![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#21 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
לפעמים בגלל התקנות לא מקצועיות של דברים כאלה (מערכות, דיבוריות וכ') מתרחש קצר אשר שורף את המחשב עצמו.
תקווה שלא שרפת את המחשב או איזה חיישן בטעות במהלך ההתקנה. זה שהנורה נדלקה לך מיד עם סיום התקנת הדיבורית מוכיח רק דבר אחד- זה בגלל הדיבורית. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: גרנדה
|
בינתיים
אני ממשיך לנסוע עם נורת אזהרה דולקת.... לא יודע אם זה כ"כ חכם אבל האוטו נוסע כרגיל וצריכת הדלק לא השתנתה, בטיפול אני כבר אחליט מה אני עושה עם זה, חבל לי להוציא 1000 ש"ח על רכיב שאפילו לא התקלקל...כנראה
אם יש לכלוך בבית המצערת אני ארגיש את זה בנסיעה? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto MK2 SX
|
שמע,
אם הכל תקין, ואין צריכת דלק מוגזמת או תופעות אחרות, ההצעה הטובה ביותר היא דווקא להתעלם. כנראה שחיישן לא מקורי מגיב בצורה שונה, ומחשב הרכב, מספיק שקיבל פעם אחת קריאה "שגויה", הוא ישאיר לך את הנורה דולקת עד לאיפוס באמצעות סורק. דוגמא דומה יש ברכב של אבי, יונדאי אקסנט 2001, שגם בה דולקת הנורה הזו. מסתבר שמדובר בתקלה ידועה ברכבים אלו, ולמרות שהרכב עובר טסט ללא בעיה, ואין צריכת דלק מוגזמת - במוסך מבקשים כ-1700 ש"ח להחלפת חיישן. חבל על הטרחה. לדעתי לפחות. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
אני באופן אישי לא הייתי מסוגל לנסוע ברכב ששייך לי, שברקע דולקת לי נורת אזהרה בלוח השעונים.
פשוט מפריע בעין, וגם אם באמת תתרחש תקלה אתה לא תדע מכיוון שהנורה כבר דולקת. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Junior Member
|
אלו בדיוק שני השיקולים שבגללם אני כן אתקן את זה כשאהיה במוסך ( אני מקווה שבמוסך לא יקחו על התיקון הזה כסף...זו תקלה חוזרת ולא עברו 3 חודשים )
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו XTZ 75
|
אני היום הכנסתי את האוטו למוסך כדי להחליף את החיישן מסתבר שההתקנה לא היתה הבעיה אלה שהחיישן היה דפוק כבר המון זמן ושאיפסתי את המחשב והמנורה נעלמה לי המשכתי לנסוע עוד חודשיים עם חיישן גמור אז נכון נפרדים מ 1000 ש"ח אבל עדיף לישון בשקט ולדעת שהאוטו תקין.
דר"כ אמרו לי שהוא היה יכול להרוס לי את הממיר קתליטי אבל מזל שהכל תקין |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Junior Member
|
טוב...
הייתי במוסך ביום שישי... הוא שוב חיבר את האוטו למחשב, הוא ראה שהתקלה ( לפי הקוד ) היא בחיישן העליון ( זה שהוחלף לפני 3 חודשים ) הוא ביקש שאני אשאיר לו את האוטו במוסך כדי לבדוק אותו בצורה יותר מקיפה ולראות אם הבעיה בחיישן ( ואז הוא יחליף אותו ) או שזה משהו אחר ורק מתבטא ככה... ![]() סיכמנו שאני אביא את האוטו יום לפני הטיפול ואז הוא יעשה את זה על הבוקר שאחרי ( הוא רוצה את האוטו עם מנוע קר בשביל הבדיקה ) גם הפעם איפסתי את המחשב כדי שהנורה הכתומה הזאת לא תשגע ותדאיג אותי... עדכון הבא לכשיהיה
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
כדאי הפעם לשים חיישן חמצן מקורי.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו ELX 16V
|
לפני שעה נדלקה לי הנורית המדוברת, בהתחלה היא דלקה קבוע אך לאחר 10 דקות היא התחילה להבהב (לקח לי עוד חצי שעה להגיע הבייתה).
במשך כל הנסיעה הרגשתי גימגומים מחוג והסל"ד קףץ למעלה ולמטה. האם אני צריך להחליף את הממיר הקטליטי. ומה העלויות שלו? בנוסף מה התפקיד שלו?
|
|
|
#30 |
|
Member
הגלגלים שלי: פונטו s75 xtz
|
עלות של ממיר קטליטי תחליפי הוא בסביבות 1500-2000 ש"ח
ממיר קטליטי מקורי עולה בסביבות 4500-5000 ש"ח תפקידו הוא לתקן את תוצאות הזיהום של הלמבדה העליונה (זאת שממש קרובה למנוע) ולהוציא פחות זיהום אויר (לפי התקן) בספייס משנת 2003 (אם אני זוכר נכון) יש עוד חיישן למבדה מאחורי הממיר ותפקידו לתקן את ה-CO שמגיע מהממיר הקטליטי ואז יוצא החוצה לאויר העולם! |
|
|
|
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד