![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
[פרויקט מצולם] - פונטו ELX 16V - פירוק בית תיבת ההילוכים
תיבת הילוכים רציפה טיפטרוניק
הרעיון לפרויקט הגיע לאחר המקרה הנ"ל (או בקיצור - הגומי שנע יחד עם הידית ומכסה את התיבה ניקרע) כלים דרושים: לפי סדר התמונות מימין לשמאל 1. מברג שטוח 2. דבק חזק כלשהו - אני בחרתי בסופר גלו רמת-קושי: קל מאוד זמן העבודה: כ 15 דקות. ומיד בהמשך תהליך העבודה : נערך לאחרונה על ידי Caveman : 21-08-08 ב 19:21. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
מספרים ע"פ התמונות מימין לשמאל
1. תיבת ההילוכים עם החור (מסומן בחץ אדום) 2. מבט על התיבה מקדימה על איזור העבודה (שוב חץ אדום) 3. הכנסת המברג אל בין המשטח (דמוי עור עאלק) לבין חלק האלומניום הכסוף . משיכה כלפי מטה של האלומניום והעסק משתחרר במהירות 4. התיבה ללא ידית ההילוכים 5. הוצאת "קונוס" האלומניום ע"י משיכה קלילה כלפי מעלה . . . . המשך למטה.. נערך לאחרונה על ידי shachar : 21-08-08 ב 12:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
1. הוצאת כל בית התיבה . פה צריך להפעיל מעט כוח כי הבית תפוס ע"י "קליפסים ופינים אחדים"
*אני העדפתי לא לפרק את חלק האלומניום הכסוף בניפרד ואת החלק השחור בניפרד כי יש שמה לוחות חשמליים האחראים על תאורת האותיות : D R P N L על התיבה. לכן משכתי הכל יחד עם מעט כוח. לא להתבייש להפעיל כוח אחרת זה לא יוצא 2. בחץ אדום מסומן הגומי הסורר. יש להשחיל אותו במעלה התעלה שלו כלפי מעלה את אל עבר ידית ההילוכים ושמה לדביק אותו הרכבה חזרה של התיבה : 3. שימו לב : בשלושה חיצים אדומים מסומנים שלושה חורים בבית התיבה (צילום מלמטה) אליהם יתחברו שלושה פינים בגוף התיבה עצמה. חץ ירוק : מבט תחתון על הגומי שהושחל יש להיזהר גם על הכבל חשמל ולהכניס אותו בעדינות למקום פנוי בחלל תיבת ההילוכים בגוף הרכב 4. שלושה חיצים אדומים = שלושה פינים. ישנו עוד קליפס אפור (חץ ירוק) אשר לאחר הכנסת בית התיבה אל מיקומה (שוב עם הפעלה כוח פיסי מתון) יתפוס את בית התיבה במקומה שלא תזוז 5. זהו .התיבה במקומה . כולם מאושרים . הפרויקט ניגמר. בהצלחה למנסים ![]() אם אני הצלחתי , כל אחד יכול נערך לאחרונה על ידי shachar : 21-08-08 ב 01:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
סחטיין שחר - ותודה על התיעוד
![]() |
#5 |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
כל הכבוד על הכתיבה והתמונות המצויינות.
אגב, גם אצלי באונו מגיע מברג כזה עם הכלים של החלפת גלגל בתא המטען. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
אחלה תיעוד והסברים.
אני מקווה שדבק מהיר יחזיק שם, הוא מטבעו "פריך" ועלול להשבר עם הזמן. ממליץ להכניס לשרשור הדביק של גדעון.
![]() |
#7 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX 16V
|
עשיתי אותו דבר לפני חודשיים באמת קל מאוד. תודה
![]() |
#8 |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ELX 16V
|
כל הכבוד על הפרוייקט.
אצלי יש אותה בעיה. מחר אני אפרק את העסק ואבדוק. נ.ב. אני חושב שמגיע לסטודנט תיזכורת כלשהי בפרוייקט הזה.
![]() |
#9 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
מתווסף לדביק כמובן
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
כל הכבוד שחר !!!
בעיה נפוצה עם פתרון קליל, בעלות אפסית וברמת קושי מינימלית. ממש כיף לראות שמישהו צילם את זה, סוף סוף. האם צילמת גם את תהליך הדבקה ? הנה קיבלתי. למרות שהתודה היא למדריך הנפלא של היינס (מדריך MK2 מספר 4066 ומדריך MK2b מספר 4746) שגילה לי את הטריק לפתיחת הידית. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
[פרויקט מצולם] פונטו ELX - ניקוי בית מצערת\החלפת נשם שמן\החלפת חוטי הצתה | Tzvika 16V | פונטו - טכני | 67 | 05-06-15 17:25 |
איך מפרקים את בית תיבת ההילוכים בפונטו | shachar | פונטו - טכני | 8 | 19-08-08 12:50 |
שמן תיבת הילוכים רציפה פונטו דיינמיק | shachar | פונטו - טכני | 3 | 02-05-08 18:39 |
אחרי החלפת כבל קלאץ ההילוכים לא עוברין חלק מתיחת כבל תעזור? | פורום הגראז' | 1 | 04-09-07 00:54 | |
[פונטו ספייס 03']- פירוק החיפוי פלסטיק על ההגה. | פורום הגראז' | 2 | 15-03-06 20:20 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד