![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
שלום רון,
למה אתה קורא לעצמך "אידיוט" ? לא אתה האידיוט! מדובר פה בעבודה קצת חאפרית וזהו. אם מצב נוזל הקירור לא ברור אז פשוט מחליפים את כולו. לא מרוקנים חלק ושמים קצת פאראפלו במקום. מה זה החארטה הזה ?! מכיוון שהרכב שלך 2001 הוא אמור לקבל פאראפלו כחול. אם היה לפני זה פאראפלו כחול אז צבע חום דווקא מעיד על זה שהנוזל לא הוחלף הרבה זמן. אישית, לא הייתי דואג יותר מדי. ביום ראשון או שני כדאי ללכת למוסך ולהחליף לפאראפלו כחול. אם תשים אדום אז כל פעם שיתעסקו עם נוזל הקירור בפונטו 2001 שלך תצטרך להקפיד שישימו רק אדום. קצת כאב ראש. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
|
או.קי....אז דיברתי עם האחראי של המוסך בטלפון...והסברתי לו את המצב.
גם הוא אמר לי שמכיוון שהרכב שלי הוא 2001 הוא אמור לקבל פרפלו כחול ולא אדום (לטענתו אדום משנת 2005 ומעלה). הוא טען שלא אמורה להיות בעיה מכיוון שאם ראיתי שניקזו את הנוזלים מלמטה אז עשו ניקוז כמו שצריך ורק אז מילאו כחול (את תחילת הניקוז לא ראיתי, התקרבתי לרכב לאחר 2 דקות לערך, ואז ראיתי את הנוזל על הרצפה וכמובן את המשך הנזילה) - הנקודה היא שאני ראיתי הוספה רק של בקבוק אחד בנפח של +- 2 ליטר. אני באמת מקווה שאין מקום לדאגה, אבל לכל מקרה שלא אהיה אגיע למוסך בשני, לעשות שטיפה והחלפה מלאה של נוזל הקירור. מכיוון שכחול לפי דעתו של "סטודנט" יחסוך לי כאב ראש בבדיקה כשמוסיפים נוזל באם יהיה צורך בעתיד, אז אני חושב שאסתפק בו...השאלה היא כל כמה זמן צריך להחליף את הכחול? אני יודע שהאדום זה +- 5 שנים לפי מה שקראתי פה בעבר... מה שכן, יאמר לזכות המוסך שגם אם בזה יתכן והוא פיקשש, שאר העבודה נעשתה במקצועיות ואדיבות, כולל תיקון של הריפוד הפנימי + הוספת פס מגן לבמפר הקידמי מצד ימין (הפסים השחורים בצדדים) - בחינם (אומנם לא חדש אבל נראה חדש לחלוטין) + הנחה חביבה בסוף הטיפול על המחיר הכולל.
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
כל מילה בסלע !
|
|
|
|
#14 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto XTZ
|
גם אני הייתי במוסך פאטין
עם הפונטו 2000 שלי בגלל כמה רעשים שהתבררו כברקסים גמורים+דיסקיות גמורות. הוא סידר גם את הקלאץ' שעשה רעשים ועכשיו הכל בסדר.
השירות מצויין ומנהל העבודה מאוד מקצועי מאוד ונחמד!. כשיש לי בעיות אני הולך אליהם ואני מרוצה. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
צטט:
אולי תכתוב על מה חייבו אותך בחשבונית מבחינת נוזל קירור ועבודה (תיאור, מחיר ומק"ט) וככה נבין מה עשו. |
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Senior Member
|
צטט:
מבחינת נוזל הקירור: עבודה נכללה בתוך "טיפול 40K" מספר פריט: 16551626 תיאור פריט: פרפלו כמות: 1 מחיר: 36 שקלים הנקודה שלי הייתה, שגם אם נקזו באמת את כל הנוזל הישן - איך זה יתכן ששמו רק (לכל היותר!) 2 ליטר? שכן לפי מה שרשמו פה בעבר קיבולת נוזל הקירור גדולה בהרבה.
|
|
|
|
#17 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
2 ליטר לא מהול = 4 ליטר מהול.
קיבולת הרכב אמורה להיות 4.5 ליטר ככה יתכן וקצת זייפו ביחס התערובת. בכל מקרה, לדעתי, היו צריכים לעשות שטיפה עם מים למערכת, להפעיל את המנוע מעט, לנקז שוב ואז למלא בפארפלו כחול.
|
|
|
#18 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: punto 60 hp
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
גם אצלך נשארו, ככל הנראה, עודפים אי שם במערכת. קשה מאוד לנקז את כל הנוזלים.
הנתון שהבאתי, המציין כי קיבולת מערכת הקירור היא 4.5 ליטר, נלקח מתוך ספר הרכב שברשותי.
|
|
|
#20 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: לנצ'ה דדרה
|
אתם יודעים למה נשאר לכם נוזל במערכת ?
כי צריך גם לפתוח את ברז החימום , אחרת ברדיאטור הפנימי ( של החימום ) ובצנרת ( הפנימית) נשאר נוזל קירור .( פחות או יותר ליטר ) נ.ב עכשיו בטוח יגידו לי שאין בספייס רדיאטור חימום ...ואז אני מתפטר
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| צבע נוזל קירור | gingel | פונטו - טכני | 12 | 02-05-08 21:18 |
| מהילת נוזל קירור עם מי ברז | פיני | פונטו - טכני | 24 | 17-03-08 05:41 |
| מי קירור | זאב | פונטו - טכני | 4 | 10-03-08 17:32 |