" איננה כדאית והמחיר הסופי גבוה ממחיר הקניה כחדש בישראל. שים לב שבכל הנודע ליבוא אישי, לא מתקיים יבוא אישי למכוניות משפחתיות או קומקטיות אלא רק לרכבי 4X4 ומכוניות יוקרה (סלון, פאר וספורטיביות). באופן אבסולוטי, לאחר הורדת המחיר, הפיאט 500 איננה מכונית יקרה, במיוחד כשבודקים את מחירה של המיני הפונה לאותו קהל לקוחות פחות או יותר. מי שקונה פיאט 500 לא התלבט בינה לבין הפונטו, אין כאן סקר שוק או משהו כזה. מי שרצה פיאט 500, כמוני למשל, רצה רק פיאט 500 כי מבחינתי אין משהו דומה לה (החיפושית והמיני המקוריות והחדשות כאחד, מעולם לא עשו לי את זה ...). כל מי שקונה אותה קונה אותה בגלל הייחוד שלה, גם מתוך הידיעה שהיא לא תהיה מכונית המונית בארץ. פשוט מכונית לגורמת לכולם סביבה לחייך ואת זה קצת קשה לכמת בכסף. אף אחד לא רונה אותה מתוך שיקולים רציונאליים אלא מתוך שיקולים אמוציונאליים נטו. ניר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אביעד- לא משתלם לייבא בייבוא אישי את המכוניות הללו, המחיר גבוה יותר וגם אין אחריות בכלל. בדקתי את זה בזמנו וירדתי מזה מהר מאוד.
ניר- גם בטויוטה קורולה יש גיר רובוטי, אני חושב שאין צורך לספר לך כמה מהן נמכרו לליסינג ולפרטיים (וכן, דיברתי עם 3 אנשים שבבעלותם הרכב עם הגיר הנ"ל, הם לא הרגישו בעיות בגיר ולא ידעו בכלל מה ההבדלים בין רובוטי/ אוטומט/ רציף בכלל). לא בעיה "לדחוף" את הגרנדה פונטו לליסינג במיוחד עכשיו, שיש לה את המערכת למניעת הדרדרות בעליה, אבל גם את זה הם לא עושים או עושים מעט מאוד. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
מנהל
|
בעודי קורא את השרשור הנ"ל , אני פותח את עיתון "מקור ראשון" (אליו אני מנוי ) , ובמוסף "דיוקן" במדור (המצויין! ) של אדוארד אטלר "המפתחות בפנים" הוא בדיוק מספר על הפיאט פנדה החדשה הצפויה לעלות לפס הייצור .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Senior Member
|
גם בעיתון "קוואטרורוטה" האיטלקי של החודש יש כתבה על פנדה החדשה הצפוייה אך קח בחשבון שמדובר בעוד זמן רב כך שהתמונות אינן וודאיות.
ניר. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פנדה
|
פיאט לא משחקת בזירת הליסינג כי הם לא נותנים הנחות לחברות הליסינג.
נגמר לי עכשיו החוזה על הפנדה ושקלתי להחליף רכב. רציתי את הפיורינו - הרץ לא מוכנים מכיוון שמדובר ברכב חדש. אני בכלל רציתי את הקובו, שהוא מעין רומסטר כזה - אבל הוא כנראה לא ישווק כאן לעולם, וחבל. גרנדה פונטו - מציעים רק אוטומטית. אז טוב, נגיד ואני רוצה להזמין גרנדה פונטו, כמה כסף היא עולה? 2700 ש"ח לחודש!!! לשם השוואה, מאזדה 3 ויונדאי I30 עולות כ 2390 ש"ח לחודש. זאת, למרות שהן יקרות מהגרנדה ב 20000 ש"ח, בקירוב. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Senior Member
|
כל יבואן רכב וההסכמים שלו מול חברות הליסינג השונות, סמל"ת עובדת טוב יותר עם "פרי" ו"אוויס", ההנחה שהיבואן נותן לחברת הליסינג משתנה מהסכם להסכם ולכן העלות למשתמש הקצה משתנה גם היא.
ניר. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פיאט 500 חדשה- הבהרת הנושא | Fiat500 | פיאט כללי | 1 | 31-08-08 11:24 |
פיאט כרומה , ההיית או חלמתי חלום...? | צביקוש23 | פיאט אספנות | 7 | 20-07-08 19:38 |
משאיות פיאט שעוד נוסעות בישראל... | צביקוש23 | פיאט אספנות | 8 | 04-03-08 00:00 |
מצאתי מפתחות של פיאט חדשה. לאן להחזירם? | פיאט כללי | 9 | 03-06-07 12:39 | |
אתר בעלי פיאט מולטיפלה בישראל | פורום הגראז' | 0 | 27-06-05 23:55 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד