![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#4 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
אוקי זה מאוד פשוט אני עובד עם שיטה כבר תקופה ארוכה ללא בעיות .
ברכב זה אין לפי מיטב ידיעתי ברז ניקוז אוויר . השיטה הקונבציונלית היא למלא מים ולתת למנוע להתחמם בסרק .ולהוסיף מים לאחר פעולת המאורר . השיטה שלי היא למלא מים כאשר המנוע קר , לקחת איתכם ברכב עוד מים להוספה , ולצאת לסיבוב קצר (להשתדל לנוע בכביש מהיר אם אפשר ), לבצע עצירה קצרה לאחר מספר קילומטרים ולהוסיף מים אם צריך ,(להזהר בזמן פתיחת מיכל המים ) . ולחזור על התהליך עד שאין צורך יותר בהוספה של מים . יתרונות וחסרונות לכל שיטה . בשיטה הקונבציונלית חסרונות : המנוע יכול להגיע לטמפרטורות לא בריאות עד כדי נזק לראש , מכוון שלאחר הוצאת נוזל הקירור המנוע עובד ללא מים ובכך מתחמם מאוד עד לפתיחת הטרמוסטט , אני לא אוהב לראות את השעון חום שלי משתולל . יתרונות : לא צריך לבצע פעולות מסוכנות כגון פתיחת מיכל המים החמים , בשיטה שלי : חסרונות : יש צורך לבצע נסיעה בכביש עם מקומות עצירה למילוי מים , יש צורך לפתוח את מיכל המים למילוי מחדש , יתרונות : התהליך מהיר בדרך כלל אין צורך למלא יותר מפעם אחת , המנוע לא מתחמם וזאת כי לרכב זה יש משאבת מים מכאנית אשר במהלך נסיעה בסל"ד גבוה 2000-3000 דוחסת מים לתוך הראש (דרך נקב בטרמוסטט , ולאחר פתיחתו ) ובנוסף יש קירור אוויר לכל המנוע . בסוף אין אוויר בתוך המערכת ולעיתים התהליך אורך פחות זמן מהשיטה הקונבציונלית . נ.ב אגב אם כבר עשיתם תהליך שכזה תשתמשו במים יעודיים ולא בנוזל ירוק (אנטי פריז) ישנם מספר נוזלי קירור איכותיים . אני לא מצאתי לנכון שהמים הירוקים טובים ממים מזוקקים רגילים . לגבי סעיף 2 הטווח שציינת במחוג הוא נורמלי לרכב זה . מקווה שעזרתי עמית נערך לאחרונה על ידי Amit : 03-11-08 ב 18:24. |
|
|
|
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| צריך את דעתכם על פונטו ספייס 2005... | Hermes | יעוץ ברכישת רכב | 14 | 29-06-08 00:12 |
| לפני קניה נוזל קירור פונטו XTZ 2000 | lag5 | פונטו - טכני | 10 | 10-06-08 15:20 |
| יעוץ לגבי מחיר למערכת.יקר או סביר? | danny shoei | אודיו | 5 | 20-03-08 00:55 |
| פונטו ספייס 02 - כריות אויר | פורום הגראז' | 10 | 06-02-07 15:50 | |
| ניסיתי להוציא את הכריות, והן לא יוצאות!!! | פורום הגראז' | 1 | 16-04-06 22:35 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד