![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
סיפור אישי - אין לראות בזה המלצה כלשהי .
אוטו לנצ'יה דדרה , 97 , מנוע 1600 8V כמו של טמפרה/טיפו/פונטו 90 טיימינג אחרון נעשה ב-11/2001 , כאשר הקילומטראז' עמד על 40K נכון להיום אוטו עומד על 94K . אין שום סיממנים של פירום /סדקים/קרע/התייבשות וכו' שנראים לעיין בלתי מזויינת על החגורה . דהיינו כבר 7 שנים חגורה על האוטו ולא קורה כלום היא כמו חדשה . עוד הפעם , אין זה המלצה כלשהי , אני פשוט רגיל לבחון דברים ולא רץ להחליפם לפי הספר . לדעתי בעניין הטיימינג יותר חשוב זה הקילומטראז' ולא הזמן . דהיינו אם נשים חגורה חדשה ולא ניסע באוטו במשך 10/15 שנה - לא יקרה כלום והיא לא תיקרע . זו דעתי . כמובן שיש מספר גורמים שיכולים לקצר משמעותית אורך חיי הרצועה כמו :
לסיכום - אני אישית לא הייתי רץ לשפוך כסף על טיימינג כאשר אוטו עשה רק 30K . הייתי מסתפק בבחינת מצבה ע"י איש מקצוע ואז לפי המלצתו פועל כך או אחרת .
לנצ'יה , כי לחיות צריך עם אופי ![]() נערך לאחרונה על ידי eliko1976 : 16-11-08 ב 12:29. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
זה כמו שתגיד: "נתקין צמיגים על האוטו ולא ניסע איתו 10/15 שנה ולא יקרה להם כלום".
מבחינת החריצים אתה צודק, אבל מה עם אפקט היובש? אותו דבר לגבי רצועת התזמון או כל מוצר מגומי. אני באונו תמיד החלפתי כל 3 שנים רצועה ומותחנים, אף פעם לא התעסקתי עם הזנחה כזאת. אפילו בפעם האחרונה החלפתי ממש בחודש יוני האחרון... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
קודם כל בעיניי זה ממש לא הזנחה . אם הייתי רואה שיש צורך , מיד היתי מחליף .
לא נכון להשוואת צמיגים או כל רצוע אחרת לרצועת תזמון . רצוע זו ( עקב חשיבותה ) מיוצרת בתנאים קפדניים ביותר , מחומרים איכותיים ביותר ועוברת סדרת בדיקות קפדניות ביותר . איך אפשר להשוואת אותה לצמיגים שחשופים להשפעות האקלים או לחגורות אחרות . לא סתם היא תמיד סגורה עם מכסה - זה בכדי ליצור הגנה מירבית . סתם ליידיע - אצלי בספר המקורי באנגלית רשום שצריכים להחליף כל 120K . אני אצלם ואעלה דף זה לאתר . לגבי אפקט היובש - סדקים או חריצים הם בדיוק הסיממים שמצביעים על היובש . חגורת טיימינג מיוצרת לא סתם מגומי - מדובר בכמה שכבות של חומרים שונים , סיבים למיניהם וכו' . התקדמות הטכנולוגית גם משאירה את חותמה על איכות הדברים .
לנצ'יה , כי לחיות צריך עם אופי ![]() נערך לאחרונה על ידי eliko1976 : 16-11-08 ב 12:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
גם בספר רכב המקורי של הפונטו MK2B רשום להחליף כל 120K
ב 60K רשום שיש לבדוק וב 120K להחליף מאז יצאו כמה הוראות חדשות ותיקונים חדשים של החלפה כל 60K או 3 שנים. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
בבקשה , אז נניח לא 120K אבל גם לא כל 30K ....
מעניין האם אלו הנחיות של הייבואן / מוסך המרכזי או של הייצרן ? בכלל , המילים טיימינג ושאסי הפכו להיות חלק מלקסיקון הפחד של הנהג הישראלי . ![]()
לנצ'יה , כי לחיות צריך עם אופי ![]() נערך לאחרונה על ידי eliko1976 : 16-11-08 ב 12:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
זו דף הנחיות של מוסך המרכזי ( רשום שם ) השאלה רק על בסיס מה הוא נכתב .
האם נחיות היצרן תורגמו אחד לאחד או שמוסך המרכזי בחלק מן הדברים נוטה לגמש את הכללים ( ובמיוחד בדברים היקרים) בכיוון שמשתלם לו כמובן .
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
החלפת רצועת טיימינג-פונטו S60 97 | yakovil | פונטו - טכני | 2 | 22-05-08 23:14 |
רצועת טיימינג | פורום הגראז' | 1 | 28-01-07 18:37 | |
החלפת רצועת טיימינג בפונטו | פורום הגראז' | 1 | 16-12-06 21:50 | |
החלפת רצועת טיימינג | פורום הגראז' | 18 | 09-09-06 11:08 | |
החלפת רצועת טיימינג | פורום הגראז' | 1 | 29-08-06 22:10 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד