![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| גרנדה פונטו - טכני טכני - דגמי גרנדה פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
|
|
#1 | |
|
צלם מערכת
הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
|
יתכן שיש לה צריכת דלק טובה משל הפביה 1.6 טיפט', אבל היא נחותה ממנה משמעותית בכל השאר - אז מה זה עוזר בחיים?
אני מעדיף לבקר לעיתים תכופות יותר בתחנת דלק ולקבל חבילה טובה משמעותית מאשר לבקר פחות בתחנת דלק ולקבל רכב נחות משמעותית. כל בעלי הג. פונטו ורוכשי הג. פונטו - אתם תאלצו לסלוח לי... אתם פראיירים אמיתיים!
|
|
|
|
#2 |
|
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
חשוב מאוד לציין שהמכוניות שנמכרות בישראל הם ברמה הדלה ביותר, ומכאן הגיעה ההמלצה שלי לא לרכוש את הרכב. לא בגלל שהוא לא איכותי, להיפך, אלא בגלל שהוא לא מאובזר.
הגרנדה פונטו הוא בעצם הרכב שהציל את פיאט העולמית מפשיטת רגל, פיאט מכרה באירופה כמויות עצומות מהרכב הזה. היבואן המקומי אצלנו לקח החלטה שגוייה בנוגע לרמות האבזור/ יחידות כח שמיובאות לארץ ועקב זה הרכב נופל מהמתחרים שלו. במידה והייתי מחליט על רכישת רכב חדש והרכב היה מיובא בגרסה המאובזרת (מנוע 1.4 16 שס', ר"ד מקורי, בקרת אקלים, 4 ח"ח, מגנזיום וידיות בצבע הרכב)- הייתי רוכש אותו בלי ללכת בכלל לראות כלי רכב אחרים בסוכנויות רכב של המתחרים. מכיוון שלא כך המצב ובכאב לב גדול, אם הייתי רוכש רכב חדש כעת לא הייתי מבקר בכלל באולמות התצוגה של פיאט. סמל"ת מתכננת לייבא עד סוף השנה את הלינאה 1.6 אוט', הבראבו, ה- 500, והסדיצ'י- אני מאוד מקווה שיגיעו יחד איתם סוף סוף הדגמים המאובזרים. |
|
|
|
|
#3 | |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: Alfa Romeo 156
|
צטט:
נכון, בארץ החבילה שהפביה נותנת יותר משתלמת, ואין ספק שהיא קניה עדיפה על הפונטו. אבל מכאן ועד לומר שהפונטו הוא רכב נחות ממנה, הפער גדול. אני מאמין שאם היו מוכרים את הפונטו בארץ עם המנועים הבכירים ועם אבזור קצת יותר ראוי, היא הייתה לוקחת את הפביה בהרבה תחומים, ובסיכום הכולל גם מנצחת לדעתי. גם לא יזיק לך להשתמש קצת בצמד המילים "לפי דעתי" כשאתה אומר מה אתה חושב על רכב מסוים. אתה קובע כאן עובדות כאילו הן ירדו מהר סיני... סתם טיפ ידידותי.
|
|
|
#4 |
|
צלם מערכת
|
ע"פ מספיק מבחנים מאירופה - הפביה הטובה ביותר בקבוצתה.
ואגב, זה גם מה שאמרו בידיעות ובהגה. מה דעתך על זה? עזוב, אתה יותר מידי משוחד לפיאט - אתה לא רואה ממטר. שיהיה בכיף.
|
|
#5 |
|
חבר מועדון
|
אני עוד לא ראיתי מבחן אירופאי השוואתי בין הפביה לפונטו. הערכה שלי היא שהפונטו תקח בכמה תחומים (כגון התנהגות וביצועים), ובאחרים הפביה תהיה טובה ממנה (איכות חומרים והרכבה, למשל).
לגבי הארץ אני מסכים איתך, כמו גם עם "ידיעות" ו"הגה" - הפביה בהחלט אופציה ראויה בקבוצת הסופר מיני. למרות שאני עדיין הייתי מעדיף פולו... ![]() ולגבי עניין ה"משוחד": מעולם לא הסתרתי את אהבתי לרכבים איטלקיים, וכנראה שזה גם ישפיע עלי בקבלת החלטות לרכישת רכבים בעתיד. אבל זה לא מפריע ואף פעם לא הפריע לי לרשום ולומר את דעותיי האובייקטיביות בתחום הרכב.
High Gran Turismo נערך לאחרונה על ידי KoF-sHeLeG : 30-04-08 ב 00:14. |
|
|
|
|
#6 | |
|
צלם מערכת
|
צטט:
לפביה הישראלית יש 4 מנועים. 2 בנזין - 1.4 16 שסת', 86 כ"ס ו-1.6 16 שסת', 105 כ"ס - שזה כבר טוב משמעותית ממה שיש לפיאט. 2 דיזל - 1.4, 70 כ"ס -1.9, 105 כ"ס. בפביה יש את האפשרות לבחור בין תיבה ידנית לתיבה אוט' עם טיפט', בעלת 6 הילוכים. בעתיד הלא רחוק יציגו פביה עם מנועי 1.4TSI ותיבת DSG. יש טעם להמשיך בכלל? גם מבחינת ביצועים אין לפונטו יותר מידי מה להציע מול הפביה. מבחינת התנהגות - ההגה מעט הורס את החגיגה. מעט קליל מידי (שינו אותו מעט ביחס לפביה MK1), אבל מדוייק להפליא. ואגב, אחרי 3 ימים עם פולו 1.4 אוט' (ששבקה חיים ביומה האחרון אצלנו) - מזעזע. פשוט מזעזע! החזרה לאיביזה הייתה קפיצת מדרגה עצבנית ביחס לפולו.
|
|
|
#7 |
|
חבר מועדון
|
אוראל, תקרא את מה שרשמתי. מבחן השוואה אירופאי, לא אל מול הגרסאות החלשות שמשווקות בישראל.
באירופה הפונטו נמכרת עם מנועים עדיפים בהרבה, בינהם ה JTD המצוין עם 130 כ"ס, וכמובן מנועי הבנזין המוגדשים שמפיקים החל מ-120 כ"ס. אז כן, מבחינת ביצועים הפונטו כנראה תהיה עדיפה. מבחינת ההתנהגות, למרות הגה לא מתקשר, האחיזה על הכביש של הפונטו נהדרת, ומהיכרות שלי עם השלדה הVAGית אני מעריך כי גם בתחום הזה הפונטו תקח. אני אחזור על דברי בפעם האחרונה, בתקווה שיישבנו את האי הבנה: בארץ - הפביה קניה עדיפה. בחו"ל - הפונטו תתן הרבה יותר תחרות.
|
|
#8 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: Grande Punto 1.4
|
ואני חשבתי שפה זה מועדון פיאט . האנשים פה אמורים להיות " משוחדים לפיאט" ובטח לא לסקודה !!!!!!
|
|
#9 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: Grande Punto 1.4
|
לאוהבי הפיאט,
במשך יותר מחודש לא הגבתי למה שרשמו פה כי הרגשתי מכמה אנשים פה שהיגעתי לעוד פורום של שונאי פיאט או "רק לא פיאט" . במשך הזמן הזה נסעתי ונהנתי מהגרנדה פונטו היפה, הנוחה ,המהנה שלי. למי ששאל איזה קניתי - קניתי את 1.4 אוטו' (בגלל שאישתי לא נוהגת על הילוכים אחרת היתי קונה 1.4 ידני - ואם רוצים אז יש גם את זה בארץ)
|
|
#10 |
|
צלם מערכת
|
ידידי, אני לא משונאי פיאט - ואני גם לא מחסידי פיאט. ממש לא.
בימינו, כשיש אופציות טובות יותר - אני לא רואה שום סיבה מדוע לקנות גרנדה פונטו (ועוד הרובוטית. ניחא הידנית...). היא לא רעה, וגם לא מרשימה מידי. עבורי זה לא מספיק. מאחל לך שרק תהנה ממנה ![]() היו לנו מספיק פיאטים - מהראשונות מאוד נהננו (124 ו-131 סופר מרפיורי) ומהאחרונות סבלנו ואכלנו מרורים בלי סוף (פונטו 85 דור ראשון ופונטו 60 דור שני. יש לנו גם 60 דור ראשון, היא לא חפה מבעיות - רק שהן פשוט כתוצאה מהשנים שלא עושות עימה חסד). ואכן, זאת הסיבה שאיני (וגם הוריי) חסיד של פיאט וגם לא אהיה - לא משנה כמה הם ישתפרו, כמה הם ינסו להגיע לאיכויות גבוהות יותר - פשוט לא זה.
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בישביל לדעת קצת יותר.. | shaked | פיאט כללי | 1 | 08-01-08 22:57 |
| היום קניתי תפונטו גרנדה | פיאט כללי | 11 | 13-05-07 21:18 | |
| איך אפשר לדעת אם יש נזילת דלק? | פורום הגראז' | 13 | 07-02-07 13:35 | |
| איך לדעת איזה אלטרנטור יש לי ?? | פורום הגראז' | 1 | 09-01-07 21:25 | |
| איך אפשר לדעת אם מד הדלק מזייף? (אונו 93 70S) | פורום הגראז' | 3 | 23-08-06 23:02 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד