![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 | |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
צטט:
בדוק גם מצב של התפסות הדוושה בשטיח. בהצלחה.
|
|
|
|
#12 | |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
צטט:
הצורה הנכונה היא להחליף את הנוזל במיכל, ואז לנקז את הנוזל הישן (קל להבדיל ביניהם בגלל הצבע) דרך הניפלים (או הפטמות) שבגלגלים.
|
|
|
|
#13 | |
|
Senior Member
|
צטט:
הכל היה בטיפול 60K אחד - הטיימינג הכושל - הפלאגים הלא מתאימים (שתי אלקטרודות, שגרמו לאגזוז להשמיע קולות מוזרים) - כניראה נוזל בלמים לא מתאים - אם מישהו יכול לפרט מה רע ב DOT3 אשמח לשמוע - את זה שהרכיבו את המכסה פלסטיק של מסנן האויר למזגן הפוך וכמעט דפקו לי את ההברגה שמה. בבית הוצאתי והרכבתי לבד. אולי אגלה בהמשך עוד כמה דברים. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Super Moderator
מנהל
|
ההבדל בין DOT4 ל-DOT3 הוא טמפרטורת הרתיחה של הנוזל, שניהם על מורכבים מאותם חומרי בסיס אך מיועדים למערכות בלימה שונות.
ברכב שבו נדרש DOT3 ניתן להשתמש ב-DOT4 אך לא להיפך, היות ו-DOT4 מיועד לעמוד בטמפרטורות גבוהות יותר ועדיין לתפקד ביעילות. DOT5, אם אינני טועה, הוא על בסיס סיליקוני כלשהו ואסור לערבבו עם עם נוזלי הבלימה ה"נחותים" יותר. אגב, במערכות בהן אמורים להשתמש ב-DOT4\3 אסור להשתמש ב-DOT5 עקב חוסר התאמת חומרי מערכת הבלימה לנוזל הבלמים (סיליקון אמרנו?!).
|
|
|
#15 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
צטט:
לא דיברנו על זה בזמנו ? זה לא רע ששמו DOT3 ולנהג ולרכב הממוצע זה לא ישנה הרבה. אבל!, אין שום סיבה לשים DOT3 כיום. המחיר שלהם די דומה אבל האיכות של ה- DOT4 גבוהה יותר מבחינת נקודת רתיחה גבוהה יותר (ב- 4) ופחות ספיגת מים. האם בגלל זה הייתי מחליף עכשיו את הנוזל ? בכלל לא בטוח! זה לא חצי עבודה. זו עבודה של חאפר. עבודה של מוסך שמתעצל בעבודה על מערכת בטיחותית. זו סך הכל עבודה של כ- 15 דקות שהרווח עליה כנראה הוא אפסי ובמוסך שמים ז** על הלקוח ועל הוראות היצרן. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Super Moderator
מנהל
|
אני חושב שההבדל בין הנוזלים הוא משמעותי והחלפה לנוזל DOT 3 במקום DOT4 היא בגדר חריגה בטיחותית במערכת שאמורה להיות ראשונה בדרגתה מבחינה זו.
היצרן הגדיר להשתמש ב-DOT3 ולא DOT4 מסיבותיו הוא, במקרה הזה אני חושב שאין לנו שיקול דעת. הפרש טמפרטורת הרתיחה בין שני הנוזלים הוא גבוה (כ-100 מעלות לפי מה שיצא לי קצת לקרוא) ככה שלא מדובר על משהו שניתן להתעלם ממנו.
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Super Moderator
מנהל
|
אני הסתמכתי על מידע ממקום אחר, אי-שם בנבכי CF, כעת נראה כי המידע שם שגוי.
הבדל נראה כעת משמעותי פחות. האם להחליף חזרה ל-DOT4 או לא, כעת זו שאלה שכבר לא כ"כ קל לענות עליה. למרות זאת, החלטת המוסך להשתמש ב-DOT3 על דעת עצמו, אינה במקום.
|
|
|
#19 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צטט:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אני חייב לציין שכשאני ניגשתי למוסך מורשה פיאט בחיפה בגלל נזילה רצינית ממשאבת ברקס ראשית (ממש לא מזמן), החליפו לי את הנוזל בלמים ל "דוט 4" וזה ללא כל בקשה שלי לפני.
את המוסך ההוא ששחר טיפל בו כדאי לסגור ויפה שעה קודם. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| האם "גלגול לאחור" של ק"מ בפיאט הוא דבר שכיח? | meymia | פיאט כללי | 35 | 11-11-08 21:34 |
| סמל"ת בקמפיין פרסומי על כביש 6: "מפיאט באהבה" | פיאט כללי | 2 | 13-04-07 16:52 | |
| סמל"ת בקמפיין פרסום: "LOVE FIAT" | פיאט כללי | 2 | 23-03-07 21:52 | |
| תיקון זול של הגה כוח חשמלי בפונטו "ספייס" | פורום הגראז' | 5 | 09-12-06 19:35 | |
| "יד שנייה"- פיאט קופה, דניאל סקלי , "הארץ& | פיאט כללי | 1 | 28-01-06 19:56 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד