![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: a
|
חוות דעת על גיר אוטומט בפיאט
שלום לכולם!
ברצוני לרכוש פיאט פונטו ספייס אוטומטית (בלבד) משנתון 2004. החשש היחיד שלי הוא הגיר האוטומטי של פיאט. כל מי ששאלתי אמר לי לא להתעסק עם אוטומט.. ![]() רציתי חוות דעת על הגיר האוטומט בדגם הנ"ל, ואם אפשר מאנשים שיש להם את הרכב לפחות כמה שנים טובות. השאלות הן: 1. איך הגיר מבחינה מכנית? 2. האם השמועה של "לא להתעסק עם אוטומט בפיאט" נכונה? 3. האם הגיר יותר עדין בהשוואה לגיר ברכבים מחברות אחרות? תודה רבה. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
1. מכונאי מאוד מנוסה שטיפל לי ברעידות ברכב לפני חצי וחששתי שמדובר בגיר עלה לנסיעת מבחן ושאלתי אותו אם יש סיכוי שזה בעיה בגיר, נוא צחק ואמר לי : עם הגיר הזה אין בעיות. הוא מעולם לא ניתקל בבעייה בגיר האוטומטי. והוא עובד שנים רבות במורשה
2. שמועה מטופשת. אני נהנה מהגיר הזה מאוד. הוא מפצה בצורה הטובה ביותר על המנוע היחסית קטן בפונטו. גיר נהדר לדעתי עם חסרונות מועטים וזניחים 2. אותה תשובה כמו לשתי התשובות מעל. שלא ימלאו לך את הראש מלא שטויות. מי שאומר דברים כאלו כניראה לא נהג מעולם על גיר אוטומט בפיאט |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
על איזה גיר מדובר?
משנת 2004 אם אני לא טועה יש גם את הרובוטי בדגם SX. הרציף בכל אופן מצויין.
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
עוד שאלה- האם הגיר הרציף מותקן גם בשנתון 2009 ?
תודה |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
אין בארץ פונטו ספייס 2009
יש גרנדה פונטו. זה רכב אחר לחלוטין והגיר בו הוא גיר רובוטי ולא רציף |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
הגיר הרציף בפונטו ספייס הנו אחד מהגירים האוטומטיים האמינים ביותר שנראו בארץ בכמעט 10 שנים האחרונות.
הגיר מפגין רמת אמינות גבוהה לאורך זמן. למעשה אם תחפש בפורומים בארץ יהיה לך קשה מאוד למצוא איזכור לבעיה מהותית בגיר עצמו. הדבר היחיד שקטלני לגיר הזה הוא לשים שמן גיר שלא מתאים לו. וכדאי לוודא את זה על סמך בדיקת היסטוריית הרכב. הפונטו ספייס האוטומטית נמצאת בארץ כבר 9 שנים ויש מספיק מכוניות כאלו שסגרו קילומטאז' גבוה מאוד ללא שום בעיה בגיר. איך אמר לי מכונאי בבמוסך מורשה - "הגיר הזה הוא כנראה אחד מהדברים האחרונים שיתקלקלו לך באוטו. הרבה דברים אחרים ילכו לפניו" התקלות בגיר הזה הן נדירות יחסית ולרוב גם קלות לתיקון ולא דורשות שיפוץ מלא. ואם נניח תיאורטית שאחרי 180 או 200 אלף ק"מ ילך הגיר אז זה אומר שהוא לא אמין ?. וגם זה כנראה לא קורה. אני הייתי יותר דואג לגבי מצב המנוע ושאר הרכב. אגב, במכון בדיקה אין להם שום דרך לדעת באמת מה מצב הגיר. הכל לפי היסטוריית הטיפולים ובדיקה ויזואלית לראות שאין נזילות. אגב 2 : מישהו יודע מאיפה הגיע האמונה שהגיר הזה לא אמין ? אפילו תמצאו את זה באתר של מומחה לרכב. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
בימים הקרובים אני כנראה לוקח ספייס אוטומט 2004 לבדיקה.
האם לבדוק אותה במכוני בדיקה כמו קומפיוטסט, או שעדיף ללכת למוסך פיאט מורשה? עוד שאלה: נאמר לי שהרכב טופל אך ורק במוסך מורשה ביהוד (מוסך שמשון נדמה לי). לבדיקה אני הולך לבד (לבעל הרכב אין כ"כ זמן), האם כדאי ללכת לאותו מוסך ביהוד? נערך לאחרונה על ידי Nac : 02-06-09 ב 22:29. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בדיקת שמן גיר אוטומט | Tzvika 16V | פונטו - טכני | 2 | 23-05-09 12:34 |
| פונטו ELX אוטומט 16V | etavz3 | מכירה | 1 | 03-10-08 16:08 |