05-03-09, 15:47
|
|
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
בתור אחד שעשה אותו דבר בדיוק, לבד, על רכב דומה, יש לי כמה הערות (בכחול):
צטט:
במקור פורסם על ידי Liber
לאחר מכן סובבתי את מתג של החימום לחום הכי גבוה
ככה לא נראה "חום הכי גבוה"- יש לך תקלה בכפתור.
*לא לשכוח לתת למנוע להתקרר לפחות שעה
שעה זה לא מספיק בכלל! המנוע עדיין חם!
פותחים את מכסה המנוע ומזהים 2 צינורות, שנכנסים לרדיאטור, אחד למעלה אחד למטה. אנחנו צריכים לפתוח את התחתון. הצינור מוחזק על ידי אזיקון, פותחים את הבורג ומשחררים את האזיקון, מה שנשאר זה פשוט להוציא החוצה את הצינור.
מדוייק ונכון.
וכאן באה הטעות, לעולם אין לעבוד ללא כפפות. כשפותחים את הצינור - המים מתחילים להשפריץ ואין מצב שלא יפגעו לכם על היד. במקרה הטוב יהיו לכם סימנים אדומים ועור ממש רגיש כמו שקרה לי (חבל שלא צילמתי את היד). במקרה גרוע.... בעצם אין מקרה גרוע, חייבים ללבוש כפפות.
על איזה כפפות אתה מדבר, בשביל מה?
הטעות שלך היא שלא חיכית 4 שעות לפחות לקירור מוחלט של המנוע! אח"כ בפתיחת הצינור התחתון המים לא משפריצים. שום טיפה לא השפריצה לי ועבדתי ללא כפפות.
חוץ מזה שלפני פתיחת צינור הרדיאטור התחתון אתה צריך לפתוח את המכסה העליון ולהשאיר פתוח!
על מנת להוציא כמה שיותר מים מתוך המערכת סובבתי מפתח להתנעה,לא יותר משניה , על מנת שמשאבת המים תעבוד ותוציא את שארית המים שיש במשאבה.
לאחר מכן, החזרתי את הצינור למקום, הידקתי אותו עם האזיקון. והתחלתי למלות מים שקניתי דרך פתח המילוי. ( לא לשכוח לפתוח את פתח הניקוז הקטנטן). מילאתי עד שהמים שיוצאים מתוך פתח ניקוז אויר יזרמו באופן חלק - ללא בועות. לתדהמתי בכלל לא היו הרבה בועות, וכמעט ישר המים התחילו לזרום בצורה חופשית ללא בועות.
מה? בשביל מה התנעת ללא נוזל קירור??
המנוע לא היה קר, באונו שעה מנוחה זה לא מספיק. מקווה שלא נגרם לך נזק לראש מנוע למרות שאני לא מאמין.
למה לא שטפת את מערכת הקירור טרם מילוי הנוזל החדש?
|
בכל אופן פרוייקט יפה, אני מכיר את הסיפוק אחרי זה.
|
|
|